Vmware umrežavanje

poruka: 15
|
čitano: 5.032
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vmware umrežavanje

pozzz, ljudi

instalirana su mi 2 win server 2008 na vmware-u(7), i ne znam kako da ih spojim ad hoc, pa molim pomoć

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Vmware umrežavanje

Pa vmware ima app koja se zove virtual network i tamo odredi koji mrežni interface će koristiti koji server ili ih jednostavno stavi u team

16 godina
tooniinaa kaže...

pozzz, ljudi

instalirana su mi 2 win server 2008 na vmware-u(7), i ne znam kako da ih spojim ad hoc, pa molim pomoć

-spajaš ih 'normalnom' (virtualnom) mrežom... jednako kao i klasična računala.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

pokusavala sam sa opcijama bridged i host only, ali nikako ne mogu pingat defautl gateway ni sa jednom od opcija

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 12:49 (tooniinaa).
16 godina
neaktivan

Pa prvo i osnovno unutar servera ( jednog i drugog ) moraš svakome dodijeliti jedinstvenu IP adresu na istom subnetu da bi se mogli vidjeti. Sve je isto kao i na pravim strojevima samo si sada na virtualkama. I drugo pogledaj koje su mrežne kartice  dodijeljene pojedinom serveru, neka budu različite i svakako instaliraj vmware tools, to su driveri za virtualke, između ostalog i za mrežne kartice.

14 godina
neaktivan
ajmo ovako:
ip add od prvog servra 192.168.1.10/24 default gateway 192.168.1.1, pod dns server sam ostavila prazno (ping bi trbao radit bez njega jel tako?),
ip add od drugog servera je 192.168.1.20/24 default gateway 192.168.1.1, pod dns server opet prazno,
firewall je na oba isključen.
u virtual network editor je sitacija ovakva:
vmnet0- bridged, brigded to -automatic,
a sve ostalo je po defaultu.
di grijesim?
14 godina
neaktivan
evo izmajmunirala sam nesto, ni sama vise ne znam sta sam napravila, ugl ping je proradio, hvala na pomoci
16 godina
neaktivan
tooniinaa kaže...
ajmo ovako:
ip add od prvog servra 192.168.1.10/24 default gateway 192.168.1.1, pod dns server sam ostavila prazno (ping bi trbao radit bez njega jel tako?),
ip add od drugog servera je 192.168.1.20/24 default gateway 192.168.1.1, pod dns server opet prazno,
firewall je na oba isključen.
u virtual network editor je sitacija ovakva:
vmnet0- bridged, brigded to -automatic,
a sve ostalo je po defaultu.
di grijesim?

Ping na IP adresu će raditi bez DNS-a, ali ne i po imenu, jer tome i služi DNS, da nemoramo pamtiti hrpe brojeva, nego samo ime

16 godina
neaktivan
Vmware umrežavanje

po ovome mi se čini da nisi dobro izkonfigurirala mreže unutar vmware-a

u biti imaš tri osnovna tipa mreže i sad sve ovisi za kaj ti treba (http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1006480) al u pravilu ako želiš da ti virtualke komuniciraju trebale bi biti na istom tipu mreže

ps- za kaj ti točno treba lab?

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
X-file kaže...

Ping na IP adresu će raditi bez DNS-a, ali ne i po imenu, jer tome i služi DNS, da nemoramo pamtiti hrpe brojeva, nego samo ime

bzz..

ping 192.168.1.10 nije radio sa servera .20

14 godina
neaktivan
cekpi kaže...

po ovome mi se čini da nisi dobro izkonfigurirala mreže unutar vmware-a

u biti imaš tri osnovna tipa mreže i sad sve ovisi za kaj ti treba (http://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=1006480) al u pravilu ako želiš da ti virtualke komuniciraju trebale bi biti na istom tipu mreže

ps- za kaj ti točno treba lab?

pa cini mi se da je u tome bio problem, kopala sam po tim postavkama u virtual network editoru, i na kraju sam pukla i vratila default postavke, i tamo na ipv4 tcp/ip  sam stavila da si sam automatski dodjeljuje iP/sub mask, gateway i dns server. i proradilo je. 

a lab mi treba jer trebam polozit mcitp, a bas i nisam bila na predavanjima, i radila one tamo njihove labove (duga prica), pa sam se sad uhvatila knjige i pokusavam napravit labove na virtualkama..

a nikad do sam nisam koristila vmware pa mi neke stvari bas i nisu bile najasnije od samog pocetka. 

al eto, malo pomalo valjda ce i to sjest na svoje mjesto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 10:35 (tooniinaa).
16 godina
neaktivan
Vmware umrežavanje

za koji mcitp polažeš?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

win server 2008 r2, 70-642

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2011 19:16 (tooniinaa).
16 godina
neaktivan
tooniinaa kaže...

win server 2008 r2, 70-642

aha to sam ja preko upgradea prošao :)

ak imaš relativno dobar hw (najbolje bi bilo dediciran) mogu ti linkat neke materijale kako napravit pošten lab

14 godina
neaktivan
nemam, ali isto si mi mogao to nekako dostavit.
hvala
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice