Problem nakon dizanja sistema

poruka: 22
|
čitano: 76.231
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

E ovako, nije mi prvi put da dizem sistem ali prvi put se pojavljuje ovako nesto. Znaci imam Win XP SP2 i kada mi je sve zavrsilo, prvo nisam mogao uci na internet explorer 2 sata, pisalo mi je onaj error report. Kad sam nekako usao, sve sto skinem, npr mozilu, flash player, ne mogu pokrenuti nikako. Onda ne mogu ni ugasiti ni restartovati komp, kada idem tu komadu, isto kao da nista uradio nisam.

U task manageru mi stoji u procesima recimo da sam otvorio pokretanje mozile ali mi se ne otvara nikako, cekam po 10 minuta. To mi se prije nikad nije javljalo. Zna li neko u cemu je problem?

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem nakon dizanja sistema

Pre malo informacija si dao, navedi komponente. Jesi već prije instalirao s tog istog dvd-a windowse, možda su neka divlja modificirana verzija? Jesi instalirao drivere za sve s proizvođačevih stranica?

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
13 godina
neaktivan

Da, prije par mjeseci sam dizao sa ovog CD-a... Evo jos malo info, prije 2 dana kada sam htio dignuti sistem, doslo je do 100% i onda javilo gresku na hard disku, javilo da ima serius error i da se windows ne moze pokrenuti. Vec sam se dao u potragu za novim hard diskom, ali juce nista nije radilo, a danas subota, pa sam narucio, medjutim, danas malo otvorim centralnu, i vidim da se malo kao olabavaio jedan kabal iz hard diska spojim ga jace, i pokrenem ponovo i dignem sistem...

A prije toga, prije 5,6 dana kada sam gasio kompjuter stalno mi se pojavljivao onaj plavi ekran i radio scan hard diska... I zato sam i odlucio dizati sistem.

Sve drivere imam na cd-u, maticna je skoro stavljena tako da sam instalirao sve sa tog cd-a a  imam i cd od graficke tako da ni to ne moze biti

15 godina

Ajd skini ovaj program i testiraj hard

LINK

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
13 godina
neaktivan

OK, skinuo, upravo radi scan, u medjuvremenu sam instalirao adobe flesh player i sad mi sve nekako radi normalno... Sve programe koje skinem, VLC media itd itd sve mi pokrene instalaciju odmah, samo net framework mi instalira vec 15tak minuta i ne pomjera se.

Evo uradio je scan

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/32/scannnn.jpg/][IMG]http://img32.imageshack.us/img32/5863/scannnn.jpg[/IMG][/URL]

Mozes li mi reci jos samo zasto mi automatski skida svakih 5 minuta neke male fajlove Shockwave flash object koji su po 85 KB i ne mogu ih otvoriti

15 godina

Ti si odradio benchmark, trebaš napraviti error scan i health, sry zaboravio sam napomenuti u prošloj poruci.

Premda mi se čini po slici da hard i nije baš u najboljem stanju, taj graf bi trebao izgledati dosta glađe (evo na slici scan mog najstarijeg diska što imam u kompu, vidi se razlika)

Ajd odradi te testove pa stavi slike, i nemoj uključiti quick scan

13 godina
neaktivan

Eror scan evo do pola dosao i sve su kockice zelene, znaci nema nijednu gresku do sada, nadam se i do kraja :), kad zavrsim to idem onda health, hvala na programu odlican je :) i hvala sto mi pomazes

13 godina
neaktivan

Evo kume error scan je cist http://imageshack.us/photo/my-images/824/errorscan.jpg/

A health ima zadnji neku gresku pise da je moguce uzrokovana neispravnim kablom

http://imageshack.us/f/411/healthscan.jpg/

15 godina
Anderson8 kaže...

Evo kume error scan je cist http://imageshack.us/photo/my-images/824/errorscan.jpg/

A health ima zadnji neku gresku pise da je moguce uzrokovana neispravnim kablom

http://imageshack.us/f/411/healthscan.jpg/

Ta greška nek te ne zabrinjava,  meni to javlja a imam novi disk, kabel i matičnu.

Izgleda da je hard u redu. Bilo bi dobro testirati memoriju jer vidim da ti ja bacao BSOD(plavi ekran) prije reinstalacije windowsa.

Evo ti link na temu gdje je sve objašnjeno kako to uraditi.

13 godina
neaktivan

Da se nadovezem na svoju temu moze li mi neko pomoci ----- koju god aplikaciju skinem sa neta i pokusam pokrenuti nece. Npr Teamspeak, skinuo instalirao i nece da mi pokrene, nece ni skype, ni teamviewer. A u task manageru pise da radi.

Zna li neko u cemu bi mogao biti problem? Hvala unaprijed

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Meni je problem sto nece da mi "ucita" modem dignem sistem i sad ne mogu pristupiti netu da skinem drivere, molim za pomoc ?!?!?

0 0 hvala 0
16 godina
pehly kaže...

Meni je problem sto nece da mi "ucita" modem dignem sistem i sad ne mogu pristupiti netu da skinem drivere, molim za pomoc ?!?!?

Jesili dobio ikakve drivere na cd-u kad si kupovao računalo?

Softwer
14 godina
neaktivan
Softwer kaže...
pehly kaže...

Dobio sam racunar tako da nemam :/ , nema mi nikako znaci u Network Connections, Local Area Connectionsa 

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.5.2013 21:05 (pehly).
16 godina
pehly kaže...
Softwer kaže...
pehly kaže...

Dobio sam racunar tako da nemam :/ , nema mi nikako znaci u Network Connections, Local Area Connectionsa 

Ovako skini sebi program PC Wizard i vidi koji ti je driver i taj skini,ako bude problema slobodno mi se javi!...

Softwer
12 godina
neaktivan
Poz.
Nedavno sam nasao staru centralku pentium 4 2,4ghz.1,25g ddr i hdd 80g.Digao sam sistem windows xp 27 black koji koristim 3-4 god na komp.i super radi.Instal sam sistem i sve ok radi ubacio programe i antivirus i reset.sve ok.nakon 1h sistem se reset i izbacilo poruku ev na slici.Zna neko sta je u pitanju mjenjao sam 3-4 hdd mislio da nije do tog al isto radi 1h i padne.

0 0 hvala 0
15 godina
admir25 kaže...
Poz.
Nedavno sam nasao staru centralku pentium 4 2,4ghz.1,25g ddr i hdd 80g.Digao sam sistem windows xp 27 black koji koristim 3-4 god na komp.i super radi.Instal sam sistem i sve ok radi ubacio programe i antivirus i reset.sve ok.nakon 1h sistem se reset i izbacilo poruku ev na slici.Zna neko sta je u pitanju mjenjao sam 3-4 hdd mislio da nije do tog al isto radi 1h i padne.

Ako si par puta mijenjao hdd, i to isto radi,  onda ti je do cd-a.. Probaj zamijeniti cd.. Ili jedan od programa ti je obrisao taj file iz sistem foldera..

Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina

-greške koje se javljaju u pravilnim intervalima su ... soft. U kombinaciji s 'crnim' windowsima očekivano.

-provjeri čistim OSom ili bootaj neki live linux/hirens.. jer stari HW je (ipak) mora pokvariti, uz klasično memtest i provjeru temperature (temperatura također može biti objašnjenje).

edit ili struja (napajanje ako se pregrijava ili opterećenje) kao i strujni priključak ako imaš neki uređaj kao mikrovalna koji možda povuče previše..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.6.2013 11:37 (ihush).
11 godina
neaktivan

imam problem obarom sam sistem i naravno sve sam sto je potrebno sam skino ali jedino me zad zeza internet kako da njega prikljucim on je meni prikljucen ali kako da ga na racunaru aktiviram :D

miso bosic
12 godina
neaktivan

Kakav internet? Preko WiFi-a? Etherneta? Koji sistem? U čemu je tačno problem?

Windows? B**ch my Arch can do anything.

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

upitanju je kablovski internet operativni sistem je windows xp imam antenu za hvatanje wi-fi pa nju koristim a kada kabal od modema ukljucim u kompijuter neradi internet a na modemu ne svijetli lampica da je racunar prikljucen na modem pa me interesuje da li moram nesto da instaliram na racunar

miso bosic
11 godina
neaktivan

RAM: 3 GB
PROCESOR: QUAD CORE 3.00GHZ
HDD: 110 GB
GRAFICKA: NVIDIA GS 8300

istalio sam dosta puta sa toga ali izgleda da je problem driver nempgu naci za modem thomson a nemam cd

miso bosic
14 godina
prti4life kaže...

problem driver nempgu naci za modem thomson a nemam cd

- Skini i instaliraj driver za tu wifi karticu koju imaš.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.4.2014 20:15 (Valentin17).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice