Long range wifi antenna to city free internet

poruka: 19
|
čitano: 8.362
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Imam TP-Link TL-WA5210G CPE i Antenu 2.4GHz 24dBi Grid Parabolic Antenna

TL-ANT2424B, idea je ta...

Spojit se na besplatni gradski internet i doma nudit gostima mogučnost da se spoje na gradski net udaljen 18km.

Nema zračnih prepreka jer sam na vrhu brda a gradska antena na drugom brdu.

Teoretski smatram da je moguće, jer mislim samo napravit most od sebe do grada, ali bune me dvije stvari ; činjenica da pri spajanju na gradski net treba potvrdit ulazak preko njihove stranice klikom na OK ili ULAZ... i dali bi moglo doč do problema jer se više ljudi spaja preko jedne točke?

LM
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina
Re: Long range wifi antenna to city free internet
Kolko taj gradski internet ima Mb po IP-u? Čisto sumnjam da ima više od 300Mb, a sve manje od tog je glupost i ne isplativo. Druga stvar, ti bi spojio na 18km?? Pa nije to 1.8km da bi lovilo, trebaš imat 2 usmjerene antene koje se gledaju da bi mogel to napravit, ovak zaboravi...
15 godina
protjeran

Ma palo mi je na pamet, jer sam jedan dan bezveze išao na gornji kat i skenirao sa onom vanjskom antenicom ALFA AWUS036NHR, i vidim da mi piše Gradski Free WiFi i signal nije bio toliko loš, mislim 36%. 

Aj necu sr*t... isao sam gledat da vidim ako ima koja mreza da mogu u okolici probit i spojit se na nju...

Kažeš nemoguće, kad bi bio neznam 1km od antene gradske dali bi tad bilo moguće spojit se na gradski wifi i da se na njega spreko AP-a spajaju drugi korisnici.... AKO MOŽEŠ DAJ MI MALO KOMPLICIRANIJI ODGOVOR ODNOSNO ŠTO POTPUNIJI JER KAD NEŠTO NEZNAM VOLIM TO PROUČIT I NAUČIT

LM
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran

Ali teoretski je moguće?

LM
11 godina

Teorijski moguće , ali praktično nećeš moć surfat kako te volja :(

Da pojasnim u gradu na 100-200 m tko god radi na tom kanalu WiFi sa  mobitela itd. će imati na toj gradskoj anteni jači signal od tvog a pošto je jači dok radi tvoj signal se neće čuti, isto tako u tvojoj okolici ili kući tko god bude radio na istom kanalu WiFi će gušiti tebi prijem tog gradskog kanala.

Kad bi u gradu montirao parabolu usmjerenu prema svojoj kući bi donekle poboljšao situaciju...ali ne dovoljno da bi mogao surfat kako treba.

15 godina

Najjednostavnije je ovako:
1) Ako doma možeš imat internet, složi ga doma.
2) Ako ne, dogovori se sa susjedom ili sa bilo kojom drugom osobom. Bitno je da krov tvoje kuće ima dobru optičku vidljivost sa kućom od te druge osobe. Može to biti i udaljenost od 18km, ali računaj da se sa povećavanjem udaljenosti povećava i cijena tvoje opreme. Npr. Za 18km udaljenost idu ova 2 tanjura koji emitiraju u 5 GHz spektru. Jedan na tvoj krov, drugi na krov od te druge osobe. Cijena: slabiji, jači model. Skupo! {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 13:33 (D1001).
16 godina

moze i sa 2x5GHzAirgrida od ubiqutija, zapravo moze kupiti 2.4GHz ubnt airgrid i skup s postojecom opremom slozi link.

Probao sam vec sve i svasta, uglavnom tam od 40-50km polako stvari postaju komplicirane, provjereno radi link na ~60km na 5GHz (ne sa airgridovima), prije je taj isti link radio i na 2.4GHz s gridicama od 24dBi, sve do 20km je pljuga XD

naravno bitna je vidljivost i malo visa kucerina/zgrada/stup s obje strane.

Spajanje na neku omnicu/etc od grada na 18 km je bananamobil, mos probat, ne kosta te nista...

Poslusaj D1001 i nadji nekog kompica i s njim se povezi i podijeli net na pola i to ti je to.

RocketDish je overkill s obzirom na namjenu.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 13:36 (Ante).
15 godina
protjeran

Postoji kakvo alternativno rješenje?{#}

LM
15 godina
protjeran

Da pojasnim... ja doma imam internet ali stvar je u tome kad se svi spoje na njega, pričamo o 10 - 20 uređaja, to mi je šou ne radi mi više ništa... kao da je jedna Japanka na 20 podivljelih Crnaca... ne ostaje ništa ni za pomorisat... i ako u sezoni uzmem maximalne pakete 20mb/s i flat... to mi nije ni za pod zub... dvije telefonske linije ne pada mi napamet uzet, da mi izvinite ali ne serem pare... sad imam par opcija ima jedan autokamp koji nudi free wifi na 2km onda je grad na 18 i jos jedan grad na 14km ali nije toliko dobar signal... SAD JA NADOBUDAN SAM RAZMIŠLJAO DA MOGU NEKAKO KAO NAPRAVIT MOSTIČ OD MENE DO NEKE FREE WIFI ZONE I ali očito postoje neke više sile 

LM
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
protjeran

A šta reč, deči HVALA... dobro je da opet postoje osobe kojima se možeš obratit kad ti zatreba... 

LM
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.2.2014 15:41 (maslinastimufo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

gle, ja sam sibao nekad 100 ljudi na 40Mbits(2x20Mbits ADSL-a), tak da se i to moze bez imalo napora...

Da skratim, mozes podijeliti 20 ljudi na 1 ADSL samo se trebas poigrat s mikrotik queueom (queue tree + pcq) i nabaviti mikrotik ruter (rb750 za 260 kuna).

Mislim da tu nema previse posla.

Trenutno nemam vremena za detaljnije piskaranje pa me samo podsjeti sjedeci vikend da ti naskrabam kaj i kak. U medjuvremenu napisi kakvu imas opremu na raspolaganju i kak ti je to raspodijeljeno po objektu i na kojim frekvencijama.

Linux, Arch Linux. Dvorak keyboard layout.
15 godina
protjeran

T-com Thomson SpeedTouch 780WL 802.11g

I ono sta sam prije naveo... 

LM
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Naravno da ti sve šteka kad se puno ljudi spoji, jer Thomson 780WL nije ni namijenjen za tak nešt. To je izvan mogućnosti tog rutera.

Mikrotik ruteri bi bili najbolje rješenje, jer imaju vrlo moćan operacijski sustav(RouterOS) u kojem možeš stvarno puno toga konfigurirati. Demo imaš ovdje, pa si pogledaj. No, to je donekle i mana. Nije baš user-friendly. Trebat ćeš zasukat rukave i ljepo detaljno proučit Mikrotik wiki stranicu kako bi sve shvatio. {#}

Možda bi za tebe bilo bolje kad bi kupio ruter Asus RT-N66U. Iako s njim dobiš samo bazične QoS opcije, softverski gledano je taj ruter više user-friendly, tj. jednostavniji je za konfiguriranje.  A hardverski je to mrcina od rutera koja je sposobna brzo opsluživati veći broj spojenih korisnika! Kod 20 korisnika bude i dalje problema, ali u odnosu na Thomson 780WL će ti sve MNOGO BOLJE radit.

Ako si zainteresiran za Mikrotik, pošalji mi poruku na pm, pa ću ti napisat što bi otprilike sve trebalo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.2.2014 13:59 (D1001).

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Ok ok ok.... uspio sam dofurat optiku doma...ali dalje me interesira kako sredit ruter i ako može dodatna pomoć oko ograničavanja da korisnici nemogu skidat filmove i td...
LM
11 godina
neaktivan

Pozdrav,

sa Omni antenom se ne može ništa ukoliko ima ikakva prepreka barem kod mene neće a imam AirLive 20dbi antenu i uređaj AirLive 1700USB wifi adapter. I ja bih htjela uhvatiti hotspot sa autobusnog kolodvora koji mi je u blizini ali imaju dvije zgrade između kolodvora i moje zgrade...pa jel neko zna neku direkcionu antenu koja bi mi mogla pojačati signal koji je poprilično loš i na samom kolodvoru (samo dvije crtice sa laptopom ali nisam nosila AirLive uređaj tamo pa da vidim koliko procenata bi bio signal...)

Čitala sam o Yagi antenama, sad ste vi pomenuli neke grid antene....ajde neka neko preporuči nešto za studentski džep. Net ne mogu uvesti, ne da gazdarica a imala sam od Tele2 mobilni net kojim su me oderali ko vola u kupusu... pa ako može savjet koju antenu kupiti a da se može konektovati na RP-SMA ženski konektor i da hvata nekih 50-tak metara kroz zgrade, bila bih jako zahvalna.

Pozzych

0 0 hvala 0
15 godina

Koju god antenu da kupiš nema garancije da će to raditi. Te dvije zgrade predstavljaju VELIKI problem. Bolje potraži neku drugu pristupnu točku.

11 godina
neaktivan

A koju prijatelju? Bila je još jedna mreža ono public network ali ili ju pokrivaju druge mreže ili su ju maknuli....Mislila kupiti ovu http://www.pro-ping.hr/webshop/Wireless-Antena-2.4GHz/Gold-Wireless-SAD24016/

Ne znam šta da činim :(

15 godina

1) Napisala si da si student. Uzmi mobilni internet kod HT-a. Mobile net L+ tarifa za mlade iznosi 95kn mjesečno (+5kn za uporabu radijske frekvencije). Uključeno je 7GB prometa, a nakon potrošenih 7GB se NE naplaćuje dodatan promet već spuste brzinu na 64 kbit/s. Tako da ne možeš nabiti račun. {#} Budeš imala kvalitetniju vezu nego da se spajaš na javni hotspot. To je dovoljno za fejsbok, mailove, čitanje web stranica i rijetko gledanje youtube-a. No, prvo provjeri kakav ti je signal u stanu.

2) Provjeri ima li u tvojoj blizini wifi udruga koja daje pristup internetu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.4.2014 1:15 (D1001).
11 godina
neaktivan

Ok. Hvala na savjetima.

Pozdrav :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice