Vista Copy/Move lag

poruka: 4
|
čitano: 810
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Vista Copy/Move lag
pitanje

Nije jako bitno, ali možda netko zna nešto o ovome - kopiranje datoteka (i premještanje), bilo kojeg tipa, s mjesta na mjesto ide uobičajenom brzinom, a kada Progress bar pokaže 100% cijela stvar stoji nekoliko sekunda, pa tek onda završi, i to kod svake datoteke u nizu ili pojedinačno.

Prilično iritantno u svakodnevnom radu s tim prebacivanjem, kopiranjem. Mršti se

Vista Business x64 SP1, legalni OS, redoviti update

AMD X2 5600+

6 GB DDR2

Jel to normalno i nerješivo ili je već riješeno negdje?

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.11.2008 13:02 (Faerdhur).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vista Copy/Move lag

Postoji rješenje naravno.

Deinstaliraš Vistu i riješio si problem.Osmijeh

Baotica Baot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Vista Copy/Move lag

Ima rješenje.....kupiš neki brzi memory stick , barem 4 gb ( ja imam http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=033592 ) te ga priključiš  i uključiš mu ready boost funkciju.Meni Vista sa tom stvarčicom leti (32 bitna )."Punjenje" zelene linije je nakon nekoliko dana potpuno nestalo.

X2 5400 @3.0,ati 770,4850,4gb rama,22"monitor
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vista Copy/Move lag
autorov komentar
XXX kaže...

Ima rješenje.....kupiš neki brzi memory stick , barem 4 gb ( ja imam http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=033592 ) te ga priključiš  i uključiš mu ready boost funkciju.Meni Vista sa tom stvarčicom leti (32 bitna )."Punjenje" zelene linije je nakon nekoliko dana potpuno nestalo.

Ne, ne radi se o onome starom problemu Viste sporog kopiranja, osobito preko mreže. To su ispravili u SP1.

Ovdje se radi o tome da kopiranje i premještanje ide jako dobro, ali kad progress bar udari u 100% tu stoji 5 - 6 sekunda, što je iritantno, osobito kad se često prebacuju stvari s particije na particiju.

Probao sam ready boost s dobrim memory stickom i nikakve koristi. Ali sam zato stavio 6 GB DDR2 i uz 64-bitnog X2 Athlona, x64 Vista radi fenomenalno.

Baotica kaže...

Postoji rješenje naravno.

Deinstaliraš Vistu i riješio si problem.Osmijeh

Prijatelju, ja sam tek nakon gotovo dvije godine od izlaska Viste instalirao taj OS i to sam odbijao činiti tako dugo upravo zbog praznovjerja javnosti, ali i zbog nedovoljno podrške u drajverima, itd.

Sad 64-bitnu verziju koristim već dva mjeseca, mučim je raznim zahtjevnim zadacima, uvijek nalazim dobar softver i podršku za taj OS, i vrlo, vrlo sam zadovoljan, nemam zamjerke, osim, eto te male mušice kod kopiranja.

Zapanjen sam i ja tom promjenom mišljenja kod sebe, ali se više ne vraćam na WinXP, definitivno.

Koliko god ga tresao, jedna kap ti uvijek ostane za gaće...
Poruka je uređivana zadnji put pet 14.11.2008 9:04 (Faerdhur).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice