GPU driveri nedaju da se Windows starta

poruka: 13
|
čitano: 2.542
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Kada god imam instalirane grafičke drivere (bilo koje,probao sam 5-6 različitih) za Nvidijinu grafičku karticu (Gtx 460),windows mi se jednostavno neće pokrenut.Dođe do onog djela kada bi se trebao pokazati windows logo,ali se nepokaže nego se ugasi ekran,i onda nakon nekoliko sekundi blue screen sa nekakvim errorima.OS je Windows 7 Enterprise 64-bit.

Uglavnom,svar je u tome što kada NEMAM instalirane grafičke drivere,onda se Windows sasvim normalno starta,i komp radi odlično.Ali čim instaliram grafičke drivere,odma isti problem. Što vi mislite? molim vas za vašu pomoć.

P.S. -  imam napajanje Corsair CX500,i prije nekoliko mjeseci sam znao učestalo gasit komp iza na tipku od napajanja (u situaciji kada bih morao odmah ugasit komp)
      možda je tu nešto što sada uzrokuje problem,što vi mislite? 

0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: GPU driveri nedaju da se Windows starta
rEady kaže...

Kada god imam instalirane grafičke drivere (bilo koje,probao sam 5-6 različitih) za Nvidijinu grafičku karticu (Gtx 460),windows mi se jednostavno neće pokrenut.Dođe do onog djela kada bi se trebao pokazati windows logo,ali se nepokaže nego se ugasi ekran,i onda nakon nekoliko sekundi blue screen sa nekakvim errorima.OS je Windows 7 Enterprise 64-bit.

Uglavnom,svar je u tome što kada NEMAM instalirane grafičke drivere,onda se Windows sasvim normalno starta,i komp radi odlično.Ali čim instaliram grafičke drivere,odma isti problem. Što vi mislite? molim vas za vašu pomoć.

P.S. -  imam napajanje Corsair CX500,i prije nekoliko mjeseci sam znao učestalo gasit komp iza na tipku od napajanja (u situaciji kada bih morao odmah ugasit komp)
      možda je tu nešto što sada uzrokuje problem,što vi mislite? 

LOL{#}{#} nije ni cudo...imas 18 godina i jos neznas kako se racunalo nesmije gasiti??{#}....

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.3.2014 10:08 (Stjepanj).
14 godina
rEady kaže...

- Probaj stavit Nvidia driver verzija 314.22.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ---------- Sva pitanja, nejasnoće, prigovore molim na PM. :D
14 godina
neaktivan

Imam razlog zasto sam ga tako gasio :/

13 godina
protjeran
rEady kaže...

nepotrebno i jako stetno za os, stisnes power gumb na kucistu ne na napajanju i pc ce ti se sam ugasiti...osim ak ti nije "stara" uletavala u sobu iznenada{#}{#}ehhe! LP{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
rEady kaže...

nepotrebno i jako stetno za os, stisnes power gumb na kucistu ne na napajanju i pc ce ti se sam ugasiti...osim ak ti nije "stara" uletavala u sobu iznenada{#}{#}ehhe! LP{#}

Pa upravo zbog toga i jesam =D,znao sam po noci ostat do nekih 3-4 ujutro,a nebi smio.

14 godina
rEady kaže...

a nebi smio.

- To ne postoji, pa punoljetan si, barem tako piše. {#}

- Inače s takvim postupanjem možeš biti sretan što računalo pokazuje znakove života uopće.

Pomažem preko Teamviewera kome je pomoć potrebna, možete me kontaktirati na PM navečer oko 19 ili 20h.Ako netko ima kakvih prigovora, pitanja, treba pomoć u riješavanju problema, treba preporuku isto.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.3.2014 15:43 (Valentin17).
14 godina

Isprobaj grafičku u nekom drugom kompu, čini se da je u njoj problem. Makar si već skoro punoljetan a još drhtiš od staraca ni u kojem slučaju NE gasi računalo na napajanju, to je nešto najgluplje i najlakši način da shebeš nešto. Možda i već jesi jer to se već duže vrijeme vuče, jel da? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ne drhtim ja od staraca,nego mi oni jednostavno ne dopuštaju da ostanem do jutra. Ali ajde pustimo sad to.

Da,to se već dosta dugo vuče (cca. 4 mjeseca). Stvarno neznam ni sam više šta da radim.Testirao sam RAMe,probao različite drivere,dizao nove windowse...

Zanima me dali vi znate još neki način da provjerim dali je problem u napajanju ili grafičkoj?

14 godina
rEady kaže...

Zanima me dali vi znate još neki način da provjerim dali je problem u napajanju ili grafičkoj?

- Znamo, tako da negdje posudiš drugu grafu i drugo napajanje.

15 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

nepotrebno i jako stetno za os, stisnes power gumb na kucistu ne na napajanju i pc ce ti se sam ugasiti...

Isti drek. Nagli gubitak struje može samo dovesti do korupcije podataka na hard disku (i to uglavnom onih koji su bili aktualni u vrijeme neočekivanog gašenja). Moderni datotečni sustavi, pa i mehanizmi na hard diskovima učestalost takvih situacija poprilično umanjuju.

Neće OS eksplodirati od toga, iako to svejedno nije pametna ideja (slično onima koji čupaju kabel iz modema kako bi resetirali konekciju).

To understand what recursion is, you must first understand recursion.
14 godina
neaktivan

Što mislite,dali bi mogao biti problem u softwareu? Jer meni komp sasvim normalno radi bez grafičkih drivera,a dok ih instaliram onda se nece bootat,pa ih moram uninstalirat u safe modu.

Ili evo još jedna mogućnost pak što si ja ovako mislim,je da su se možda u napajanju pošeremetili naponi,i da svaki put kada bih bootao komp sa instaliranim grafičkim driverima,da u tom slučaju grafička vuče više struje,i da to napajanje jednostavno nemože podnest.

Molio bih vas za vaše mišljenje. 

0 0 hvala 0
14 godina

Možemo mi misliti i nagađati do sutra ali misliti je drek znati. A zašto jednostavno ne napraviš kako ti je savjetovano? Isprobaj u drugom kompu grafičku ili na ovom drugo napajanje pa ćeš sigurno eliminirati jedan od problema, moguće da je do napajanja kad si ga na onakav način gasio. Probao si s više drivera i sa svima je isto, tako da teško da je do njih.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.3.2014 17:29 (vrinho).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice