Abduzeedo, Web Designer Depot, Smashing Magazine, Design Mag, Codrops, ima ih još ali se ne mogu sjetiti...
Community review vaših web stranica
- poruka: 3.898
- |
- čitano: 810.848
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Abduzeedo, Web Designer Depot, Smashing Magazine, Design Mag, Codrops, ima ih još ali se ne mogu sjetiti...
Uf, već su dugo u bookmarksima, tražim nešto novo, divlje na temu UI/UX-a.
Uf, već su dugo u bookmarksima, tražim nešto novo, divlje na temu UI/UX-a.
;)
/Edit/ Witchboy ima jako jako dobra predavanje online
Lijepi pozdrav odlučio sam unaprijediti obiteljsko poduzeće i napraviti web stranicu...kupio sam hosting i pomalo počeo sa izradom stranice u wordpressu... e sada imam par pitanja ako mi možete ikako pomoći, poduzeće se bavi transportom i logistikom pa je jasno da su većinom slike kamiona i skladišta e sada za background sam iskoristio sliku koju sam našao na internetu nadam se da tu ne kršim neka autorska prava? Nadalje imam sljedeći problem u google kad utipkam mikuli-logistika izbaci mi ovo http://mikulic-logistika.hr/wp/?author=1 stranica je mikulic-logistika.hr? srdačan pozdrav
Promijeni logo, odvratna su mi ona slova.
A što se tiče slile, šta ne možeš uslikati neki svoj kamion? Iako bi ja bolje neku jednostavniju pozadinu, bez kamiona u pozadini.
Promijeni logo, odvratna su mi ona slova.
A što se tiče slile, šta ne možeš uslikati neki svoj kamion? Iako bi ja bolje neku jednostavniju pozadinu, bez kamiona u pozadini.
a logo mora biti takav barem početno slovo M jer je to od osnivanja poduzeća zaštitini znak ajmo reći. jednostvaniju pozadinu kako misliš? samo jednobojna ili? kako bi mogao ubaciti neki image slider umjesto početne strane i da nešto napišem na tim slikama kao što je tu slučaj http://cargobarn.com/index.php
Da, na jednobojnu mislim. Ma što manje tih slika u pozadini da stranica izgleda preglednije te se samim time brže učitava.
Ma font mi je ružan, tj nije čitljiv. Kao da je iz 18.stoljeća. To je samo moje mišljenje. Hrpu fontova imaš na npr. GoogleWebFonts.
A ovaj slider je preko JavaScripta napravljen mislim.
Da, na jednobojnu mislim. Ma što manje tih slika u pozadini da stranica izgleda preglednije te se samim time brže učitava.
Ma font mi je ružan, tj nije čitljiv. Kao da je iz 18.stoljeća. To je samo moje mišljenje. Hrpu fontova imaš na npr. GoogleWebFonts.
A ovaj slider je preko JavaScripta napravljen mislim.
a jel znaš zašto se pojavljuje 404 kad tražiš preko google-a? hvala
404 - traži stranicu koja ne postoji - kada ide na onaj tvoj prvi link. Čim ga izbrišem i ostavim samo "www..." bez "/_nešto" tada nema 404 - page not found. Makar ja preko gugla ne mogu otvoriti tu tvoju stranicu, ne nalazi mi ništa.
evo kad upišeš u gugul mikulic-logistika
Dizajn site je takav, da čak i uz gotovu wordpress temu, izaziva u mene kao korisnika, potencijalnog kupca, totalni gubitak povjerenja, što naposljetku znači da neću koristiti vaše logističke i transportne usluge. Čak niti ove fotografije me ne ohrabruju, da vas ipak nazovem, posebno dok vidim kako si nakeljio mikulic-logistika.hr na ovaj kamion. Hoće li se tako postupati i sa mojim dobrima, odnosno robom koju bi mi eventualno mogli prevoziti?
svaka kritika je dobro došla ovo je neka proba, čisto pokušaj da postojimo i da se predstavimo eventualnim klijentima ...a u ovom poslu izgled site ne predstavlja nikakvo jamstvo niti znak da je netko dobar, bolji, lošiji ovaj posao se više bazira na word of mouth metodi i po preporukama...onda ovako ako ste za, izbaciti ovaj kamion iz pozadine koristiti neku jednobojnu? urediti tekst imam još puno toga dodati o nama i tako općenito o poslovanju...što dalje?
svaka kritika je dobro došla ovo je neka proba, čisto pokušaj da postojimo i da se predstavimo eventualnim klijentima ...a u ovom poslu izgled site ne predstavlja nikakvo jamstvo niti znak da je netko dobar, bolji, lošiji ovaj posao se više bazira na word of mouth metodi i po preporukama...onda ovako ako ste za, izbaciti ovaj kamion iz pozadine koristiti neku jednobojnu? urediti tekst imam još puno toga dodati o nama i tako općenito o poslovanju...što dalje?
Tako je, ja sam ti samo rekao relano stanje stvari, a svaka proba košta, s time da ne vrijede uvijek pravila na ovom igralištu, i loš sex je bolji nego nikakav. Moj savjet je da probu nikad ne radiš, na live serveru. Možda ti to tako misliš, ali veliki dio novih klijenata se za neki proizvod ili uslugu odlučuje upravo na temelju informacija i first impression na webu. Uglavnom, ako nemaš namjeru jednog dana živjeti od weba, zanemari ove moje gore savjete, odvoji 40USD, i kupi neki gotovu wordpress temu, izgledati će u svakom slučaju profesionalnije, ako si se već odlučio sam izraditi web. Stay ql.
ja ću pomalo sam pokušati dotjerati site, naravno uz vaše dobronamjerne kritike...naravno ako ste od volje, a bacit ću oko i na gotove teme nije 40 usd puno. samo mi nije jasno zašto ono izbaci na guglu?
Ovak može vaše mišljenje o mojem sajtu :)
link: http://markoidzan.from.hr
malo sam se igro sa izradom dizajna from sctrach pa je ovo ispalo kao rješenje :)
izbor boja je meni koliko toliko logičan (inače preferiram tamniji dizajn zbog neke nazovimo to navike pri odabiru boja).
EDIT: adse gledajte kao pokušaj zarade para na lak način (ako ih vidite uopće)
tehnologije izrade: html5, css3, jquery/js, wordpress
s obzirom na prijašnje nazovimo to pokušaje izrade stranice, mogu sam reći da je ovo za "solidnu dvicu" od 5.
ja ću pomalo sam pokušati dotjerati site, naravno uz vaše dobronamjerne kritike...naravno ako ste od volje, a bacit ću oko i na gotove teme nije 40 usd puno. samo mi nije jasno zašto ono izbaci na guglu?
Nešto ti krivo indeksira Google.
malo sam se igro sa izradom dizajna from sctrach pa je ovo ispalo kao rješenje :)
izbor boja je meni koliko toliko logičan (inače preferiram tamniji dizajn zbog neke nazovimo to navike pri odabiru boja).
s obzirom na prijašnje nazovimo to pokušaje izrade stranice, mogu sam reći da je ovo za "solidnu dvicu" od 5.
Super pohvalno je od tebe da se trudiš, ali... ovo je neznam, sorry, loše. Kao blog, ajde prolazi, tamo je sav naglasak na sadržaju, ali toga kod tebe nema. Imaš jako puno pravopisnih pogrešaka, na oba dva jezika. U neku dublju analizu ne želim ulaziti.
Imaš stvarno brdo besplatnih blogerskih WP tema, koje ljepše izgledaju nego koju koristiš. Ipak smo u vremenima dizajna, pa nije na odmet da malo proguglaš neke.
Eto prve koju dobijem:
http://www.1stwebdesigner.com/wordpress/80-free-wordpress-themes-2012/
Cijenim iskrenost na blogu, jako.
A sad brzo po neku modernu temu, malo pregledaj pravopis i umjesto da imaš en verziju, baci google translator pa nek se snađu;)
a jel mi možeš kako pomoći oko toga? hvala
Super pohvalno je od tebe da se trudiš, ali... ovo je neznam, sorry, loše. Kao blog, ajde prolazi, tamo je sav naglasak na sadržaju, ali toga kod tebe nema. Imaš jako puno pravopisnih pogrešaka, na oba dva jezika. U neku dublju analizu ne želim ulaziti.
za dizajn nemam ništa drugo za reći osim, minimalizam. da primjetio sam gramatičke pogreške, te ću za njiho uloviti par dana vremena i iskorigirati ih (uz pomoć jednog profesora hrvatskog i engleskog).
Imaš stvarno brdo besplatnih blogerskih WP tema, koje ljepše izgledaju nego koju koristiš. Ipak smo u vremenima dizajna, pa nije na odmet da malo proguglaš neke.
Eto prve koju dobijem:
http://www.1stwebdesigner.com/wordpress/80-free-wordpress-themes-2012/
Cijenim iskrenost na blogu, jako.
A sad brzo po neku modernu temu, malo pregledaj pravopis i umjesto da imaš en verziju, baci google translator pa nek se snađu;)
nije da sam gledao gotove templateove, no ipak custom made je najbolje (ipak sam znam gdje ide koji dio koda i što treba korigirati kad se dogodi greška).
temu ću nekako modernizirati sa ljepšim izborom boja (promjena pozadine) ;) google translator... čuj možda ga i stavim al ak mi se bude dalo :P .
zahvaljujem na kritikama i komentarima :D
hvala što vidite napredak u odnosu na prijašnje stanje , al ovdje ima još mjesta za napredak
za dizajn nemam ništa drugo za reći osim, minimalizam. da primjetio sam gramatičke pogreške, te ću za njiho uloviti par dana vremena i iskorigirati ih (uz pomoć jednog profesora hrvatskog i engleskog).
nije da sam gledao gotove templateove, no ipak custom made je najbolje (ipak sam znam gdje ide koji dio koda i što treba korigirati kad se dogodi greška).
temu ću nekako modernizirati sa ljepšim izborom boja (promjena pozadine) ;) google translator... čuj možda ga i stavim al ak mi se bude dalo :P .
zahvaljujem na kritikama i komentarima :D
Puno je to piksela dalje od minimalizma Made from scratch je super, dok imaš super ql dizajn sa koji posjetitelja izaziva wow. Ovo izgleda kao da si markup pisao bez prevelike ideje kako bi tvoj blog trebao izgledati, a to je big no-no. Koja je svrha nakititi web sa silnim "widgetima" koje nitko ne koristi? Rađe se fokusiraj na kvalitetan sadržaj.
ljudi, tražila sam svuda ali ne mogu naći..
javljam se na ovu temu jer je dosta aktivna :)
imam stranicu i API za lokaciju, ali imamo i novu subdomain i treba mi na njoj lokacija (druga je lokacija)..
Da li koristim isti API key ili drugi? jer mi za ovaj API kaže da je "zastario".. Šta da radim? hitno je.
Hvala
ljudi, tražila sam svuda ali ne mogu naći..
javljam se na ovu temu jer je dosta aktivna :)
imam stranicu i API za lokaciju, ali imamo i novu subdomain i treba mi na njoj lokacija (druga je lokacija)..
Da li koristim isti API key ili drugi? jer mi za ovaj API kaže da je "zastario".. Šta da radim? hitno je.
Hvala
A? Koji API?
Malo sam ti ja početnik u webu, pa ne razumijem kako koji API? :)
API za google maps..
Uspjela sam sredit lokaciju, ali mi je obična, morat ću je malo doraditi..
da ne bude da sam offtopic evo i linkić...
komentari?
Btw, kontakt forma još nije gore.. :D
Malo sam ti ja početnik u webu, pa ne razumijem kako koji API? :)
API za google maps..
Baci oko na službenu dokumentaciju.
Uspjela sam sredit lokaciju, ali mi je obična, morat ću je malo doraditi..
da ne bude da sam offtopic evo i linkić...
http://www.jessica-rabbit.com.hr/zippo/
komentari?
Btw, kontakt forma još nije gore.. :D
Neznam, nekako je web 1.0. možda zanimljiva ideja, ali potencijalno loša implementacija. Baci oko malo na specijalizirane blogove koji se bave web designom.
hehhe, sex shop, nego šta :D
jessica je već dulje vrijeme aktivna, ići će redizajn s vremenom... do tad malo proučite sadržaj :D
a Zippo? kakav vam je?
Hvala ti na linku, proučit ću!
Okrutna istina jest da je stranica ružna i zastarjela. Spada u 90-te, a ne u 2013-tu.
Nažalost to je istina.
Samo što meni ovo smrdi na još jedno bezobrazno reklamiranje pod izlikom "pogledajte kako sam ja napravio svoju stranicu". nhf.
Okrutna istina jest da je stranica ružna i zastarjela. Spada u 90-te, a ne u 2013-tu.
Nažalost to je istina.
Samo što meni ovo smrdi na još jedno bezobrazno reklamiranje pod izlikom "pogledajte kako sam ja napravio svoju stranicu". nhf.
Onak, strašno si u krivu, obrisat ću link ako te vrijeđa!
daj mi link neke svoje stranice da vidim to moderno dizajniranje..
Onak, strašno si u krivu, obrisat ću link ako te vrijeđa!
daj mi link neke svoje stranice da vidim to moderno dizajniranje..
Ništa mene ne vrijeđa ovdje osim lošeg dizajna