Problem sa otvaranjem foldera i particija

poruka: 6
|
čitano: 1.779
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav za sve

Imam problem,kad udjem u neku od particija pa se vratim korak unazad pa ponovo udjem ne vidim fajlove koji su tu,ponekad samo neke od njih a ponekad niti jedan nego jednostavno racunar ucitava folder ili citavu particiju ili citav computer do u nedogled!

Problem se javlja vrlo cesto,a po nekad nema tih problema.Najcesce se javlja kad se vratim nazad iz foldera pa ponovo hocu da udjem u njega!

Napominjem da racunar nije prikljucen na internet i da je star 3 mjeseca,problem se javlja od pocetka .Koristim win 7 a konfiguracija je

intel i7,ssd samsung 120gb + seagate 1 tb 8gb ram

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa otvaranjem foldera i particija
Iko da zna nesto o ovome ?
13 godina
neaktivan

Niko nista ?

17 godina

Meni se nešto slično dešava samo kada pristupam podacima na WD 2 TB Green i eksternom WD 1 TB. Radi se o sporijim diskovima koji mi služe kao sekundarni storage diskovi, dok se npr na 3-4 godine starom WD 500 GB sve dobro odvija (na njemu je i sistemska particija).

Uglavnom se prilikom otvaranja partcije otvori par foldera i onda moram pričekati par sekundi dok ne učita čitav disk, no kasnije sve radi relativno brzo. Ako su takvi simptomi i kod tebe onda to i nisu neki problemi, no ako dugo učitava probaj srediti situaciju na disku sa defragmentiranjem, možda malo pomogne.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Razumljivo je da je taj Wd green sporiji u radu pogotovo ako je prikljucen  preko usb?

Ovaj racunar je relativno nov i na taj disk od 1 tb je upisano nesto podataka i nije mnogo brisano i upisivano,tako da mislim da nije potrebna defragmentacija.Desava mi se i uporedo problem takav sto mi ponekad tastatura otkaze ,ne reaguje.

Ovdje se desava to da se folder ucitava bas dugo i pokazu se mozda pola fajlova,pa kad se vratim korak unazad pa ponovo udjem tada se ucitava beskonacno i nista se ne prikazuje unutar foldera.Inace kad restartujem racunar onda jedno vrijeme sve fino radi i sve je jako brzo,ali posle nekog vremena ponovo se javlja problem..

15 godina
neaktivan
slobov kaže...

Pozdrav za sve

Imam problem,kad udjem u neku od particija pa se vratim korak unazad pa ponovo udjem ne vidim fajlove koji su tu,ponekad samo neke od njih a ponekad niti jedan nego jednostavno racunar ucitava folder ili citavu particiju ili citav computer do u nedogled!

Problem se javlja vrlo cesto,a po nekad nema tih problema.Najcesce se javlja kad se vratim nazad iz foldera pa ponovo hocu da udjem u njega!

Napominjem da racunar nije prikljucen na internet i da je star 3 mjeseca,problem se javlja od pocetka .Koristim win 7 a konfiguracija je

intel i7,ssd samsung 120gb + seagate 1 tb 8gb ram

---------

Desava mi se i uporedo problem takav sto mi ponekad tastatura otkaze ,ne reaguje.

Totalni sam noob za ssd diskove. PC ti je star 3 mjeseca i od uvijek isti problem.  Po mom totalno-laičkom mišljenju (koje ne mora biti, naravno, točno) problem leži u konfiguraciji ili postavkama biosa - ssd-a, drugog harda, updatea pošto ne ideš na net sa njime, instaliranim ili neinstaliranim driverima od matične, slabo napajanje?, itd itd. Da sam na tvome mjestu, (a nisam) zatvorio bi ovdje ovu temu i u podforumu "Tvrdi i optički diskovi" otvorio novu naziva recimo "ssd samsung 120gb + seagate 1 tb problem". Nisam riješio ništa, ali sam te možda uputio na pravo riješenje problema.  Btw. daj ispuni onu rubrikicu "Moj PC" čisto a se zna za daljnju pomoć {#} {#}

I pitanje je odgovor. Sporo tipkam i znam da kasnim na odgovor radi toga
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice