pozzz, ljudi
instalirana su mi 2 win server 2008 na vmware-u(7), i ne znam kako da ih spojim ad hoc, pa molim pomoć
pozzz, ljudi
instalirana su mi 2 win server 2008 na vmware-u(7), i ne znam kako da ih spojim ad hoc, pa molim pomoć
Pa vmware ima app koja se zove virtual network i tamo odredi koji mrežni interface će koristiti koji server ili ih jednostavno stavi u team
pozzz, ljudi
-spajaš ih 'normalnom' (virtualnom) mrežom... jednako kao i klasična računala.
pokusavala sam sa opcijama bridged i host only, ali nikako ne mogu pingat defautl gateway ni sa jednom od opcija
Pa prvo i osnovno unutar servera ( jednog i drugog ) moraš svakome dodijeliti jedinstvenu IP adresu na istom subnetu da bi se mogli vidjeti. Sve je isto kao i na pravim strojevima samo si sada na virtualkama. I drugo pogledaj koje su mrežne kartice dodijeljene pojedinom serveru, neka budu različite i svakako instaliraj vmware tools, to su driveri za virtualke, između ostalog i za mrežne kartice.
Ping na IP adresu će raditi bez DNS-a, ali ne i po imenu, jer tome i služi DNS, da nemoramo pamtiti hrpe brojeva, nego samo ime
po ovome mi se čini da nisi dobro izkonfigurirala mreže unutar vmware-a
u biti imaš tri osnovna tipa mreže i sad sve ovisi za kaj ti treba (http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1006480) al u pravilu ako želiš da ti virtualke komuniciraju trebale bi biti na istom tipu mreže
ps- za kaj ti točno treba lab?
Ping na IP adresu će raditi bez DNS-a, ali ne i po imenu, jer tome i služi DNS, da nemoramo pamtiti hrpe brojeva, nego samo ime
bzz..
ping 192.168.1.10 nije radio sa servera .20
po ovome mi se čini da nisi dobro izkonfigurirala mreže unutar vmware-a
u biti imaš tri osnovna tipa mreže i sad sve ovisi za kaj ti treba (http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1006480) al u pravilu ako želiš da ti virtualke komuniciraju trebale bi biti na istom tipu mreže
ps- za kaj ti točno treba lab?
pa cini mi se da je u tome bio problem, kopala sam po tim postavkama u virtual network editoru, i na kraju sam pukla i vratila default postavke, i tamo na ipv4 tcp/ip sam stavila da si sam automatski dodjeljuje iP/sub mask, gateway i dns server. i proradilo je.
a lab mi treba jer trebam polozit mcitp, a bas i nisam bila na predavanjima, i radila one tamo njihove labove (duga prica), pa sam se sad uhvatila knjige i pokusavam napravit labove na virtualkama..
a nikad do sam nisam koristila vmware pa mi neke stvari bas i nisu bile najasnije od samog pocetka.
al eto, malo pomalo valjda ce i to sjest na svoje mjesto.
za koji mcitp polažeš?
win server 2008 r2, 70-642
win server 2008 r2, 70-642
aha to sam ja preko upgradea prošao :)
ak imaš relativno dobar hw (najbolje bi bilo dediciran) mogu ti linkat neke materijale kako napravit pošten lab