Problem s memorijom na C particiji...

poruka: 12
|
čitano: 4.595
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Imam jedan glupav problem i ne mogu ga rješit već mjesec dana. Mislim da bi mogao bit neki virus, al skenirao sam s avgom, nodom, malwarebytom i sve šta sam našao sam uklonio, no problem je i dalje ostao.

Znači kada mi se digne sustav vidim da imam preko 5 GB slobodnog prostora na C particiji gdje je instaliran windows, a poslije par sati rada, odjednom dobijem obavijest da mi je disk na low memoriji i kad pogledam ugl. vidim da imam par mb, kb ili čak ništa memorije slobodno.

Postoji slična tema ovoj već, al nisam uspio tamo naći odgovor jer problem nije iste naravi.
Molim Vas za bilo kakvu pomoć.
Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problem s memorijom na C particiji...
Pafticija na koju instaliras MS OS (XP, Vista, Win7, Win8) nebi trebala biti manja od 45-50GB, odnosno bar dvostruko veca, ukoliko gore idu jos aplikacije, igre... nekada ni 200GB nije previse - sve zavisi o potrebi za prostorom na sistemskoj particiji, ukupnoj velicini diska... od slucaja do slucaja...
Nakon instalacije OS-a, drivera, updatea i sofrvera prosjecna instalacija je velicine okvirno 15-25GB...
Treba znati da je nakon instalacije OS-a 5GB slobodnog prostora jednostavno je premalo i nedostatno posebno u kombinaciji sa malo RAM-a.
Nakon instalacije OS i aplikacije defaultno konstantno se dograđuju, koriste prostor za privremene datoteke i prostor od 5GB vrlo brzo se popuni...
Razlikuj pojmove slobodan diskovni prostor i malo memorije!, kod tebe se disk popunjava i ostale premalo slobodnog prostora za rad OS-a na sistemskoj particiji, ako je u igri malo fizičkog RAM-a tad sustav dodatno za rad koristi diskovni prostor..
Nadalje vjerujem da ne treba napominjati ALI, svka aplikacija na disku tokom rada zapuni disk privremenim dtotekama, ako jos pri tome jos downloadas neki sadrzaj...
Kako najlakse detektirati problem, kad sve potebno instaliras vidi kolicinu slobodnog prostora, tad kontroliraj mrezni promet...

15 godina

Hvala na odgovorou. No nismo se dobro razumjeli mislim :P
Ovo mi je trenutno stanje diska.

Jučer prilikom paljenja računala sam imao 5+ gb, i tako svaki put kad upalim računalo imam drugačiji broj slobodnog prostora na disku prilikom paljenja računala. Brisao sam %Temp% ne bi li dobio neki ekstra prostor, no to nije pomoglo nijednom do sada. Stvarno ne razumijem šta se događa.

EDIT: Evo stanja niti sat ipo poslije paljenja računala...

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 15:48 (1.Lovac).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Smanji page file, ugasi hibernaciju, smanji prostor od system restorea, smanji reserved za recycle bin. Kada to porješavaš, napravi backup svega bitnog i onda sa nekim alatom tipa gparted resizeaj tu particiju na neku normalnu veličinu (ako uopće imaš mjesta na HDDu)

My name is Legion... For we are many!
15 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Smanji page file, ugasi hibernaciju, smanji prostor od system restorea, smanji reserved za recycle bin. Kada to porješavaš, napravi backup svega bitnog i onda sa nekim alatom tipa gparted resizeaj tu particiju na neku normalnu veličinu (ako uopće imaš mjesta na HDDu)

Pokušat ću napravit sve navedeno. Samo da napomenem da prilikom novog paljenja kompa mi je pokazalo da imam ovoliko slobodnog prostora. Meni je to sve previše sumnjivo i mislim da nema nikakve veze s aplikacijama, windowsom i sl.

12 godina

...imam dojam da ti je sve na C: particiji...a koliko vidim disk je puno veći....dakle prebaci komplet na neku drugu particiju ( remove ) My Documents  i 100% da u mapi "Desktop" osim normalno linkova držiš i razne datoteke koje ćeš vjerovatno izgubiti ako ti padne system...(normalno je da se drže na nekoj drugoj particiji a linkove od njih stavi na desktop).

Kod mene je disk 80 Gb ( C: 30Gb-slobodno 11Gb  i D: 50Gb) i imam win 7 sa 2Gb ddr400 rama , ne koristim torente niti "skladištim" filmove ni muziku jer ih uvjek mogu sa neta gledati ili slušati.

15 godina
AF139 kaže...

...imam dojam da ti je sve na C: particiji...a koliko vidim disk je puno veći....dakle prebaci komplet na neku drugu particiju ( remove ) My Documents  i 100% da u mapi "Desktop" osim normalno linkova držiš i razne datoteke koje ćeš vjerovatno izgubiti ako ti padne system...(normalno je da se drže na nekoj drugoj particiji a linkove od njih stavi na desktop).

Kod mene je disk 80 Gb ( C: 30Gb-slobodno 11Gb  i D: 50Gb) i imam win 7 sa 2Gb ddr400 rama , ne koristim torente niti "skladištim" filmove ni muziku jer ih uvjek mogu sa neta gledati ili slušati.

Imam 640 gb hdd, sve držim na D disku, tj. drugoj particiji, na C mi je isključivo windows i popratni programi, sve šta instaliravam i imam mi je na D tako da nije do toga. I na Desktopu ne držim ništa...

16 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

Imam 640 gb hdd, sve držim na D disku, tj. drugoj particiji, na C mi je isključivo windows i popratni programi, sve šta instaliravam i imam mi je na D tako da nije do toga. I na Desktopu ne držim ništa...

Onda možeš uredno smanjiti D i povećati C particiju na 80 (ili više) GB ,kao što ti je predloženo.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
15 godina

I dalje isti problem. Probao sam preuzest čak ovaj predloženi program za proširit particiju i nisam uspio... Lud sam već, najrađe bi sve srušio, al mi se neda instaliravat puste programe ponovo...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

I dalje isti problem. Probao sam preuzest čak ovaj predloženi program za proširit particiju i nisam uspio...

Pogreška na samom početku, krivo postavljene veličine particija... ima rješenja no treba znanja a ovdje vrijedi i ona bez alata nema zanata... ukoliko imas imalo bitnih podataka savjetujem prepusti posao strucnjaku ili zasuci rukave pa ispocetka, sretno!

16 godina
neaktivan
1.Lovac kaže...

I dalje isti problem. Probao sam preuzest čak ovaj predloženi program za proširit particiju i nisam uspio... Lud sam već, najrađe bi sve srušio, al mi se neda instaliravat puste programe ponovo...

Ajde ovak: probaj sa MiniTool® Partition Wizardom - Home verzija je free ,radi sve kaj ti treba.

Instaliraj ,pokreni ,resizeaj particije po želji.

Prvo smanjiš D particiju za nekih 20 - 30 gb i pomakni ju na kraj ,tako da ti prazan prostor ostane ispred ,odmah do C particije.

Za C particiju ćeš morat restartati PC i onda pusti program da odradi svoje.

Druga opcija za C je Disk Management: kada imaš prazan prostor između C i D ,dovoljno je u Disk Managementu kliknuti na ''Extend volume'' i to će se napraviti bez potrebe za restartanjem PC-a.

Nebi smjelo biti problema.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 1:17 (kizo2703).
15 godina

Problem rješen, hvala svima na pomoći. Ubuduće trebam malo više pazit i sve će bit dobro :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice