Wireless - pomoć

poruka: 6
|
čitano: 1.731
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Wireless - pomoć

Trebam odgovor na jedno pitanje. Imam kod kuće nezaštićeni wireless, i treba ostat nezaštićen. Internet mi je na flatu. E sad me zanima ukoliko bi se netko priključio na moju vezu da li mogu imati kakvih problema. Ne smeta mi ako se netko spoji pa surfa netom ili nešto skida, nego ako bi radio nekakve kriminalne radnje preko neta pa da ja za to odgovaram. Znači, da li je moguće da ja odgovoram za nečija sranja zato što je preko moje veze išao na net? Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Wireless - pomoć

Moguce je jer se na naetu vidi tvoj router a ne i oni iza njega. A zasto mora ostati nezasticen?

:)
15 godina
neaktivan
Samo ti njega zaštiti!!!
16 godina

Da, moguće je, iako se toga kod nas ne trebaš bojati.. Osim ako si na Carnet-u.

Veći problem ti je to što ti uzima bandwidth i to što tako ima pristup tvojim računalima, odnosno računalima u mreži.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
14 godina
neaktivan
Wireless - pomoć

Nisam na Carnetu, na T-comu sam.  

0 0 hvala 0
16 godina

T-com uglavnom neće ništa..jer se ne usude išta poduzimati po tom pitanju jer se boje da bi izgubili korisnike. Ugl. ne trebaš se previše bojati...

Nego..sad baš razmišljam - imati nezaštićen wireless je po nekoj logici sasvim legalno. Spajanje na njega od strane "prolaznika" također (ne smije se spajati ako postoji ikakva zaštita, ali u zakonu se ne spominje spajanje na nezaštićen WLAN). I sada ako oni downloadaju nešto ilegalno, zašto bi ja za to bio odgovoran? Ono što želim reći je, da po tome nemaju pravo nikoga niti opominjati niti isključivati net..jednostavno maknem zaštitu, pa neka oni dokažu da sam ja skidao..

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice