Problem u virusu ili starom hdd-u?

poruka: 39
|
čitano: 4.460
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Prije svega dobro večer svima

U zadnjih 2-3 tjedna komp mi se strasno usporio i dosta se "pati" sam komp, pretpostavljam hdd, cim obavljam neku radnju cuje se "zujanje", zvecanje itd- znaci refresham facebook i pocne zujanje i treba duze da se refresha nego inace

windowsi su stari 3 godine, do sad nije bilo vecih problema, HDD na kojem su winsi je star 10 godina

ja sumnjam u par stvari

1. moguce da se uvalio neki virus/malware ili nesto trece sto koci i usporava sve

2. mozda je hdd u kvaru pa je sve usporeno i otezano funkcionira

3. manje vjerovatno visoke temeprature, kuciste je na podu, cijelo vrijeme otvoreno i unutra imam 2 ventilatora

eto ako moze ikakva pomoc da ovo rijesim, pali se duze, kao sto sam reko stranice ucitava duze, u igrama sam jedino primjetio da mi se zamrzne komp na 5-7 sekundi(League of legends) i ista stvar kod LoL-a je ta da vise nisam prvi kojem se ucita igra nego medju zadnjima i u igru mi udje 7-8 sekundi nakon sto game pocne, dok je prije tih mjesec dana sve fludino radilo

pucajte sve sto vam padne na pamet, btw reinstall windowsa ne dolazi u obzir osim ako nekako mogu deinstalirati ali da sve ostane kako je bilo jer imam previse toga vaznoga, previse podataka, sve mi je slozeno itd

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Problem u virusu ili starom hdd-u?

Zašto nisi provjerio disk prema temi za provjeru diska?

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/kako-provjeriti-disk-kojem-sumnjate-ispravnost/190794.aspx

Inače, prosiječan životni vijek mehaničkih diskova je oko 5 godina, tvoj ima 10.

Windowsi ti imaju 3 godine kažeš, što je dobrano puno ako se računalo koristi za raznorazne radnje i vrlo često.

Na koji način održavaš Windowse kad ti potraju po 3 godine a da nemaš problema?

Twitter: @191x7
15 godina
191x7 kaže...

Zašto nisi provjerio disk prema temi za provjeru diska?

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/kako-provjeriti-disk-kojem-sumnjate-ispravnost/190794.aspx

Inače, prosiječan životni vijek mehaničkih diskova je oko 5 godina, tvoj ima 10.

Windowsi ti imaju 3 godine kažeš, što je dobrano puno ako se računalo koristi za raznorazne radnje i vrlo često.

Na koji način održavaš Windowse kad ti potraju po 3 godine a da nemaš problema?

provjeravao sam to vec prije 2 tjedna i stanje je bilo odlicno, 98% health

mozda 2-3 put imo problema s njima, komp koristim samo ja pa pazim gdje idem i sta skidam, uvijek 2 put provjerim torrent, provjerim nesigurne stranice, MBAM, CCleaner, Avast free verzija i to je to

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
18 godina

sfc ne nalazi probleme?

Provjeri diskove opet, u 2 tjedna svašta se može promijeniti. Dapače, može se promijeniti i u par sekundi...

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.8.2013 23:45 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
191x7 kaže...

sfc ne nalazi probleme?

Provjeri diskove opet, u 2 tjedna svašta se može promijeniti. Dapače, može se promijeniti i u par sekundi...

sfc?

18 godina
win4crazzy kaže...
191x7 kaže...

sfc ne nalazi probleme?

sfc?

Vidiš da ti disk ima 1 bad sektor. Nije razlog za paniku, ali jest potencijalni uzrok usporavanja.

SFC je System File Check. Pošto uspijevaš 3 godine održati Windowse na životu logično mi je bilo za pretpostaviti da si upoznat s svim tehnikama održavanja pa tako i s SFC-om.

Fascinantno ako ti to nije poznat alat.

15 godina
191x7 kaže...

Vidiš da ti disk ima 1 bad sektor. Nije razlog za paniku, ali jest potencijalni uzrok usporavanja.

SFC je System File Check. Pošto uspijevaš 3 godine održati Windowse na životu logično mi je bilo za pretpostaviti da si upoznat s svim tehnikama održavanja pa tako i s SFC-om.

Fascinantno ako ti to nije poznat alat.

znam za taj bad sector, nis strasno imam ga dugo

nikad cuo za sfc

18 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

hvala na linkovima, ali dali je to sad bitno? jel povezano s mojim problemom

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Makni sve na Local disk od datotoeka sto ti je bitno i instaliraj windowse ponovo na System disku.

Tako ce ti ostati datoteke a imat ces nove windowse.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Praedator kaže...

Makni sve na Local disk od datotoeka sto ti je bitno i instaliraj windowse ponovo na System disku.

Tako ce ti ostati datoteke a imat ces nove windowse.

to nek mi bude zadnje rjesenje, svaki problem je rijesiv tako i ovaj 

evo ja cu sad pokrenit s MBAM full scan sva 3 diska pa kad zavrsi javim rezultate, potrajat ce jer imam 1,6 TB diska, a popunjeno je 70%

13 godina
neaktivan

Pa prvo pokreni malwarebytes anti-malware pa nakon njega Disk Check.

Što hladnije to bolje...
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
win4crazzy kaže...

Nekome čitanje baš i nije jača strana? Pa normalno da je povezano s tvoim problemom, mogu se kladit da će ti SFC naći problema koje vrlo vjerojatno neće moći popraviti.

16 godina
moderator
win4crazzy kaže...

Ne, čovjek ti je dao linkove jer mu je dosadno {#}

Kakavo je to uopće pitanje? Naravno da je povezano.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
15 godina
XXX-Man kaže...

Ne, čovjek ti je dao linkove jer mu je dosadno {#}

Kakavo je to uopće pitanje? Naravno da je povezano.

pa vidio sam link na wikipediu pa sam mislio da mi daje da se informiram, a i kasno je bilo pa mi se nije dalo citat

zavrsio je scan s MBAM-om, 2 i pol sata, nije nista naso na ni jednom disku

danas budem ovaj sfc napravio

18 godina

ja sam na poslu imao slican problem... imamo skoro sve racunare identicne i jedan je bio strasno spor.. toliko spor da se pri pokretanju outlooka na upaljenom windows media playeru izoblicavao zvuk...

nakon nekoliko dana testiranja sa svim mogucim anti malware i virusnim alatima, cekiranja diska, skeniranje sa hdd tune i slicnim alatima.. nisam uspio pronaci ni jedan problem u tom racunaru... imali su instalirane identicne programe... i onda sam bezveze nabasao na neki benchmark i skinuo , da uporedim vrijednost ta dva ista racunara (jednog ispravnog i drugog sporog)

program je http://novabench.com/download.php

to je u biti neki bezvezni program ali sam vidio na rezultatima da je disk od problematicnog racunara duplo sporiji u write speedu od ovog koji je ispravan...

i onda sam uradio kloniranje diska , i prebacio na drugi disk i vidi cuda, racunar je proradio normalno..

znaci taj disk nema ni jednog bed sektora ali je jednostavno usporio.. e da na poledjini diska, na elektronici je bilo vidljivo tragova pregrijavanja elektronike..

eto mozda ti to pomogne....

-BiH-slackspace

1 0 hvala 0
18 godina

Pa i dao sam da se informiraš - dva linka s uputama i jedan s objašnjenjem. XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

ne kuzim se sad puno u ovo, 2 put sam pokreno ovaj sfc jer me tako windows trazio, jedino mi je otkrio da imam jogurt verziju windowsa :)

edit:evo i testa s novabench

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.8.2013 16:10 (win4crazzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
win4crazzy kaže...

ne kuzim se sad puno u ovo, 2 put sam pokreno ovaj sfc jer me tako windows trazio, jedino mi je otkrio da imam jogurt verziju windowsa :)

edit:evo i testa s novabench

write speed ti je ok jer vjerovatno nemas ssd nego neki obicni sata disk... nesto drugo je kod tebe problem

-BiH-slackspace
15 godina

da obican je disk, kao sto rekoh 10 godina star

a sta bi moglo biti, nisam nista skidao, dirao, sve radim isto kao i uvijek i najednom se drasticno uspori

jel postoji jos nesto da probam?

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

Instaliraj Tuneup urtilities 2013 i poigraj se odrzavanjem i optimizacijama. Nakon toga defrag diska i registry-a.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
191x7 kaže...

Instaliraj Tuneup urtilities 2013 i poigraj se odrzavanjem i optimizacijama. Nakon toga defrag diska i registry-a.

defragmentirao sam sve diskove, potrajalo je pa se nisam prije javio, sad je nesto brži ali i dalje nije to to

kako napraviti def. regitry.a? 

kad optimiziram sa tuneup dali mogu obrisat taj program poslije ili ga moram ostaviti?

12 godina
neaktivan

ne koristim Tuneup utilities nego Wise Registry Cleaner ali pretpostavljam da i on ima mogućnost defr.registra.zatvori sve aplikacije,nemoj prekidat postupak defr. a po završetku, računalo će se opet pokrenuti.ako nisi zadovoljan sa programom slobodno ga deinstaliraj

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 22:23 (verudež).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Problem ti je vjerojatno u tom jednom bad sectoru zato najbolje napravit surface scan i nek ti ga windows detektira te označi da više ne čita sa te pozicije. Disk će ti biti ok, moguće još neko vrijeme ili dosta dugo, sve ovisi.

Pogledaj si ovaj link http://www.w7forums.com/use-chkdsk-check-disk-t448.html. Najbolje to pokkreni iz cmd sa admin ovlastima.

0 0 hvala 0
15 godina
RedRocco kaže...

Problem ti je vjerojatno u tom jednom bad sectoru zato najbolje napravit surface scan i nek ti ga windows detektira te označi da više ne čita sa te pozicije. Disk će ti biti ok, moguće još neko vrijeme ili dosta dugo, sve ovisi.

Pogledaj si ovaj link http://www.w7forums.com/use-chkdsk-check-disk-t448.html. Najbolje to pokkreni iz cmd sa admin ovlastima.

budem to uradio sad iza ponoci, ja taj bad sector imam vec dugo, nikad nije stvaralo probleme i sad odjednom to ne razumijem

recimo kad bi isao mijenjati hdd s ssd-om dali bi morao stavljati nove winse ili postoji mogucnost da prebacim sve s local disk c na ssd(ako me razumijete)

18 godina
win4crazzy kaže...

recimo kad bi isao mijenjati hdd s ssd-om dali bi morao stavljati nove winse ili postoji mogucnost da prebacim sve s local disk c na ssd(ako me razumijete)

Ako ti je SSD dovoljne veličine postoje programi s kojima bi mogao svoju C particiju klonirati na SSD no puno je bolje clean install Windowsa na SSD napraviti.

12 godina
neaktivan

Kako ti reko kolega na SSD najbolje čista instalacija win 7, kloniranje sa običnog na SSD ne valja radit.

0 0 hvala 0
15 godina

odradio sam surface scan ali mi nista nije javilo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Rekao si da ti je od 1,6 TB prostora zauzeto 70% (ili 60% nisam siguran), zašto podatke koji su ti bitni ne prebaciš na neki drugi disk (particiju) i reinstall Win-a? Ako tako ne proradi, nabavi novi HDD..

“Why is marijuana against the law? It grows naturally upon our planet. Doesn’t the idea of making nature against the law seem to you a bit.. unnatural?” ― Bill Hicks

0 0 hvala 0
15 godina
Antonio kaže...

Rekao si da ti je od 1,6 TB prostora zauzeto 70% (ili 60% nisam siguran), zašto podatke koji su ti bitni ne prebaciš na neki drugi disk (particiju) i reinstall Win-a? Ako tako ne proradi, nabavi novi HDD..

a nekako sam se navikao na ovakvo stanje, imam brdo bookmarka, podataka, instalrianih aplikacija, sve mi je lijepo poslozeno, nezz stvarno moram dobro razmisliti o tome

htio bi uzet neki ssd pa bi vjerovatno instalirao nove windowse odmah na njega jer nema druge a ovako na hdd, pa kasnije uzimati ssd pa opet nove winse ne isplati se

a trenutno neam love za ssd

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice