Dva operativna sustava na jednom PC

poruka: 12
|
čitano: 6.449
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovako imam instaliranu windows vistu,nedavno sam si instalirao xp i sad kad palim komp automatski mi se dizu xp-i,dal se to moze kak rijesiti da me pita koje windowse zelim  da mi se dignu?

i prije sam imao oba dva windowsa na kompu al sam prvo imal instalirane xp a vistu sam si naknadno instaliral, i tada me uvijek pitalo koje zelim,stoga vas pitam da li je to moguce bez brisanja oba dvojih OS pa instaliranjem prvo xp a zatim viste?

Only God will judge me

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako windows XP imas na Particiji C, npr Vista ti mora biti na particiji D... jel to znas?

Nemozes staviti XP+Vista na C zajedno onda neces nista napraviti!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bilo je tu par guideova za to, jedan se sjecam od LUXX-a, ostale ne znam.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nažalost xp ti ne prepoznaje vistu pa pobriše boot sektor (stavi da se on automatski loada, a ne da imaš izbor). Trebaš staviti opet vistin dvd i mislim da trebaš odabrati opciju repair ili recovery console i onda u konzolu upisati MBR fix. ALI provjeri i potraži još tutoriale jer ja nisam siguran i nebih htio da nešto zezneš

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Dva operativna sustava na jednom PC
crossfire kaže...

Ako windows XP imas na Particiji C, npr Vista ti mora biti na particiji D... jel to znas?

Nemozes staviti XP+Vista na C zajedno onda neces nista napraviti!

znam to,svaki windowsi imaju svoju particiju.budem jos potrazil nekakav tutorial za to.
Only God will judge me
17 godina

ak tko pronađe kakav tutorial nek javi.

Only God will judge me

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ili možeš preko GRUB bootloadera srediti. Iako je ovo s Vistim DVDom sigruno lakše (jer sam GRUB koristio samo u dualbootu s linuxom).

17 godina
neaktivan

najbolje ti je prvo XP instalirati npr. na C:\ i tek onda vistu na D:\ i dobis ljepi dualbot meni

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Znam tak sam imel prije,al doslo je do komplikacija i moral sam mijenjati windowse a imel sam doma samo vistu,nju sam si sad sredil(codece bsplayer i ti ostali programi)

i instaliral naknadno xp,i nje sam sve sredil i dosta toga imam vec instalirano,pa mi je brisanje svega i ponovno instaliranje xp pa viste zadnje izbor,a negdje sam citao da je to moguce srediti bez toga,mozda cak u bugu al ne mogu naci.

Only God will judge me
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2008 18:16 (tommy2103).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

Trebao si prvo Win XP, pa Vista, jer koji OS zadnjeg staviš (u tvom slučaju win xp) on će obrisati boot sektor, i zamijeniti ga svojim.I tu je uzrok tvog problema, jer win xp ne prepoznaje vistu.

Intel Celeron D331 2,66Ghz, 1GB DDR2-667Mhz RAM, nVIDIA GeForce 8400GS 256MB, Hitachi 80GB HDD, MBO MSI P4M900M2-L

0 0 hvala 0
17 godina
 e ovo ce mi valjda pomoc,sutra budem probal to sredit pa javim,PUNO HVALA zasad!
Only God will judge me
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice