Wireless share to LAN\Wie+reless

poruka: 48
|
čitano: 7.762
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Wireless share to LAN\Wie+reless

prvo spoji laptop direktno u pc (pozeljno crossover kabelom, iako su vecina danasnjih kartica auto mdi/mdix), pa vidi jel ti tako radi. pretpostavljam NE! ukoliko sam u pravu, tada je problem u samom ICS-u, a kako nisi (bar mislim) navea OS koji koristis... {#}

btw, ne vidim zasto bi mora bit u bridged modu, jer moguce je da jednostavno racunala koje se spajaju na router imaju fiksne IP adrese pa nema potrebe za dhcp serverom... 

14 godina
wifi kaže...

prvo spoji laptop direktno u pc (pozeljno crossover kabelom, iako su vecina danasnjih kartica auto mdi/mdix), pa vidi jel ti tako radi. pretpostavljam NE! ukoliko sam u pravu, tada je problem u samom ICS-u, a kako nisi (bar mislim) navea OS koji koristis... {#}

btw, ne vidim zasto bi mora bit u bridged modu, jer moguce je da jednostavno racunala koje se spajaju na router imaju fiksne IP adrese pa nema potrebe za dhcp serverom... 

pa onda u kujem modu? PC je win7 a laptop win xp,mobiteli su android 4.4,android 4.0.4,android 2,3,3 xD

Strm
17 godina
neaktivan

ako je to jedini u kojem mozes iskljucit dhcp, onda u tome, jbga... 

jesi na PC-u ukljucia internet connection sharing (wireless kartica, desni klik, properties, sharing, kvacice na dva mjesta), provjeri jel ti u windows firewallu otvoren port 80, i ostali koje mislis koristit. isto tako, na LAN sucelju PC-a koji je spojen na router provjeri jeli mu dodjeljena adresa oblika 192.168.x.x kad si spojen na udaljeni wireless. Ukoliko nije, vec ti je tamo 169.x.x.x nesto na PC-u nije u redu. Ukoliko je adresa u redu (192.168.x.x), onda problem stvara router. 

14 godina
wifi kaže...

jesi na PC-u ukljucia internet connection sharing (wireless kartica, desni klik, properties, sharing, kvacice na dva mjesta), provjeri jel ti u windows firewallu otvoren port 80, i ostali koje mislis koristit. isto tako, na LAN sucelju PC-a koji je spojen na router provjeri jeli mu dodjeljena adresa oblika 192.168.x.x kad si spojen na udaljeni wireless. Ukoliko nije, vec ti je tamo 169.x.x.x nesto na PC-u nije u redu. Ukoliko je adresa u redu (192.168.x.x), onda problem stvara router. 

Jedno je laptop drugo je PC,u čemu je problrm?

Strm
17 godina
neaktivan
Strm kaže...
wifi kaže...

Jedno je laptop drugo je PC,u čemu je problrm?

tebi je gateway zapravo PC! na tom PC-u tribas postic navedeno, dakle, na wireless strani ukljucis sharing, na ethernet (lan) strani provjeris IP adresu. ukoliko nemas ispravnu adresu na ethernet (LAN) strani PC-a koji ti glumi gateway, onda je problem sa samim PC-em. 

14 godina

Okej,ajde pogledaj po netu za ruter mislim da je do njega,možeš?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Imam opciju Voice Router,Routed PPP,Bridge.Jedino kad odaberem bridge mogu isključiti HDCP? Šta treba odabrati? ZAtim posle toga mi se upali VPI/VCI i šta je to?? Namješteno je na 8.34,zati mogu siključiti DHCP i to je to.

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

onda nek bude bridge, dhcp iskljucen. probaj jedino koristit drugi par portova, 3 i 4 umjesto 1 i 2. jbga, ne kopas zidove zlicom vec stemalicom, tako i ovo... pravi uredjaj za pravu primjenu... 

14 godina
Strm kaže...

Imam opciju Voice Router,Routed PPP,Bridge.Jedino kad odaberem bridge mogu isključiti HDCP? Šta treba odabrati? ZAtim posle toga mi se upali VPI/VCI i šta je to?? Namješteno je na 8.34,zati mogu siključiti DHCP i to je to.

Ajde netko,kolega wireless nije valjda jedini koji se u ovo raumije?

Strm
14 godina

Kad s PC-a na laptop pingam nemogu ga dobiti,a kada s laptopa na pc kaže da je dobio reply ali destination host unreachable??

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

koja adresa ti je dodjeljena na ethernet sucelju PC-a, a koja na ethernet sucelju laptopa? 

firewall privremeno iskljuci na oba. 

14 godina
wifi kaže...

koja adresa ti je dodjeljena na ethernet sucelju PC-a, a koja na ethernet sucelju laptopa? 

firewall privremeno iskljuci na oba. 

A da mi to preko teamviewera rješimo?

Strm
17 godina
neaktivan

samo ti je pc spojen na net? malo ce ti onda bit teamviewer od pomoci... 

ajd skokni na network connections, desni klik na wireless, status, details, screenshot, zatim desni klik na ethernet, status, details, screenshot. 

nakon toga napravi slicno za laptop pa baci slike ovamo... 

ako bas triba, stavicu teamviewer na ovaj lap {#} 

14 godina

Instaliraj temaviewer,moci ceš namještati postavke na ruteru i PC-u,na laptopu je xp i ti češ mi govoriti šta da radim,okej?

Strm
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ok, prebaci se na PM-ove onda... 

11 godina
neaktivan

Lijep pozdrav svima.

Imao bih jedno pitanje, pa ako bi mi netko mogao pomoći.

Planiram si uzeti Alcatel one touch l100 usb pomoću kojeg bi mi računalo bilo spojeno na internet. Sad mene zanima da li ja ikako mogu osim Connectify programa dijeliti taj internet po stanu. Znam da se moze pomocu raznih 3/4g rutera, al naišao sam samo na modele koji ne podrzavaju moj buduci alcatel.

Posjedujem gigaset sx 763 da li postoji neka mogucnost da se dijeli internet preko njega? (to mi bi bila najbolja varijanta jer nista ne moram kupiti :))

Pomoću neke wi fi antene?

Bio bih Vam zahvalan.

Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Flashaj dd-wrt na tog Siemensa i kupi kakav 3g stick za 100tinjak kn na njuškalu i veseli se.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
11 godina
neaktivan

heheh, sve bi to bilo dobro da razumijem sto to znaci

a sto se tice tih 3 g rutera gledao sam i ne podrzavaju mi moj alcatel

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice