Umrezavanje racunala

poruka: 9
|
čitano: 2.923
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Umrezavanje racunala

Pozdrav,

Pocetnik sam oko umrezavanja racunala i pokusavam spojit 2 racunala da imaju pristup internetu. U istom trenutku samo jedan od ta dva moze biti na internetu (na jednom je 7-ica, a na drugom XP). ISP je B.Net. Za vise pogledajte sliku:

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Umrezavanje racunala

Koliko citam ovdje bnetov modem dopusta izlazak na net samo prvom racunaru tj. prvom koji to zatrazi. Moras nabaviti router umjesto switcha.

:)
17 godina
neaktivan
Umrezavanje racunala

Doma imam i Gigaset SX763, paako moze pomoc...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Umrezavanje racunala

Molim vas pomozite, hitno je :D

Netko?

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.9.2010 12:37 (misko28).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Umrezavanje racunala

Ja neime imam drugi problem a to je isto umrezavanje dva racunala da imaju pristup netu s time da samo jedan ima wireless karticu i pristup.

Sad mene interesira dali mogu ovaj drugi umrezit s ovim koji ima i wireless i neta preko lan kartica i ako je moguc mali tutorial.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Umrezavanje racunala
necroMaX kaže...

Ja neime imam drugi problem a to je isto umrezavanje dva racunala da imaju pristup netu s time da samo jedan ima wireless karticu i pristup.

Sad mene interesira dali mogu ovaj drugi umrezit s ovim koji ima i wireless i neta preko lan kartica i ako je moguc mali tutorial.

Da li drugo računalo ima LAN?

O kojim OS-evima se radi?

Koji je router u pitanju?

Inače odgovor na tvoje pitanje je može sa manje ili više truda.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
Umrezavanje racunala

bnet neda jednu liniju na dva kompa, šuupci, morat ces si nabavit neki wireless usb/pci i upiknut u komp,..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
necroMaX kaže...

spoji komp kablom (crossover mora bit) do kompa sa wirelesom/internetom i onda sheraj internet konekciju na kompu sa wirelesosm/internetom (sharing internet connection), ako se nevide kompovi zadaj ip adrese na oba dvije lan kartice, 192.168.1.100 i 192.168.1.101

13 godina
neaktivan

Obadva se mogu spojiti kabelom preko LAN-a s maticne. Moj komp ima 7-icu i AirLive wirelles, a bratov je na XP, nije meni bed i njemu staviti 7-icu ako je moguce da i njegov ide na net preko mog kompa na wirelles u isto vrijeme. Mislim da je s manje truda jer se radi samo o povezivanju dva kompa sto mi bas i ne ide.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice