Instalacija DX 10 i instalacija routera na Vistu

poruka: 12
|
čitano: 4.138
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Moja nova Vista

Dakle, danas mi je na comp instalirana nova 64bitna vista I sad me zanima sljedece.

kako instalirati directX 10----ako moze postajte link[direktni], a ako ne moze saljite link na pp,

i zanima me kako instalirati ruter, tj kamo treba ici i sta napraviti da se mogu normalno spajati na internet kao sta mi je i ovaj comp spojen....nigdje ne pise kako se podesi za Vistu, U knjizici koju mi je dao t-com poise samo za xp,

i zanima me kakav kabel treba imati da mogu spojiti stari i novi comp, i kamo treba spojitli kabel na starom, a kamo na novom[sta pise pokraj utora?]?

Molim vas da mi pomognete jer me ove sitnice hebu u mozak vec 3 sata i bas se osjecam kako da cu razbiti racunalo, a tek je novo

hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Moja nova Vista

Mogu ti samo ovo reći. Vista bez service packa već ima u sebi DX10 (da se uvjeriš; Start > u search upiši: dxdiag i tu ti pokaže koji imaš DX instaliran)

Za ovo ostalo ti ne mogu pomoći jer nisam neki stručnjak

http://fotoforum.forumotion.net/
16 godina
RE: Moja nova Vista

DX10 dodje odmah instaliran sa Vistom.

Ovo sa routerom mi nije bas jasno potpuno sta mislis. Uglavnom spajanje na router je isto i za XP i za Vistu jer jednostavno se spojis na router preko browsera (IP, user i pass bi ti trebali biti u tim uputstvima) i tamo konfiguriras spajanje.

Stari i novi spojis preko tog istog routera jer oni postaju dio iste mreze. Samo moras srediti na svakom od njih sharing i permissione. Pretpostavljam da je stari na XP-u. Koliko sam citao prije da je bilo nekih problema sa spajanjima XP-a i Viste, ali nikada nisam probao, pa ti ne mogu nista reci. No ja upravo ovo pisem sa Linux PC-a spojen na Vista PC i slusam muziku koja je na hardu tog Vista PC-a bez ikakvih problema, pa ne vidim zasto bi bilo problema isto tako se spojiti sa XP-a.

Kablove spajas tako da mrezni kabal iz mrezne uticnice spojis u router i tako na oba kompjutera. Kraj mrezne uticnice nista ne pise, ali ima onaj simbol za mrezu. Ne mozes fulat jer na kompu ne postoji niti jedna druga uticnica u koju bi mogao ugurati mrezni kabal osim upravo te mrezne.

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 9:12 (Mauro).
16 godina
neaktivan

znaci compe mogu  spojiti obicnim telefonskim kablom

tako i jesam samo sto mi novi comp[ vista ] nista ne skuzi, tj, ne otkrije konekcijju

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 14:02 (Andy Kaufman).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

i ja isto ne mogu spojiti vistu na internet,
kad idem u browser i napisem ip, nista se ne dogodi, pise file not found [standardna greska kad nema konekcije],

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Instalacija DX 10 i instalacija routera na Vis
Andy Kaufman kaže...

tako i jesam samo sto mi novi comp[ vista ] nista ne skuzi, tj, ne otkrije konekcijju

Mozes li napraviti sliku toga kako si compove spojio telefonskim kabelom... to bi bilo genijalno XD

Salu na stranu.. kao sto neko prije rekao, kompjutere spajas na ruter ako ima ugraden switch,

to vidis po tome jel ima vise utora u kojih stane mrezni kabel. Inace ako nema ti treba switch.

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
16 godina
neaktivan

pa moj prijatelj ima tako spojene compove i normalno mu sve radi u lanu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ja sam pred 6 mjeseci instalirao vistu i upalim router i vidim čuda, vista se odma spojila na net. nisam trebao ništa podesiti niti bilo što drugo. mogao sam odma početi surfati.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Raving Rabbid kaže...

ja sam pred 6 mjeseci instalirao vistu i upalim router i vidim čuda, vista se odma spojila na net. nisam trebao ništa podesiti niti bilo što drugo. mogao sam odma početi surfati.

Pa naravno jer u Visti se nema sta podesavat u vezi spajanja na net ( osim   dial-up konekcije ( modem ) ili dial-up PPPoE konekcije ) jer se konfiguracija obavlja u samom ruteru, on komunicira sa ISP-om, paricom, te salje informacije na LAN port od racunalo koje intepretira dobivene informacije te ih dalje proslijedjuje onima koji ih zatrebaju ( netBrowser, aplikacije i sl. )

Xero: ...Ti nemaš brige. Tebi se tako rečeno proc zmrzava ...
16 godina
neaktivan
Andy Kaufman kaže...

Inače ,Vista normalno uvijek otkrije konekciju ,samo ti moraš otvorit browser ,upisat http://192.168.1.1 ,naći stranicu gdi se upisuje tvoje korisničko ime i lozinka i klik na connect. I to je sva mudrost i to je isto na svim OS-ovima. Pogledaj u uputstva.

To nije telefonski ,nego mrežni kabel. Iako su utikači slični ,telefonski ima 4 pina i manji je ,dok mrežni ima 8 pinova. Ako si dobil router od T-Com-a u kutiji bi trebala biti dva mrežna kabla ,jel oni od kad prodaju MaxTV ,stavljaju u pakiranje više kablova.

A ako si spojil PC-e direktno jedan na drugi ,normalno da se ne "kuže" jel za direktno spajanje trebaš crossover mrežni kabel da bi mogli komunicirati jedan sa drugim(pretpostavljam da hoćeš prebacit podatke sa starog na novi kroz Files and Settings Transfer Wizard).

I'm so tired...
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 16:27 (kizo2703).
17 godina
neaktivan

Pa Vista i sve prepozna sama,vidiš da je autor spajal kompove i ruter sa telefonskim kablom.

Trebaš mrežni kabel,koji je drugačiji od telefonskog(po broju žica) i spoji ruter i mrežnu karticu sa tim kablom.

Nadam se da ti netrebamo reći da instaliraš prije toga drivere za mrežnu koji si dobil sa matičnom pločom.Nakon toga radiš sve isto ko na XP-u,nema nikakve razlike.Otvoriš browser,upišeš adresu i uneseš podatke.

Jednostavnije nemože biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma samo spoji mrežnim kabelom novi komp na router, isto onako kako ti je spojen stari,pretpostavljam da na routeru imaš više mrežnih utora. vista bi trebala po defoultu prepoznat mrežu, ako nije,možda trebaš na vistu instalirati mrežni driver

pretpostavljam da ti je router već konfiguriran, pošto si sa starim kompom išao s njim na internet

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.7.2009 20:11 (Floki).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice