Ovako, frendu mi je 'izgorila' 7870, tocnije XFX 7870 BE DD. On kaze da mu je stari nesto varia isprid kuce i da mu je napon u kuci pa nekoliko puta, onda je otisa iz kuce, i kad se vratia vidia white screen, restarta komp i vise se nije tia palit.
E sad, on je uzea sebi 290x a ovu umisto da je baci, uzea san je ja. I meni vrag nije neda mira, u pecicu na 195 stupnjeva 10min i pila proradi, ko sat evo vec dva dana. Nisan puno igra igre, vec cita i planira daljni upgrejd kad mi je vec ovo upalo.
Proba san je clockat, core je isa na 1150 sa 1050 a memory 1325 sa 1250. Temp u loadu je prelazi 55 stupnjeva, dok ljencari nekih 25-30. Buke ne da nema, nego se ni ne cuje. Iznenadila me u oba segmenta!
Medutim, moje je pitanje, sta mogu ocekivat od nje, koliko ona moze trajat, jeli ovo przenje kratkotrajtno rijesenje ili ona moze trajat ? Znan da je dosta ljudi odavde istu stvar radilo pa kakva su vasa iskustva ?
Razlog sta ovo pitan je jer san u planu ima kupit 7950 ovih dana, sad najvjerovatnije necu, al sad bi te novce ulozia u neku drugu/e komponentu/e(procesor/ram).
Unaprid hvala svima na pomoci.