Neobično rušenje

poruka: 15
|
čitano: 2.385
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Neobično rušenje
pitanje

Pozdrav svima!! Evo mog problema. Dvije igre se konstantno ruše. To su Fear2 i Sims 3. Konfa je ASRock mbo 770de , amd athlonX2 6000, 4 gb rama i xfx hd4850. Napomimjem da su windoze friško instalirane,svi driveri su najfriškiji i ništa se ne pregrijava. problem se manifestira na taj način da uđem u igru i nakon nekih 5-10 minuta crnilo na ekrano. Par sekundi se čuje loop zvuka i nakon toga moram hard resetati komp. Ali najbitnije tek dolazi. Na kompu od mog klinca koji ima Gigabyte nf4ultra matičnu, 1 gb rama, amd athlon64 3000 i 8800gt, iste windoze ko i moje, prastari driveri sve radi ko urica.

Jest da igre rade sporije ali nema rušenja. Zanima u čemu je stvar jel to do hardware-a ili nekaj fali u windowsima.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Neobično rušenje

Zanimljivo. Ako je sve tako kao što ti kažeš. Mada meni tu nešto "stink" oko harware-a (memorija). Ako možeš probaj zamjeniti memoriju.  Pretpostavljam da su verzije igara piratske, ali uredno rade na kompu od klinca?

16 godina
neaktivan
gonzokc kaže...

Pozdrav svima!! Evo mog problema. Dvije igre se konstantno ruše. To su Fear2 i Sims 3. Konfa je ASRock mbo 770de , amd athlonX2 6000, 4 gb rama i xfx hd4850. Napomimjem da su windoze friško instalirane,svi driveri su najfriškiji i ništa se ne pregrijava. problem se manifestira na taj način da uđem u igru i nakon nekih 5-10 minuta crnilo na ekrano. Par sekundi se čuje loop zvuka i nakon toga moram hard resetati komp. Ali najbitnije tek dolazi. Na kompu od mog klinca koji ima Gigabyte nf4ultra matičnu, 1 gb rama, amd athlon64 3000 i 8800gt, iste windoze ko i moje, prastari driveri sve radi ko urica.

Jest da igre rade sporije ali nema rušenja. Zanima u čemu je stvar jel to do hardware-a ili nekaj fali u windowsima.

Dal se to manifestira u tim igrama ili to radi u bilo kojoj.Ako je samo u tim igrama prije bi rekao da je do same igre ili drivera za grafu.No ako je u bilo kojoj igri.Obavezno provijeri RAM i Proc.
M.C
17 godina
neaktivan
Neobično rušenje

Probaj napraviti update BIOS-a.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bugy kaže...

Flashanje BIOS-a je zadnja opcija.Pogotovo na matičnoj koja ima samo jedan čip.
Prvo treba reinstalirati Igre(ako več nije).Ukoliko je opet ista stvar onda treba reinstalirati drivere.
Naravno ako nije ni to pomoglo onda treba tražiti problem najvjerovatnije u memoriji.Možda dolazi do memory likinga.Ili je neki keks ili utor neispravan.
M.C
16 godina
neaktivan
Neobično rušenje
autorov komentar

Stvar je u tome da se to dešava samo u tim igrama jest da su to piratske verzije ali na drugoj konfi te iste rade odlično. matična je nova sa zadnjom verzijom biosa, driveri friški. grafička je isto nova sa catalystima 9.5. prije te matične sam imal Gigabyte M59sli na kojoj se dešavala ista stvar. Jedino kaj je neka konstanta u toj konfi je memorija ( 4x1gb kingmax). Procesor je stabilan nema nikakvih problema u drugim igrama i aplikacijama. Probal budem uzet od frenda njegove memorijske module pa probat s njima. Ako bude sve ok znači da je u pitanju memorija samo se opet postavlja pitanje zakaj ne stvara probleme u drugim aplikacijama:

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gonzokc kaže...

Stvar je u tome da se to dešava samo u tim igrama jest da su to piratske verzije ali na drugoj konfi te iste rade odlično. matična je nova sa zadnjom verzijom biosa, driveri friški. grafička je isto nova sa catalystima 9.5. prije te matične sam imal Gigabyte M59sli na kojoj se dešavala ista stvar. Jedino kaj je neka konstanta u toj konfi je memorija ( 4x1gb kingmax). Procesor je stabilan nema nikakvih problema u drugim igrama i aplikacijama. Probal budem uzet od frenda njegove memorijske module pa probat s njima. Ako bude sve ok znači da je u pitanju memorija samo se opet postavlja pitanje zakaj ne stvara probleme u drugim aplikacijama:

Ovo je odgovor na tvoja pitanja.Naime HD4850 ima osijetno slabije preformanse sa novim Catalystima 9.5 nego sa prijašnjim 9.4.Probaj stavit predzadnju verziju i vjerojatno če biti uredu.No ako je opet isto memoriju treba pregledati.
M.C
17 godina
neaktivan
microman kaže...
Bugy kaže...

Flashanje BIOS-a je zadnja opcija.
 Koji put je to prva opcija,no pošto je kod njega to već učinjeno,idemo dalje sa pronalaženjem uzroka...
16 godina
Neobično rušenje

-s catalytima često nije najnoviji driver rješenje, nego točna kombinacija možda je za ovaj slučaj rješenje 9.1 ili 9.2.., na službenim FAQovima prolistaj razlike-fixeva. Također na stranicama konkretne igre, trebali bi biti dostupni patchevi ili uputa koja verzija drivera je podržana.

Prijedlog za eliminiranje problema, 'posudi' 8800 i testiraj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bugy kaže...
microman kaže...
Bugy kaže...

Flashanje BIOS-a je zadnja opcija.
 Koji put je to prva opcija,no pošto je kod njega to već učinjeno,idemo dalje sa pronalaženjem uzroka...
 Samo u slučaju nadogradnje kompa.primjer:Imaš matičnu koja podržava FSB od1066Mhz,a uzmeš proc koji ima FSB od 1333Mhz.Skineš najnoviji BIOS i flashas ga i Proc radi na punom taktu(FSB)
M.C
16 godina
neaktivan
Neobično rušenje
autorov komentar

Evo lagani uptade stanja. Memorija definitivno nije jer sam ju testiral i ispravna je.Probal sam s frendovim pločicama pa se rušilo. Uzel sam 8800gt od klinci i radi ko urica, jest da je buka nepodnošljiva ali radi. Očito je problem u grafičkoj a ne u driverima jer sam na iste drivere probal i hd4870 pa je stvar radila. E sad se nameće pitanje kak reklamirat grafičku kojoj problem predstavljaju dvije igre a sve ostalo radi normalno?

0 0 hvala 0
16 godina

-postoji šansa da nije grafa neispravna, nego samo driver..  jednostavno ATIjevi driveri  su takvi. Moraš pronaći neki koji radi (verziju 8x-9x, pokušaj s sapphire ili gigabyta, obično imaju kvalitetne..), a reklamacija na temelju igara .. -teško ali pokušaj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen
prihvaćeno rješenje
gonzokc kaže...

Evo lagani uptade stanja. Memorija definitivno nije jer sam ju testiral i ispravna je.Probal sam s frendovim pločicama pa se rušilo. Uzel sam 8800gt od klinci i radi ko urica, jest da je buka nepodnošljiva ali radi. Očito je problem u grafičkoj a ne u driverima jer sam na iste drivere probal i hd4870 pa je stvar radila. E sad se nameće pitanje kak reklamirat grafičku kojoj problem predstavljaju dvije igre a sve ostalo radi normalno?

Znaci dodjes u trgovinu i kazes. Cujte cika, meni ova graficka nece raditi sa dvije piratske igre ?!?!
Imao sam ja svojevremeno show davnih dana sa voodoo2 karticom.
U svim zivim FPS igrama je davala 4-5 FPS-ova (osim, ako buljis u zid, a onda je islo i do 80), dok u svim ostalim (neFPS) igrama je radila normalno.
Na kraju sam je reklamirao i dobio drugu. Prica je malo slicna tvojoj, ali i dosta daleko, jer tvoja radi normalno neko vrijeme.
Inace, ne bi rekao da je problem u grafickoj. Ovo neodoljivo smrdi na ATI drivere ili neke postavke u njima, a koje se ne svidjaju kombinaciji tvoje graficke i same igre.
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2009 23:37 (Mrgud Veliki).
16 godina
neaktivan
Neobično rušenje
autorov komentar

Eto izgleda da je problem rješen samo se nadam da će ti atijevci naučiti pisati drivere

Hvala sima na pomoći

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gonzokc kaže...

Ima tu na forumu gdije se ljudi žale da sa HD4850 imaju lošije preformanse ili im se ruši konfa sa ovim 9.5 driverima.Ja ti toplo preporučujem instalaciju nekih starijih drivera recimo 9,4.
. Čisto sumnjam da je grafa u pitanju.Jer kad je grafa u kvaru onda nebi imao problem samo u tim igrama več bi imao problem u svim igrama,a isto tako nebi se rušilo več bi imao artefakte ili šarene crte na monitoru ili pak uopče nebi bilo slike.
M.C
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice