Community review vaših web stranica izdvojena tema

poruka: 3.898
|
čitano: 809.427
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Community review vaših web stranica
Master Tino kaže...

Evo napokon sam uhvatio nešto vremena i odlučio napraviti stranicu moj i frendov web studio.

Naravno ništa nije gotovo, samo me zanima trenutno što mislite o ovom mockupu.

Naravno ručno je kodiran, ništa nije "uzeto s neta", osim ovog slajdera :)

Hvala

LINK

kod mene je to sve nekako čudno.... nisam stručnjak da ti objasnim stručnim jezikom al evo ti slika pa vidi...

raspored mi nije dobar, ovaj jedan dio pre pre više lijevo ovaj desni isto nekako čudno stoji

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 8:24 (tomo007).
16 godina
Community review vaših web stranica

Evo da se ubacim pa da pitam kako napraviti monogo takvih kockica kao u tvom headeru koji bi zapravo bili svojevrsna polja (<divovi>) a da stranica ne trza i šteka. To mi je donekle uspjelo samo u chrome-u i operi svi ostali štekaju (IE da ne pričam) kad to napravim. Ima li netko rješenje..

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pa to ti je jednostavno pozadinska slika....
15 godina
neaktivan

Molio bih vaše mišljenje o stranici, Bichon Bolognese d'ALTIRO Kennel

Tko je to tamo

0 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
pero1111 kaže...

- linkovi u navigaciji nisu aktivni ako sam na nekoj stranici npr. History

- nema breadcrumbova

- 3+ vrste fontova bez glave i repa

POČINIO SI COMIC SANS! Postoji pomoć, ne brini :)

15 godina
neaktivan
konflikt kaže...
pero1111 kaže...

- linkovi u navigaciji nisu aktivni ako sam na nekoj stranici npr. History

- nema breadcrumbova

- 3+ vrste fontova bez glave i repa

POČINIO SI COMIC SANS! Postoji pomoć, ne brini :)

Linkove cu popraviti a sto se tice fontova to je bila zelja vlasnika uzgajivacnice...

Tko je to tamo
16 godina
mantolic kaže...
Pa to ti je jednostavno pozadinska slika....

pa znam da je slika, ja želim napravit nešto u tom stilu, sistem div do diva, bilo bi jako puno njih na stranici al da to sve ne trza, pošto browser jako uspori kad učita veliku količinu u ovom slučaju div-ova.

logic sense of no sense.
14 godina

Evo stranica moje škole na privremenoj adresi dok server ne dođe u školu (sutra ili prekosutra). LINK

Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
david7 kaže...

Evo stranica moje škole na privremenoj adresi dok server ne dođe u školu (sutra ili prekosutra). LINK

Jednostavan desgin, sviđa mi se rotirajuće "G" kada stavim miš na logo, u svakom slučaju super.

Ocjena - 10/10

Memento mori.
16 godina
neaktivan
david7 kaže...

Evo putem iphona sam otvorio tvoj web, meni se kod loga u lijevom kutu vidi samo pola slova G . Na dnu sve ok
12 godina
david7 kaže...

Custom CMS ili samo HTML?

very enraged dude.
13 godina
neaktivan

Evo da i ja pitam za review, iako sam već dobio izvrsne kritike u temi "Predstavljanje informatičkog projekta" i stranica mi je mjesec dana bila prva na Bug -ovoj Weboteci, ali eto, objektivnog mišljenja nikad ne fali.

Pošto je ovo isključivo review dizajna, baš me zanima što mislite o njemu. Kažem, imao sam temu i bio sam prvi mjesec dana na Bug -ovoj Weboteci, ali tu se u obzir uzimala cjelina, a mene sada zanima samo segment dizajna.

Ja ću samo reći da sam ciljao na jednostavnost i responzivnost stranice (jer se takav dizajn uklapa s konceptom projekta), ali vi recite svoje objektivno mišljenje.

http://www.renaissanceincroatia.com/

Unaprijed hvala!

&quot;Man is free at the moment he wishes to be.&quot; -Voltaire
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 23:49 (RenaissanceinCroatia).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ruzcheHR kaže...

Custom CMS ili samo HTML?

Custom CMS.

Vrlo dobro odrađen dizajn, a i CMS funkcioniše. :D

14 godina
neaktivan
RenaissanceinCroatia kaže...

Evo da i ja pitam za review, iako sam već dobio izvrsne kritike u temi "Predstavljanje informatičkog projekta" i stranica mi je mjesec dana bila prva na Bug -ovoj Weboteci, ali eto, objektivnog mišljenja nikad ne fali.

Pošto je ovo isključivo review dizajna, baš me zanima što mislite o njemu. Kažem, imao sam temu i bio sam prvi mjesec dana na Bug -ovoj Weboteci, ali tu se u obzir uzimala cjelina, a mene sada zanima samo segment dizajna.

Ja ću samo reći da sam ciljao na jednostavnost i responzivnost stranice (jer se takav dizajn uklapa s konceptom projekta), ali vi recite svoje objektivno mišljenje.

Unaprijed hvala!

Evo da ti napišem par stvari, makar si dobio već izvrsne kritike u temi "Predstavljanje informatičkog projekta"

i stranica ti je bila mjesec dana prva na Bug-ovoj weboteci - kako kažeš, objektivnog mišljenja nikad dosta.

Sajt ti je prije svega jako ažuran, izvrsna obrađuješ temu i zaista je lijepo vidjeti tvoj žar da preneseš svoje

znanje - naklon!

S druge strane - dizajn je koma. Dizajn nije samo boja + layout, dizajn je komunikacija. Tvoj sadržaj

namijenjen je, kako kažeš, svima. Ako želiš komunicirati sa različitim tipovima ljudi onda moraš razmišljati

tko su oni i kako koriste tvoj sajt - jedino tako ćeš biti pristupačan i responzivan (što god to značilo,

stranica koliko vidim nije responsive).

Kada gradiš školu ili faks (a tvojprojekt je slične tematike) ne vjerujem da nećeš misliti na prilaz za

invalide - zamisli koji je napor slabovidnoj osobi čitati na tvojem sajtu! Jako loš kontrast + izbor fonta

koji dodatno otežava situaciju.

Ne pričam o ukusima već o standardu. Provuci sajt kroz neki accessibility checker i pogledaj rezultate.

Ako već želiš brijati s ovim dizajnom barem ponudi ljudima kontrolu za A-/A+ i promjenu kontrasta.

(vlada to ima dobro riješeno)

Prisutne su ti i navigacijske boljke (nema jasne naznake koji je aktivan link u gl. meniju, redundantna navigaicija

na stranici "Tutorijali") kao i problem s blokovima teksta ("O meni") koji je teško čitljiv i nagruvan.

Preporuka svima - provucite sajtove kroz checkere pristupačnosti i barem jednom pogledajte kako vaše

stranice vide ljudi slijepi na boje. Pročitajte ili barem bacite pogled na The Research-Based Web Design &

Usability Guidelines - standardi i smjernice dobivene istraživanje > razmišljajte o svojim korisnicima i njihovim

navikama te poboljšajte svoje stranice!

Sretno sa stranicom i želim ti još puno dobrih tutorijala! ;)

13 godina
neaktivan
david7 kaže...

lijepo i minimalistički. samo par stvari bih spomenuo:
- olakšao bih font u navigaciji. vidim da isti font koristiš u cijelom bodyju, ali u navigaciji ti se najružnije renderira - vjerojatno zbog bolda i sličnoga.
- kad radim hover preko logotipa u chromeu, prvi element navigacije ('Naslovnica') se pomakne ulijevo za cca 2px te se cijeli bijeli container proširi ulijevo za istu vrijednost. u firefoxu mi se to ne događa. nije velika stvar, al možda ti dobro dođe da provjeriš u čemu je stvar.
- logotip vašeg tima u podnožju mi je prevelik

RenaissanceinCroatia kaže...

Unaprijed hvala!

Iskreno, dizajn mi je katastrofa. Premonotone su boje. Font je naporan za čitati, a uz to je prored izuzetno mali pa to još dodatno otežava. Osobno bih stavio bijelu pozadinu stranice, eventualnu neku suptilnu svijetlo sivu teksturu koje se proteže od vrha pa na dolje nestaje kao gradijent, i to da ne prelazi recimo više od 300px visine. Globalno bih promijenio font. Ova dva boxa bih ostavio, ali bih im maknuo obrub. Također ne bih ovako naglašavao prva slova paragrafa. Stavke izbornika bih ostavio kao čisti tekst, bez ovog ovalnog obruba. Promijenio bih bullete, itd. Stranica ovako jednostavnog rasporeda elemenata može biti jako lijepa uz dobru tipografiju i odabir boja. To su samo moje konstruktivne kritike :)

Nego, sad se sjetih kad si spomenuo responzivnost stranice. Ne bi bilo loše da napraviš i responzivni dizajn. To bi ti bilo jednostavno za ovaj layout, recimo da se na manjim rezolucijama stavke menija poredaju jedna ispod druge, a jedan box padne ispod drugog. Simple as that :) 
EDIT: ovaj post iznad je objavljen dok sam pisao, ali čini mi se da se slažemo u dosta stvari. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 1:59 (mkrmpotic).
14 godina

Hvala na kritikama. E to što se tiče petice i pomicaja content dijela, to i mene kopka. Mislim da je problem u tome što petica kad dođe na 90° proširi logo i iz tog razloga, ajmo reći, puca CSS. Probat ću proširiti logo ili ga pomaknuti mrvicu desno, možda to riješi problem. Što se tiče mobilne verzije, tu se na zamaram zasad, jako, jako skoro dolazi prilagođena verzija.

U igri je custom CMS rađen od nule u PHP-u i MySql-u, dizajn iz Photoshopa rezan u HTML5, sa nekim JS pyzdarijama u administraciji, CSS3 isto tako...

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 14:56 (david7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala vam svima, što ste mi otvorili oči, jer bolje biti grub i reći iskreno nego da se loš dizajn provlači kroz cijeli projekt.

Hvala vam što hvalite koncept cijeloga projekta, stvarno mi puno znači. U biti, jedina loša stvar je dizajn, a nadam se da će se to uskoro promijeniti.

E sada, molio bih nekoga da mi kaže, što je detaljnije moguće kako da nanovo (jer ću ga raditi od 0, ne isplati se prepravljati staro) napravim novi i bolji dizajn.

Molio bih vas da budete konkretni, recite "što i kako", možete u par (ili više) koraka opisati kako bi vi to napravili i možda dati link do neke stranice koja bi mi služila kao ogledna, tj. da mi finalni dizajn izgleda slično njoj, ali neke su stvari različite (boje, linkovi...).

Ako iz nekog razloga ne želite svoje savjete objavljivati u ovoj temi, kontaktirajte me preko privatne poruke.

I zadnja stvar, koliko mislite da bi samo dizajniranje takve stranice trajalo (vremenski)?

Unaprijed hvala!

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da se nadovežem na stari post (koji bih molio da zanemarite), mislite li da bi bilo bolje kada bih pozadinu izmijenio iz tamno sive u svjetliju sivu (kako su mi rekli u Predstavljanje informatičkog projekta) i promijenim font u neki pristupačniji krajnjem korisniku?

Iz vaših tekstova se može zaključiti da vama općenito smetaju boje i font-  ne sam dizajn. Mislio sam da vam smeta dizajn općenito, no u biti vama ne smeta cjelokupan dizajn - samo boje i font. Tako da bih promijenio pozadinsku boju i promijenio font. Ostalo bi ostalo isto, ali bi stranica bila puno ugodnija oku za surfanje. Prvo recite podržavate li ovu ideju, a ako ju podržavate, ali imate i neke svoje druge prijedloge (osim mijenjanja fonta i pozadinske boje), samo recite, može preko privatne poruke ili u temi, sasvim svejedno.

Isto tako, ako imate nekakvu preporuku fonta, bio bih vam zahvalan.

Unaprijed hvala!

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.1.2013 15:31 (RenaissanceinCroatia).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Pozdrav svima, pošto je ovo najaktivnija tema, zanima me što mislite s korisničke strane, odnosno strane end-usera, i strane developera o full animiranim JS(jQuery) web stranicama? Naravno bez predugih tranzicija, kako bi korisnik i dalje ostao prisutan. Na stranu rasprave o performansama jQuery/CSS3, jer znamo to odnosi prevagu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Napravio sam redizajn svoje stranice. Uzeo sam u obzir sve što je rekao konflikt, dakle popravio sam :

- boje na stranici (ove boje su puno ugodnije oku)

-  font (promijenio sam font u čitljiviji)

- navigaciju (sada se zna na kojoj ste stranici i na sidebaru vidite koju seriju tutorijala trenutno pretražujete)

Ako imate još kakvih prijedloga/primjedbi, samo recite.

Unaprijed hvala!

0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Loš ti je Sansation kao body copy font.

Rendering u chrome-u je loš, trik je u tome da prvo staviš unutar fontface-a za ie9 font, pa onda svg pa onda ostale.
16 godina
neaktivan
david7 kaže...

Hvala na kritikama. E to što se tiče petice i pomicaja content dijela, to i mene kopka. Mislim da je problem u tome što petica kad dođe na 90° proširi logo i iz tog razloga, ajmo reći, puca CSS. Probat ću proširiti logo ili ga pomaknuti mrvicu desno, možda to riješi problem. Što se tiče mobilne verzije, tu se na zamaram zasad, jako, jako skoro dolazi prilagođena verzija.

U igri je custom CMS rađen od nule u PHP-u i MySql-u, dizajn iz Photoshopa rezan u HTML5, sa nekim JS pyzdarijama u administraciji, CSS3 isto tako...

jesi probao peticu rotirat sa css3?

14 godina
protjeran
alankish kaže...

Pozdrav svima, pošto je ovo najaktivnija tema, zanima me što mislite s korisničke strane, odnosno strane end-usera, i strane developera o full animiranim JS(jQuery) web stranicama? Naravno bez predugih tranzicija, kako bi korisnik i dalje ostao prisutan. Na stranu rasprave o performansama jQuery/CSS3, jer znamo to odnosi prevagu.

Nisam baš za to. Previše animacija, i điđa miđa ponekad zamara. jquery treba koristiti pametno, jer nekad je jednostavnost ključ uspjeha.

Slično je i bilo sa flash stranicama (na stranu performanse i sigurnost), koje su izumrle.

Ad astra peronospora
13 godina
neaktivan
mantolic kaže...
Loš ti je Sansation kao body copy font.

Rendering u chrome-u je loš, trik je u tome da prvo staviš unutar fontface-a za ie9 font, pa onda svg pa onda ostale.

A koji bi mi Vi font preporučili?

Meni se osobno Sansation čini kao odličan font, pa sam ga zato i stavio, no uvijek sam otvoren za prijedloge.

Unaprijed hvala!

14 godina

I evo zadnji put školske stranice, ovaj put bi mi bilo mnogo drago da usporedite sajt sa konkurentskom nam, XV. gimnazijom. Evo moje: LINK i MIOC: LINK . Hvala {#}

@maryoll

Petica se rotira sa CSS3, problem je očito do Chromea jer mi je u Firefoxu sve ok

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.1.2013 17:49 (david7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja volim kada se izlistavaju vijesti da ima datum postavljanja.

Razredi, galerije i kontakt su mrtvi linkovi, pretpostavljam jos nisi dobio sadrzaj.

Listu profesora mozda malo nekako organizirati da se lakse cita

Inace dobro izgleda :)

14 godina

Datum postavljanja je na samoj vijesti mada ne bi bilo loše dodati i to, hvala. Istina, nisam još dobio sadržaj, a i ono što jesam je c/p sa stare stranice, treba to organizirati. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
YouPicture • Besplatni Hosting Slika

Besplatni Hosting Slika!! Napravite besplatan upload vaših slika i objavite ih na internetu besplatno. Uploadajte svoje slike/fotografije na naš besplatni Hosting Server i podijelite sa svojim prijateljima, članovima obitelji, i kolegama.

Što je YouPicture • Besplatni Hosting Slika

Mi Vam nudimo BESPLATNO hosting rješenje za smještaj vaših slika. Osmišljeno je i dizajnirano kako bi korisnici što lakše podijelili svoje digitalne fotografije sa prijateljima i obitelji, putem e-maila, objavili slike na forumima, socijalnim mrežama, blogovima i slično.

Webiste: www.youpicture.in

Fb page: YouPicture

www.fontovi.net

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: YouPicture • Besplatni Hosting Slika
destructor kaže...

Besplatni Hosting Slika!! Napravite besplatan upload vaših slika i objavite ih na internetu besplatno. Uploadajte svoje slike/fotografije na naš besplatni Hosting Server i podijelite sa svojim prijateljima, članovima obitelji, i kolegama.

Što je YouPicture • Besplatni Hosting Slika

Mi Vam nudimo BESPLATNO hosting rješenje za smještaj vaših slika. Osmišljeno je i dizajnirano kako bi korisnici što lakše podijelili svoje digitalne fotografije sa prijateljima i obitelji, putem e-maila, objavili slike na forumima, socijalnim mrežama, blogovima i slično.

Webiste: www.youpicture.in

Fb page: YouPicture

http://codefuture.co.uk/projects/imagehost/demo/ i uzeli jednu od tema... moja reakcija je samo meh.. 

ok za trud, ali ono, to nije ništa posebno, pogotovo su mi smiješne te restrikcije za bandwith i image size

eh, da, btw, daj se malo pozabavite sa permisijama koje stavljate na fodere, http://youpicture.in/themes/ i još na par mjesta

~22 god, ETFOS, Slavonac, linux and open source fan, net addict, želim znati više, interesi: web dev, svemir, glazba...
15 godina
odjavljen

Pošto je ovo ipa najaktivnija tema ovdje, zanima me, cijenjeni forumaši, koje design blogove čitate? Zašto? S naglaskom na blogovima UI/UX/graphic/design tematike.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice