CMOS settings are wrong

poruka: 11
|
čitano: 10.945
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
CMOS settings are wrong

Ovako, nakon iskapčanja sklopke na prodžunom i ponovnog paljenja na komp mi dođe ova gori poruka i moran stisnit F1 da bi boota sustav,a dikad ni  neće.Uglavnom smeta mi jer  ne mogu namjestiti sat ni datum niti išta drugo.Flasho sam BIOS,promijenio 5 baterija-sada radi bez baterije.Je li moguće da je hardwerski orpblem,HDD i tako jer mi stalno HDD tren radi tren ne radi.Hvala.

Jurim kao furija,za petama mi murija,krivina me ubija,motor mi se raspada,auspuh mi otpada....FUCK scooter drive TOMOS
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: CMOS settings are wrong

vrati ispravnu bateriju na mbo ili ces svaki puta kod paljena racunala morati namjestati bios.

15 godina
neaktivan
CMOS settings are wrong

baterija ne pomaže

Jurim kao furija,za petama mi murija,krivina me ubija,motor mi se raspada,auspuh mi otpada....FUCK scooter drive TOMOS
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CMOS settings are wrong

nesto ti je ostetilo BIOS..pad napona mozda

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CMOS settings are wrong

moguće,par puta mi je nestalo struje tokom rada

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
veki je car kaže...

Ovako, nakon iskapčanja sklopke na prodžunom i ponovnog paljenja na komp mi dođe ova gori poruka i moran stisnit F1 da bi boota sustav,a dikad ni  neće.Uglavnom smeta mi jer  ne mogu namjestiti sat ni datum niti išta drugo.Flasho sam BIOS,promijenio 5 baterija-sada radi bez baterije.Je li moguće da je hardwerski orpblem,HDD i tako jer mi stalno HDD tren radi tren ne radi.Hvala.

-kako nemožeš namjestiti datum-sat ...?

-kod iskapčanja struje neki biosi se resetiraju.. F1 uvijek učita defaulte, po svemu je krivac baterija ali može biti i recimo kontakt na bateriji, možda nisi dobro postavio itd...

Normalna procedura: kod paljenja uđi u bios, učitaj defaultne postavke i snimi... -što od toga nemože?

Ako je neispravna baterija ili bez baterije, kad podesiš te stvari (kao i datum-vrijeme) one do gašenja računala moraju biti memorirane, restart mora normalno raditi... ako ne radi, onda je crko BIOS (možda pogrešan flash?)... probaj ponovo ali tad rizikuješ da više ništa ne radi... oprezno.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.7.2011 19:42 (ihush).
15 godina
neaktivan
CMOS settings are wrong

Ovako,prominio san 5 baterija i flashao BIOS i sa najnovijim i sa najstarijim driverima ali ipak pri paljenju kompa uvijek mi se pojavi crni ekran koji prikaže diskove i traži da stisnem F1.Uđem u BIOS namjestim sve,datum,vrijeme,latencije....ali opet ništa.Prilikom ponovnog gašenja računala opet je potrebno ponoviti ovu proceduru.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
veki je car kaže...

... prikaže diskove i traži da stisnem F1.Uđem u BIOS namjestim sve,datum,vrijeme,latencije....ali opet ništa.Prilikom ponovnog gašenja računala opet je potrebno ponoviti ovu proceduru.

ponovo: (potrebni precizniji odgovori).

- kad podesiš BIOS, dali ga snimiš (save and exit)?

- nakon tog snimanja, dali možeš restartati računalo (bez gašenja) i dali je tad BIOS u redu? Ako je bilo koji problem s baterijom do gašenja (prekid struje) bi morao raditi (provjeri sve kontakte i testiraj bateriju, problem je tu negdje..). Ako je isto, BIOS chip je neispravan (vjerojatno loš flash...).

Recimo da si snimio BIOS i da je do gašenja sve OK (probaj i restart !), tad je sigurno problem u bateriji, odnosno kontakt i sl..

12 godina
neaktivan
CMOS settings wrong

evo sad več par dana pokušavam rješiti problem s tim cmos-om

dakle pojavi mi se cmos setting wrong i onda nakon toga još sljede i problemi s bootanjem xp-a. prvo zeza prilikom formatiranja diska pa stane 20% pa onda nakon nekoliko resetiranja to zaobiđe pa normalno kopira fajlove...e onda dođe do onog di čekaš 39 minuta...i tamo se baš svaki put smrzne na 37 minuta...tu ni reset ne pomaže...guglam i niko ništa ne piše o nekim sličnim problemima.  pa sam se onda odlučio javiti tu vama....hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: CMOS settings wrong
lamos_driver kaže...

.. cmos setting wrong i onda nakon toga još sljede i problemi..

-podesi BIOS ili je hardware kvar.

Za utvrđivanje ispravnosti-kvara, trebaš npr Hirens ili sličan boot medij, npr memtest, hdd.. ali prvo vidi BIOS.

XP bez driera ne vidi SATA HDD, može se u BIOSu podesiti IDE-comp. ili ubaciš F6-DOS-TXT driver (slipstream) ili na disketi.

Nešto je još problematično jer opis problema nije samo driver... testiraj.

13 godina
neaktivan
CMOS settings are wrong

Imam gotovo identican problem nakon clean installa win7 cmost settings wrong,set date and time press f1 to enter setup kada udjem u bios on se zamrzne nemogu nigdje...mbo je abitil9 pro, mozda da probam flash biosa?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice