Zašto su nazivi fileova u različitim bojama?

poruka: 12
|
čitano: 3.017
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Čudno....

Problem je ovakav. Na jednom kompjutoru cijeli folder je čudan. U nemu su neke slike i .doc dokumenti. Nista se od tog ne da otvoriti (prije se dalo), slike mi kažu da nemam pravo korištenja a .doc kaže da su šifrirani. Što je najčudnije, slova file-ova ima, pazi sad, zelenu boju!!! Inače, skenirao sam Sbyboot-om i Malware Bytes-ima. Logiram se kao admin. Ništa ne pomaže...

Jer znanje treba da bude besplatno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Čudno....

Zelena boja ti znači da su ti file-ovi encrypted, tj. uključena je enkripcija. Da bi ih mogao otvoriti klikni na file pa properties pa dolje pod attributes klikni na advanced, te makni kvačicu sa encrypt contents to secure data. Ako to ne pomogne onda trebaš proći proseduru na slijedećem linku:

http://www.tweakxp.com/article37355.aspx

16 godina
neaktivan
Čudno....

Imam problemčić. Naime početnik sam sa kompom dakle onaj tip kojem moraš govoriti desni klik ovdje, lijevi klik ondje. Problem je kad se vindovsi dignu otvori mi se upozorenje da vindovsi nemogu pronaći "pskill.exe". Kad stisnem OK ta poruka nestane i komp nastavi šljakati normalno i nepravi mi nikakve poteškoće ali ide na živce jer se pojavljuje kod svakog dizanja. Imam instaliranog Nortona 2008 a nedavno sam instalirao i Ad-aware kojim nisam znao raditi pa sam ga deinst. te instalirao Spyware Terminator pa postoji mogućnost da sam skinuo nekakav programčić koji nisam trebao. Ako tko ima kakvo rješenje bio bih zahvalan.

0 0 hvala 0
17 godina

http://www.spywaredb.com/remove-pskill/

PsKill Removal Instructions
Kill the following processes
killer.exe, killer.exe, pskill.exe, pskill.exe
Remove the following files
killer.exe, killer.exe, pskill.txt, pskill.txt.
pskill.exe, pskill.exe in Windows\i3\tools\
Remove the following directories
Windows\i3\tools
Windows\i3\tools

17 godina
neaktivan

Pskill.exe sam po sebi nije virus, ali je potencionalno opasan program kojeg mogu koristiti razni virusi, trojanci. Tvoj Norton ga je vjerojatno obrisao (pogedaj log NAV-a), ali je negdje ostala referenca da se taj file učita prilikom startup-a.

Klikni na START\RUN pa upiši MSCONFIG. Zatim klikni na STARTUP i na listi probaj pronaći Pskill.exe te makni kvačicu. To bi trebalo pomoći.

16 godina
neaktivan

Probao sam ali nisam našao na listi natpis pskill.exe. I dalje se kod startup-a pojavljuje poruka da ga vin. nemože naći. Ima kakvo drugo rješenje? Poruka glasi:" Windows ne može pronaći pskill.exe. Provjerite jeste li ispravno upisali naziv i pokušajte ponovno. Za traženje datoteke pritisnite gumb Start a zatim Traži."

16 godina
neaktivan

Pretražio sam pod nazivom pskill.exe i pronašao ga pod nazivom " PSKILL.EXE-0EBA4CB4.pf   C:/WINDOWS/prefetch" Neznam dali bi bilo pametno daga iz te mape obrišem?

17 godina
neaktivan

Probaj ovo:

Klikni na Start\Run pa upiši REGEDIT

Dođi do slijedećeg ključa

HKEY_CLASSES_ROOT\exefile\shell\open\command

Zatim dvostruki klik na Default vrijednost i pod value data upiši: "%1" %* (zajedno sa navodnicima i zvjezdicom)

Izađi iz Registria irestartiraj Windowse.

Ako to ne pomogne ažuriraj antivirusni software i preskeniraj komp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Zašto su nazivi fileova u različitim bojama?

Upisao sam po uputama ali mi nije prihvatio već javlja da je greška:

Error Editing Value

Cannot edit: Error writing the value`s new contents

16 godina
neaktivan

Ažurirao sam Nortona i nekoliko puta skenirao komp ali nije našao ništa. Pomalo me već živcira imam osjećaj da Norton propušta kao probušena guma polako ali sigurno.

17 godina
neaktivan

Pokušaj onda izbrisati nortona i instaliraj Avira Antivirus Free. Navodno ima daleko najbolju detekciju. Možeš probati pretražiti računalo i pomoću RemoveIT Pro. RemoveIT pro možeš koristiti u kombinaciji s nekim drugim antivirusom (jer služi samo za pretraživanje i uklanjanje) ali  prije nego upališ pretraživanje izgasi Nortona.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 (1.8GHz) oc @ 2.5GHz; ASUS EN7300GT SILENT (400/800) oc @ 570/960; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17"; "Gravitacija je *učka"
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.1.2009 13:28 (scorpion667).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uspio sam rješiti problemčić sa windows malicius remuv. tools. Kako? Neznam samo nakon skeniranja više se ne pojavljuje poruka kod startup-a. Eto hvala na pomoći.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice