PC se gasi

poruka: 38
|
čitano: 6.996
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
PC se gasi

Moram i ja postaviti pitanje i mene je nekaj počelo zezati.Složio sam polovni komp sa polovnom Asus P4P800X pločom i polovnim Intel Pentium 4 3,0GHz 1MBcahe te novi(4 mjeseca)Transcendt 400MHz DDR 1GBx2,novim napajanjem Fortron BlueStorm II 400W i polovna ATI Radeon 1950Pro.Na staroj ploči Gigabyte 8S648-RZ je radilo ok(sve navedene komponente).Dok ovdje nekaj nije ok.Doduše IDE2 ne radi pa sam morao staviti Sata HDD-WDC 80GB i tu nastaju problemi.Već pri samom instaliranju WinXP na prvom restartanju piše grešku:0x0000008E(0xC0000006,0x808C8D95,0xF6FEEA10,0x00000000)i nemože nastaviti dalje instalaciju.Pokušao sam 2-3 puta ispočetka ali ništa.Drugo jutro instalaciju vrši bez problema,bez grešaka i svega ostalog.No međutim počinje se smrzavati nakon određenog vremena.Smrzne mu se sistem i ne može se povratiti niti sa Taskmenagerom niti sa bilo čim drugim osim restart tipke.Otvaram kućište skidam coller(koji je vruć jako)namještam proc da možda nije sjeo na mjesto,brišem staru pastu i stavljam novu.Pregledavam rame da li su pričvršćeni sve ok.Grafulja na mjestu sve ok.Nakon nekog vremena ponovno se sistem smrzava.Ponovno ga resetiram i ponovno očitavam temperature sve je u normalama.Čita sve rama koliko i treba biti,grafička radi,proc radi-coller je opet vruć.Provjeravam da li se vent na colleru vrti-radi ok.Ne znam kaj bi moglo više biti.Ima li netko ideja?

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: PC se gasi
General Zed kaže...

Moram i ja postaviti pitanje i mene je nekaj počelo zezati.Složio sam polovni komp sa polovnom Asus P4P800X pločom i polovnim Intel Pentium 4 3,0GHz 1MBcahe te novi(4 mjeseca)Transcendt 400MHz DDR 1GBx2,novim napajanjem Fortron BlueStorm II 400W i polovna ATI Radeon 1950Pro.Na staroj ploči Gigabyte 8S648-RZ je radilo ok(sve navedene komponente).Dok ovdje nekaj nije ok.Doduše IDE2 ne radi pa sam morao staviti Sata HDD-WDC 80GB i tu nastaju problemi.Već pri samom instaliranju WinXP na prvom restartanju piše grešku:0x0000008E(0xC0000006,0x808C8D95,0xF6FEEA10,0x00000000)i nemože nastaviti dalje instalaciju.Pokušao sam 2-3 puta ispočetka ali ništa.Drugo jutro instalaciju vrši bez problema,bez grešaka i svega ostalog.No međutim počinje se smrzavati nakon određenog vremena.Smrzne mu se sistem i ne može se povratiti niti sa Taskmenagerom niti sa bilo čim drugim osim restart tipke.Otvaram kućište skidam coller(koji je vruć jako)namještam proc da možda nije sjeo na mjesto,brišem staru pastu i stavljam novu.Pregledavam rame da li su pričvršćeni sve ok.Grafulja na mjestu sve ok.Nakon nekog vremena ponovno se sistem smrzava.Ponovno ga resetiram i ponovno očitavam temperature sve je u normalama.Čita sve rama koliko i treba biti,grafička radi,proc radi-coller je opet vruć.Provjeravam da li se vent na colleru vrti-radi ok.Ne znam kaj bi moglo više biti.Ima li netko ideja?

Ak su ti temperature u nekom programu za mjerenje OK a hladnjak je na dodir vruc senzori lazu tj ne rade koji to imas hladnjak, ak je onaj tvornici bezvezni to ne valja bas trebal bi stavit jedan puno bolji hladnjak to je socket 478 jel!Cool

16 godina
neaktivan
PC se gasi

Oriđiđi tvornički,nemam drugi.Stavit ću par slikica.Nego druga stvar me takođe muči.Na Gigabyteovoj ploči sam mogao Gothic igrati bolje a na ovoj je katastrofa,a ploča bi trebala biti 3x bolja(jer ima dual chanel pa podržava 800MHz za proc)i to bi trebalo sve ovo ubrzati bar za 15%,a ne još više usporiti.Mene stvarno svaki **rac *ebe ili jednostavno nemam sreće sa djelovima ili nešto neznam...

na početku na početku
everest everest
neznam kaj je sa DDRom neznam kaj je sa DDRom
na početku igre ne znam kaj je to na početku igre ne znam kaj je to
nakon sata nakon sata
nakon sata nakon sata
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC se gasi

Ahh da ne budem bezobrazan. Hvala svima koji ste pokusali pomoci Osmijeh

Problem je bio u senzorima od procesora koji su ocitavali neke lude temperature i maticna mi je gasila komp.

Kako sam rjesio : neam pojma, nesto sam cackao po biosu i bio izvadio proc i ubacio neki celeron i kad sam vratioo nazad ovaj...sve je normalno bilo -.-'

emish -.-
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC se gasi

Ne budi bezobrazan-zahvali na tipku HVALA.I to je to fućkaj ga...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: PC se gasi
General Zed kaže...

Oriđiđi tvornički,nemam drugi.Stavit ću par slikica.Nego druga stvar me takođe muči.Na Gigabyteovoj ploči sam mogao Gothic igrati bolje a na ovoj je katastrofa,a ploča bi trebala biti 3x bolja(jer ima dual chanel pa podržava 800MHz za proc)i to bi trebalo sve ovo ubrzati bar za 15%,a ne još više usporiti.Mene stvarno svaki **rac *ebe ili jednostavno nemam sreće sa djelovima ili nešto neznam...

Kak bilo da bilo ak ti je na dodir hladnjhak jako vruc sve je jasno treba nac neki hladnjak novi za taj socket 478. Tu su dva fina komada na izbor recimo tj ovi dole al bas i nisu jeftini srecom kaj pasu na puno socketa pa se mogu iskoristit i za novi komp pa je to dobro rjesenje sigurno!Cool

http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/katana-3-cpu-cooler.html

http://www.scythe-eu.com/en/products/cpu-cooler/samurai-z-revb-cpu-cooler.html

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.11.2009 19:13 (rambox).
16 godina
neaktivan
PC se gasi

Hvala Rambox!Stvarno ne znam ko je ovdje lud.Sada nakon 2 sata ne igranja piše da je temperatura 16.PAZI 16!!!!Igrao sam neku slagalicu neki ko arkanoid i kao sad se proc i coller odmorio i smanjio temperaturu.Nisam otvarao komp i pipao coller al stvarno mi ništa više nije jasno.Svejedno ne znamkako još popraviti stvar da uopće mogu igrati Gothic,odnosno neznam kaj dalje napraviti da li postavke u BIOSu nešto popraviti ili namjestiti.Ili rami ne stoje dobro(u plavim su utorima kako bi "trebali"biti 1-3).Jer piše da je jedan keks 200MHz,a drugi je 166MHz...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PC se gasi

I meni se gasi komp, ali sam kad stavim dvd u dvd-rom. Kad ga krene zavrtit ugasi se! Zašto???

Takoder, to se i meni desava ali na laptopu, neznam zasto ali je to dosta iritantno, prije mi se laptop takoder  ugasio sam od sebe, jel mi je everest pokazivao da mi je temp. 90°", propuhao sam ventilator s donje strane laptopa-nebiste vijerovali kolko je prasine izaslo kroz otvor gdje izlazi zrak i sad vise nemam tih problema, ali ovo s cd-om kad ga ubacim jos se desava Mršti se

martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice