Recover data from memory dump zaključana tema

poruka: 3
|
čitano: 1.547
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Recover data from memory dump

Juče mi se srušio sistem na laptopu i pojavio BSOD (srušio se grafički driver) pa je pisalo "memory dump to disk 100%"

E sad, problem nije zašto se dogodilo (znam zašto se to dogodilo, jer sam duže vrijeme držao dignut OS, samo ga stavljajući u hibernate kad sam ga gasio, bez resetiranja već 2-3 tjedna, a nijedan Windblows ne može podinijeti da bude predugo aktivan bez resetiranja jer se prije ili kasnije pojave razni bugovi a s vremenom i fatalni crash), poanta je da me zanima postoji li ikakav način za izvući podatke o otvorenim programima iz tog dump filea, naime u trenutku crasha bilo mi je između ostaloga otvoreno niz Notepad fileova sa nesnimljenim podacima (jasno da bi bilo bolje da sam koristio Word sa autosaveom ali eto taj put nisam), i htio bih ako je ikako moguće izvući ono što je bilo zapisano u njima (ako je OS dumpao sve iz memorije na disk onda bi i to trebalo biti tu negdje.

Googlao sam po netu ali svagdje ljudi pričaju samo o otklanjanju permanentnog BSOD errora uzrokovanog nekim hardverskim ili softverskim problemom, niko ne kaže konkretno da li se može izvuć podatke od otvorenih programa iz memory dumpa na disku.

Da napomenem da sam potaknut nekim informacijama sa neta naša odgovarajući setting u control panelu i vidim da tamo ima opcije za dumpati 0 kB / 128 kB / kernel memory / complete memory, pa sam stavio na complete memory dump za ubuduće, ali je dosad bilo na kernel memory. Našao sam file memory.dmp i ima samo 187 MB, tako da čisto sumnjam da je ono što mi treba unutra, ali nikad se ne zna pa ipak da pitam...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Niti jedan odgovor !?

I repeat, I need help please !

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2012 22:07 (XXX-Man).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice