XP->w7-pmoc

poruka: 4
|
čitano: 1.605
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
XP->w7-pmoc

Neznam kako npraviti lan i wlan izmedju stolnog racunala i laptopa.

Stolno racunalo ima xp pro 32-bit, laptop w7 home premium 64bit.

Posjedujem tilgin-ov router(optimin). Laptop sam bez problema spojio na internet preko njega, bezicno.

Ostaje problem, kako napraviti lan, i wlan izmedju njih. Lan bih koristio po potrebi, za prebacivanje vecih kolicina podataka(igre sto skinem na stolnom), a wlan, kad mater u prizemlju pise nesto u wordu da moze printati na mom printeru.

Nikada to nisam radio, bio sam malo googlo, i pokusavao ih direkt spojiti, pa mjenjati njihove ip adrese na 192.168.1.01 i 192.168.1.02 i gateway na 225.225.225.0 pa pingati, da preko pinga provjeriti dali ima prjenosa podataka. Nije bilo, vjerojatno jer sam ja nesto krivo napravio.

Jel bi neko bio tako dobar pa mi pomogao oko ovoga?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
XP->w7-pmoc

Ako napravišovo, mora raditi.

BTW, skidanje igrica nemoj spominjati na forumu {#}

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: XP->w7-pmoc

ako si na LANu napravio sve (slično-isto) kao na WANu, a mreža ipak ne radi.. onda ti je router 'zaključan' firewallom. Kupi neki jeftini switch.

To lako testiraš tako da se na svako od tih računalo možeš spojiti-pingati... kroz wlan, dok između dva računala preko žice ne radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
RE: XP->w7-pmoc

Prvo neka promijeni ovu adresu 192.168.1.1 u 192.168.1.3 jer mu je vjerovatno router na 1. Drugo gateway ne moze biti 255.255.255.0 nikako. moze biti recimo 192.168.1.1.

:)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice