Problem windows hitnooooo

poruka: 18
|
čitano: 2.926
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

ovako jučer sam neš gledo kako nešto raditi u windowsu na youtubu. i kao bilo je neš postati administrator na kompu u školi. i nešto sam radio u cmd-u i valjda sam slučajno napiso lozinku za windows a da toga nisam bio svjestan. i nakon jedno sat vremena sam restarto komp i kad sam ga upalio tražio je lozinku, a ja sam zaboravio šta sam tamo gore napiso. a nemam niš drugo odabrat. pa sam otišo u bios i vidio neš kao put password i stavio sam ga. i poslje sam ponovo uključio komp i pito me password za bios i upiso sam ga točno ali su mi se sve opcije zablokale tj. ne mogu ih odabrat.

šta da napravim????

e da pokušo sam izvad bateriju iz matične al mi neče izač!!!

ne mogu instairat ponnovo windowse  i nemam key za uć u komp.

imam xp professional.

ovo mi je jako hitno!!!

hvala.

q6600, 8800gt, 2gb ram, 500gb hdd, gigabyte p35 ds3....
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 14:28 (pajic3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Problem windows hitnooooo
pajic3 kaže...

ovako jučer sam neš gledo kako nešto raditi u windowsu na youtubu. i kao bilo je neš postati administrator na kompu u školi. i nešto sam radio u cmd-u i valjda sam slučajno napiso lozinku za windows a da toga nisam bio svjestan. i nakon jedno sat vremena sam restarto komp i kad sam ga upalio tražio je lozinku, a ja sam zaboravio šta sam tamo gore napiso. a nemam niš drugo odabrat. pa sam otišo u bios i vidio neš kao put password i stavio sam ga. i poslje sam ponovo uključio komp i pito me password za bios i upiso sam ga točno ali su mi se sve opcije zablokale tj. ne mogu ih odabrat.

šta da napravim????

imam xp professional.

ovo mi je jako hitno!!!

hvala.

Vidim da ti hrvatski nije jača strana, stoga evo upute na engleskom Namigiva (nadam se da će raditi)

1. Insert your Windows operating system CD into your CD drive and start your computer. Make sure that the Drive you selected is the bootable drive.
  2. Usually your computer will state on the screen that it will now boot from the CD or that you will have to press a specific key to boot from the CD. Select the key to boot from the CD.
  3. Now that the computer is booting from the CD, you will see an initial set up screen that says the computer is loading files
  4. After the computer loads some files, a welcome screen will pop up, follow the prompts and press enter to set up Windows.
  5. The next prompt will be the licensing agreement; press accept.
  6. Once you have accepted the licensing agreement, a set up screen will popup that will give you the option to do a repair. Select the repair option.
  7. The repair option should start running immediately and might take a few minutes to check your disks, files, etc.
  8. Once the computer has copied files and scanned your computer it will ask you to reboot your computer or it will automatically reboot your computer. You might see a message that your computer will reboot in 10 seconds.
  9. When the computer reboots, do not press any keys. The computer will automatically reboot and you will see the Windows screen and you will see the message Installing Windows.
  10. It is important to keep your eyes on the lower left corner of the screen. You will see a message pop up. It will state "Installing Devices". When you see this progress bar, immediately press "Shift + F10"
  11. When you press Shift + F10 a command console will pop up giving you access to many system functions.
  12. At the prompt enter the following: NUSRMGR.CPL and press enter. This input will give you access to your graphical access of your user accounts in your control panel.
  13. Since you have forgotten your password, you can choose the account that you need to change or remove the password from. If you want to remove your password so that you no longer have to enter it when logging in, you can enter the following at the command prompt: "control userpasswords2". Once you have made the changes, close the window and close the command console. You can now continue with the repair.
  14. Your computer will continue with the repair and ask you for your product ID, enter your product ID. Once your operating system starts up, you will be able to access all your user account with either the new password you created or no password at all. It is important to note that this strategy does not damage any of your files or settings. All of your files and settings should be intact.
17 godina

hvala na odgovoru ali neznam koja je tipka da da pokrenem Compact Disk ReWritable (evo sada stručno kada mora biti sve savršeno na ovom forumu).

koje su još solucije???

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 16:23 (pajic3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
pajic3 kaže...

hvala na odgovoru ali neznam koja je tipka da mi okrene cd.

koje su još solucije???

Da platiš nekome da ti to napravi, ako već ovako odgovaraš na proceduru u postu iznad...
Pazi, gledam te!
17 godina

MA NE RAZUMIJEM TE STVARNO.  pa ljepo sam se zahvalio čovjeku. treba mi pomoć jako hitno pa sam nervozan jako.

17 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

MA NE RAZUMIJEM TE STVARNO.  pa ljepo sam se zahvalio čovjeku. treba mi pomoć jako hitno pa sam nervozan jako.

Nije problem u zahvalnosti, nego to što si ti očito početnik na računalu pa bi ti cijela procedura mogla biti odviše komplicirana.
Pogledaj ovaj link, tebao bi ti pomoći.
16 godina
protjeran
Ubacite Vaš operacijski sustav Windows CD u CD pogon i pokrenuti računalo. Provjerite je li disk koji ste odabrali nije bootable disk.
Obično računalo će se stanje na zaslonu da će sada dizanje s CD-a ili da ćete morati pritisnuti određenu tipku za dizanje s CD-a. Odaberite tipku za dizanje s CD-a.
Sada kada je računalo je dizanje s CD-a, vidjet ćete inicijalno postaviti zaslon koji govori računalu se učitava datoteka
Nakon što računalo učitava neke datoteke, dobrodošli na zaslonu će se pop-up, slijedite upute i pritisnite Enter za postavljanje sustava Windows.
Sljedeći redak će se licencni sporazum, pritisnite prihvatiti.
Nakon što ste prihvatili licencni ugovor, na zaslonu će se pop up u rujnu da će vam dati mogućnost da radimo na popravak. Odaberite mogućnost popravka.
Popravci opcija bi trebala početi prikazivati odmah i može potrajati nekoliko minuta da provjerite svoje diskove, slika, itd..
Nakon što je računalo ima kopirati datoteke i skeniraju računalo će od vas tražiti da ponovno pokrenuti računalo i automatski će se ponovno pokrenuti računalo. Možda ćete vidjeti poruku da je vaše računalo će se ponovo dignuti u 10 sekundi.
Kada računalo reboots, ne pritisnete bilo koje tipke. Računalo će automatski ponovno pokrenuti i vidjet ćete Windows ekrana i vidjet ćete poruku Instaliranje sustava Windows.
Važno je držati oči na donjem lijevom uglu zaslona. Vidjet ćete poruku u pop-up. To će stanje "Instaliranje Devices". Kada vidite ovaj napredak bar, odmah pritisnite "Shift + F10"
Kada pritisnite Shift + F10 naredbu konzola će pop-up daje vam pristup mnogim funkcijama sustava.
U naredbenom retku upišite sljedeće: nusrmgr.cpl, a zatim pritisnite ENTER. Ovaj unos će vam dati pristup Vašem grafičkog korisničkog pristupa svog računa u Vašem Control Panel.
Budući da ste zaboravili svoju lozinku, možete odabrati račun koji trebate promijeniti ili ukloniti iz lozinku. Ako želite ukloniti svoju lozinku tako da Vam više ne morate ga unijeti kada se prijavljuje u, možete unijeti sljedeće u naredbeni redak: "control userpasswords2." Nakon što ste napravili promjene, zatvorite prozor i zatvorili naredbeni konzole. Sada možete nastaviti s popravka.
Računalo će se nastaviti s popravka i zatražiti vaš ID proizvoda, unesite ID proizvoda. Kada se pokreće operacijski sustav, moći ćete pristupiti svim svog korisničkog računa s bilo novu lozinku ili bez lozinke koju ste stvorili na sve. Važno je napomenuti da je ova strategija ne štete bilo koje datoteke ili postavke. Sve svoje datoteke i postavke trebali bi biti netaknuti.
uživaj!!!!!!!!!!
Core 2 Extreme QX9775, FOXCONN BLACKOPS MBO, 8GB DDR3 (4x2GB) 1600MHz, Sapphire HD 4870 X2 CF 2X, 2TB WD (2X1TB),LG GGW-H20L, Cooler Master 1250 W, Thermaltake VD4000BWS

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

šta da napravim????

imam xp professional.

ovo mi je jako hitno!!!

hvala.

No offence ali dobar ti je način učenja preko youtube-aSmijeh

Ne učimo za školu nego za ocjenu
17 godina
pajic3 kaže...

hvala na odgovoru ali neznam koja je tipka da mi okrene cd.

koje su još solucije???

1. Ako si mislio "da mi krene" CD, onda CD koji stavljaš mora biti bootabilan, nikako ne smiješ koristiti svoj omiljeni CD Duška Lokina. U BIOS-u podesiš da je First Boot Device: CD-ROM, Second Boot Device: HDD, a Third Boot Device: none. Resetiraš komp i onda će se pojaviti poruka tipa "Press any key to boot from CD/DVD..." i ti stisneš BILO KOJU TIPKU. Ostalo je opisano iznad.

2. Ako si mislio "da mi okrene" CD, onda takav CD čitač još nisu izmislili. Ima nešto slično kod LightScribe-a, ali mora se nažalost manualno.

Javi, svakako, je li problem riješen.
17 godina

ok ovako. ne vidim nikakvu svađu ovdje. evo ja sam se jako iznenadio kad sam vidio žuto karton. ja sam napiso da u biosu ne mogu ništa odabrat( zbog toga jer sam stavio password na bios i kad uđem u njega ne moogu ništa odabrat tj. slova se zaplave.), NE MOGU NIŠTA KLIKNUT.  vi ste me totalno iznenadili sad kad sam došo kod frenda na internet. vi mislite da neznam ući u bios.ma ne mogu vjerovat i još sam dobio žuti. molim admina nek mi ga izbriše. reko sam da sam i pokušo izvadit bateriju iz matične ali ne želi se izvuć.heh.

tako ako mi ko može pomoć hvala.

malo sam retardirano napiso onaj prvi post jer sam bio nanerviran jako.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 14:26 (pajic3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

evo sada nakon dosta muke vađenja baterije sam uspio ući u bios i napravio šta treba. i sejvam to i kad mi piše da pritisnem bilo koju tipku da mi boota cd (windows xp) komp je ignoria i nastavi dalje do tamo di trebam upisat svoj password. molim pomoć???

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 14:31 (pajic3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Drži F8, bla, bla, bla.... Tu ti se to nalazi:

People that think they know it all annoy those of us that do! http://s7.ba.bitefight.org/c.php?uid=26875
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 14:37 (Shady).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pajic provjeri kod nekoga dal ti je taj tvoj cd sa winom bootabilan jer ako nije nista od toga.Nemoj samo kao ja prije par godina:uzmem frendov cd sa xp-om i iskopiram sve fileove u jedan folder na desktopu pa onda taj folder zaprzim i pitam se kako nece krenut instalacija...(sam sebi se smijem kad se toga sjetim,al na greskama se uci).Prvo nemoj se nervirat i panicarit nego sjedni i jedno po jedno.Kazem ti prvo provjeri dal je cd uopce bootabilan pa onda dalje.

Svi smo mi dr.Šimić!!!

0 0 hvala 0
17 godina

SHADy TI SI BOG! uglavnom skužio ja da  mi tipkovnica bežična) ne radi u to dijelzu kada trebam stisnut bilo koju tipku da mi se boota  cd. i izvadio ja iz šupe jednu prastaru uključio je i radi. evo sad mi radi komp!

hvala.

I MOLIO BI ADMINA DA MI IZBRIŠE ŽUTI KARTON JER JE DOŠO DO NESPORAZUMA. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 15:02 (pajic3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
pajic3 kaže...

SHADy TI SI BOG! uglavnom skužio ja da  mi tipkovnica bežična) ne radi u to dijelzu kada trebam stisnut bilo koju tipku da mi se boota  cd. i izvadio ja iz šupe jednu prastaru uključio je i radi. evo sad mi radi komp!

hvala.

I MOLIO BI ADMINA DA MI IZBRIŠE ŽUTI KARTON JER JE DOŠO DO NESPORAZUMA. 

Nema veze, rođen sam da pomažem... Smijeh
People that think they know it all annoy those of us that do! http://s7.ba.bitefight.org/c.php?uid=26875
17 godina
neaktivan

Ne razumijem zašto si uopće reinstalirao windowse jer ima sto načina za prolazak kroz windowsov password tj za njegovo mijenjanje bez da ga znaš.

Pretpostavljam da si koristio net naredbu u cmd-u kad si promjenio password  pa pomoću nje je možeš i vratiti tj ponovno promjeniti.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 15:20 (vulerious).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

gle za ono tipka f8 nisam znao. a i tako treba reinstalirat komp.

17 godina

aaaaaaa nisam početnik nego sam ljepo gore napiso da u biosu ne mogu ništa odabrat jer neš su mi sve funkcije blokane. Viče

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice