Ne može bootati...

poruka: 10
|
čitano: 4.017
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
protjeran
Ne može bootati...
pitanje

Ne znam gdje bih ovu temu stavio, pod hardverske ili softverske probleme, ali mi se ni Winzi (XP Home SP3) ni Ubuntu (Hardy 8.04) ne žele bootati.

Ubuntu još i ide nekako (BusyBox), a Winzi ne idu nikako (BSoD) čak i kada ih probam reinstalirati ili popraviti sa CD-a, opet Plavac, ista poruka, sve isto. Kaže ovako (samo bitne stvari - STOP i niže):

STOP: 0x00000024

ntfs.sys_Adress BA569F73 base at BA51C000

Datestamp 48025be5

Kod Ubića je malo drugačije:

Starta u BusyBoxu na svih četiri postavki (stari kernel, novi kernel, recovery mode za ta dva). E sad, zašto mislim da je softverski problem: pokušavao sam ugasiti komp iz BB-a i upisao help. Probao sam Tjednu od tih naredbi, a to je bila exit. Ispisalo mi se sljedeće:

(initframs) exit (ja sam upisao ovo)

mount: Mounting /root on /host failed: Invalid argument

ALERT! /host/ubuntu/disks/root.disk does not exist. Dropping to a shell!

I dalje ispiše onu klasičnu naslovnu traku: BusyBox v1.1.3...

Iz ovog razloga sam napisao u prvom redu da ne znam gdje da stavim topic: sve mi upućuje na crkli disk. Ne znam koji je model, ali je WD i, ako zbilja je propao, ovo je već drugi ove godine.

Molim vas pomoć jer ne želim odmah nositi na servis! Hvala...

EDIT: Ne, nije WD, nego je Seagate ST3160815AS 160 GB 8 MB cache. Ispričavam se na pogrešci.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2008 19:37 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne može bootati...

Si probao popraviti MBR?

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Ne može bootati...
autorov komentar

Kako? Probam otvoriti Repair Console i opet mi se pojavi BSoD, isti onaj kao i pri startu kompa. Ja nisam bio doma (na moru), moj brat je bio, i samo je slušao glazbu, čak nije ni na netu visio puno, malo išao na OGame i to je to, jednog dana sluša glazbu, ode nabrzaka na WC i vrati se i pogodi što: BSoD. Od tada restartam komp i ništa: BSoD.

Try not to become a man of success but rather to become a man of value - Albert Einstein

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Ne može bootati...

Mozes nekako slikat i dat sliku ovdje da vidimo o cem se tocno radi

17 godina
neaktivan
Ne može bootati...
prihvaćeno rješenje

prije nego što baciš disk u smece probaj low level format.

Ima ti od Wd jedan tool s kojim to možeš napraviti.

Ako ni to ne pali onda mu nema spasa.

Ja sam upravo na taj nacin uspio "spasiti" jedan disk.

Nažalost ne pali uvijek ali isplati se probat

OVDJE ih ima više pa biraj koji disk imaš taj tool uzmeš

C2D E8400@3.9ghz,Gigabyte GA-P31-DS3L,Geil ultra 2x1gb@870mhz@4-4-4-12, Gigabyte radeon HD 3870
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2008 14:27 (LUXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Ne može bootati...
autorov komentar

Skinuo sam SeaTools for DOS Utility za svoj Seagate HDD i ne znam kako napraviti low-level format. Zna netko?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
HappyD kaže...

Skinuo sam SeaTools for DOS Utility za svoj Seagate HDD i ne znam kako napraviti low-level format. Zna netko?

evo tutorial, valjda ima to što tebi treba..

EDIT: a evo link na drugi forum gdje su navedeni dijagnostički alati za razne brand-ove:

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.7.2008 21:49 (ferovca1).
17 godina
protjeran
Ne može bootati...
autorov komentar

Hvala, ferovca i LUXX!

U međuvremenu sam zvao jedan helpdesk, taj lik se stvarno kuži u računala, i rekao mi je da probam RAM. Probao sam obje pločice i ne radi niti jedna, ali se LiveCD-i normalno učitavaju u RAM. Upravo sam testirao HDD sa SeaToolsom i nema grešaka, sada mi trenutno vrti Ubuntuov memtest86+ (v1.70). Čudno mi je što na memtestu (zasad) niti na SeaToolsovom testu nema grešaka... Javim se kada memtest završi svoje. Pozdrav!

EDIT: Evo ga, memtest je upravo završio i nema grešaka kroz svih 10 testova!

Sad nije pitanje što napraviti u vezi HDD-a, pitanje je je li HDD uopće kriv za sve ovo!

Molim vas pomoć jer se sada osjećam kao da sam u slijepoj ulici, ne želim još nositi komp na servis niti izgubiti podatke ako ne moram...

Nemam mnogo hardware-a na raspolaganju pa ne bi išlo da npr. umjesto ove grafe ubacim drugu jer ju nemam. Postoji li neki softwareski način iz DOS-a preko kojeg bih mogao pouzdano otkriti kvar?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2008 9:28 (HappyD).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
autorov komentar
toxic kaže...

Mozes nekako slikat i dat sliku ovdje da vidimo o cem se tocno radi

Evo ga, uspio sam napokon fotkati 3 dobra i čitljiva shota.
NAPOMENA: Ovo je jedan BSoD, ali je 3 puta uslikan.
BSoD 1 BSoD 1
BSoD 2 BSoD 2
BSoD 3 BSoD 3
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje

Pogledaj ovaj topic:

http://www.techspot.com/vb/topic5352.html

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice