Jel moguce da sam ja to napravio nekim programom ili nes slicno?
Komp se smrzava restarta sam od sebe
- poruka: 112
- |
- čitano: 21.607
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Programom ne. Ali udarci u kućište su glavni krivac smrti hard diska. Trese li ti se kućište, mičeš li ga dok je upaljen il nešto slično?
Programom ne. Ali udarci u kućište su glavni krivac smrti hard diska. Trese li ti se kućište, mičeš li ga dok je upaljen il nešto slično?
Udarci ne svakako al prije par dana sam ga sam ga premjesto ali sam samo malo prasinu obriso i premjestio(bio je u kutu kod radijatora pa da se ne pregrije promjenio sam mu mjesto).Nije bilo nikakvih udaraca,padova ili sl.
Evo i slika...nisam uspio do kraja jer je stalo(kao da se zblokalo) pa sam ceko 15min i nije se micalo.
Rekao si da imaš garanciju još kratko, nosi ga odma na servis da ti zamjene disk
Koliko vidim nece bit nista od toga jer nemam racun .Imam jamstveni list(garanciju) ali nezz di je racun tako da...
Koliko vidim nece bit nista od toga jer nemam racun .Imam jamstveni list(garanciju) ali nezz di je racun tako da...
Gdje si ga kupio?
Provaj i bez računa odnjet ga na reklamaciju, objasni im situaciju pa ti možda izađu u susret
Gdje si ga kupio?
Provaj i bez računa odnjet ga na reklamaciju, objasni im situaciju pa ti možda izađu u susret
Konikom
Sta mislis koliko ce komp jos "izdrzat" ?
Gdje si ga kupio?
Konikom
A nema tu baš pravila, možda te večeras izda disk a možda će tako škljocat danima, mjesecima. Backup svega bitnog s diska i mjenja ga
Gdje si ga kupio?
Konikom
A nema tu baš pravila, možda te večeras izda disk a možda će tako škljocat danima, mjesecima. Backup svega bitnog s diska i mjenja ga
I kazes 100% si siguran da to nije od igrica,filmova ili nekih drugih programa koje sam skido?..Samo fizicki da moze doc do toga?
Da
Potraži račun mora negdje bit, nije u zemlju propal no ak ga ne nađeš onda probaj i bez toga tamo otič pa kaj bude no onda ti sigurno disk neče zamjenit. Uglavnom Bad Sectors na disku pogotovo ako je noviji, nema tu dileme to se mjenja ako imaš garanciju no ako ga ne moš zamjenit Bad Sectors se mogu popravit ili zamaskirat i onda je ok.
E sad je druga priča kolko če disk trajat, i kad če se opet pojavit novi Bad Sectors i u kojoj količini teško je to reč normalno nema tu nekih pravila.
ma štos i je u tome sto ja nemam zahtjevnije igrice.Evo upalio sam Cod2 i temperatura cpu-a je +/- 33 stupnja.
Ma obavio sam dosta pretraga i shvatio da je problem kod HDD.Cek naci prvo da pokrenem check dics error na c disku,i onda sljedecu noc na d disku?I sto si reko da ocistim malo da ima prostora,na c disku su mi sami programi vezani uz komp od 92gB slobodno mi je 26,a d od 372 GB slobodno je 362.Prakticki sam sve "nebitne" stvari izbriso,u c disk neidem bas puno zato sto nezz sto je vazno a sta ne.
Ma obavio sam dosta pretraga i shvatio da je problem kod HDD.Cek naci prvo da pokrenem check dics error na c disku,i onda sljedecu noc na d disku?I sto si reko da ocistim malo da ima prostora,na c disku su mi sami programi vezani uz komp od 92gB slobodno mi je 26,a d od 372 GB slobodno je 362.Prakticki sam sve "nebitne" stvari izbriso,u c disk neidem bas puno zato sto nezz sto je vazno a sta ne.
Da, HDD. Prvu noć pokreni na disku koji ima veći kapacitet, i zgasi sve moguće programe. Drugu particiju, na kojoj su Windowsi ćeš moći skenirati samo prilikom bootanja računala.
Definitivno, očisti što više prostora sa C diska, vjerojatno je u tome problem.
Slabo pratiš temu izgleda komp mu je pod garancijom, i onda nema kaj popravljat Bad Sectors več se disk mora zamjenit u garantnom roku tak to ide. Jedino ako mu ne zamjene disk, a moraju ako ima garanciju tek onda može ič popravljat Bad Sectors prije toga ne jel kužiš.
Slabo pratiš temu izgleda komp mu je pod garancijom, i onda nema kaj popravljat Bad Sectors več se disk mora zamjenit u garantnom roku tak to ide. Jedino ako mu ne zamjene disk, a moraju ako ima garanciju tek onda može ič popravljat Bad Sectors prije toga ne jel kužiš.
Imao sam potpuno isti problem.
Ako ima garanciju može ga zamijeniti, za što će trebati neko vrijeme, a i vjerojatno, zbog nestašice hard diskova će mu ponuditi onaj lošiji. (Tako se barem meni dogodilo)
U slučaju da sam želi riješiti problem, neka pokuša na ovaj način.
A skuzio sam sad da na garanciji pise i broj racuna tako da bi mi onda morali zajenit
A skuzio sam sad da na garanciji pise i broj racuna tako da bi mi onda morali zajenit
Inače da znaš ubuduće, ovakvi se problemi često stvaraju zbog toga što se računalo gasi na gumb. Probaj to izbjegavati.
Inače da znaš ubuduće, ovakvi se problemi često stvaraju zbog toga što se računalo gasi na gumb. Probaj to izbjegavati.
Rijetko akd sam ga gasio na gumb(2-3 puta sve ukupno,ali najcesce zato sto mi se zamrzavo),ali budem svakako
Jedino što ne možeš odnijeti u Konikom na reklamacaiju jer je Konikom zatvoren.
Eventualno direktno u servis uvoznika, ali za to moraš imati valjan račun.
Jedino što ne možeš odnijeti u Konikom na reklamacaiju jer je Konikom zatvoren.
Eventualno direktno u servis uvoznika, ali za to moraš imati valjan račun.
sta ne radi??!!
Vjerovatno loše napajanje.
Kakvo napajanje imaš?
Molio bih te da pišeš suvislo ili barem polakše, jer sam te jedva razumio!!!
Daj pisi normalno i pismeno!
izvinjavam se tastatura me zeza..uglavnom kompijuter mi se sam od sebe ugasi samo crn ekran on se ugasi i ponovo pali dize sistem bez ikakve greske...
izvinjavam se tastatura me zeza..uglavnom kompijuter mi se sam od sebe ugasi samo crn ekran on se ugasi i ponovo pali dize sistem bez ikakve greske...
Za početak zamijeni tipkovnicu. Nakon toga ako to ne riješi problem - javi se ponovo.