XFX 7870 Problem

poruka: 10
|
čitano: 1.146
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
XFX 7870 Problem

Ovako, frendu mi je 'izgorila' 7870, tocnije XFX 7870 BE DD. On kaze da mu je stari nesto varia isprid kuce i da mu je napon u kuci pa nekoliko puta, onda je otisa iz kuce, i kad se vratia vidia white screen, restarta komp i vise se nije tia palit.

E sad, on je uzea sebi 290x a ovu umisto da je baci, uzea san je ja. I meni vrag nije neda mira, u pecicu na 195 stupnjeva 10min i pila proradi, ko sat evo vec dva dana. Nisan puno igra igre, vec cita i planira daljni upgrejd kad mi je vec ovo upalo.

Proba san je clockat, core je isa na 1150 sa 1050 a memory 1325 sa 1250. Temp u loadu je prelazi 55 stupnjeva, dok ljencari nekih 25-30. Buke ne da nema, nego se ni ne cuje. Iznenadila me u oba segmenta!

Medutim, moje je pitanje, sta mogu ocekivat od nje, koliko ona moze trajat, jeli ovo przenje kratkotrajtno rijesenje ili ona moze trajat ? Znan da je dosta ljudi odavde istu stvar radilo pa kakva su vasa iskustva ?

Razlog sta ovo pitan je jer san u planu ima kupit 7950 ovih dana, sad najvjerovatnije necu, al sad bi te novce ulozia u neku drugu/e komponentu/e(procesor/ram).

Unaprid hvala svima na pomoci. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.10.2014 17:59 (Pulss).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
XFX 7870 Problem

Niko to ne moze znati, al sigurno nece dugo ako je "tares". Ono sto joj je uzrokovalo prvi put da faila uskoro ce opet tako das ne bi previse nade gajio sta se tice toga. 

btw ti bi upgrade procesor i ram? Koju imas mobo i do koliko para? Za to ti je bolje da pitas ovdje -> http://www.bug.hr/forum/board/slaganje-pc-konfiguracija/75.aspx?sort=act

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: XFX 7870 Problem

Evo vratia san clockove na tvornicke, necu ih dirat :D

Stvar je u tome sta ja mislin da ona ubiti nije 'izgorila', nego je prezivila neki sok. Frend je prije nego je meni donia odnia grafu u servis, i tamo su mu rekli, nama je upalila, pa malo radi malo ne, al nismo je uspili napravit(vjerovatno nisu ni pokusavali).

Jel joj to stvarno bilo od napona radi aparata za varenje ili nesto drugo, neznan. Jucer je u wowu vrtila 30fps sve na ultra, na istom mjestu di frendu 7950 vrti cca35, sa boljim procom.

Hvala.

Postavit cu onda tamo pitanje. 

12 godina
neaktivan
XFX 7870 Problem

U 90% servisa rade likovi koji samo zele prodavat nove komponente bez da pokusaju ako se moze popravit. Zato ce dobavljaci sve popravit samo da ne moraju zamjenjivati...

Dozivila je sok u pecnici to je sigurno =P Nek dura ona koliko moze nis te ne kosta drzat je u kompu

btw WoW je dosta baziran na CPU tako da njegov FPS vjerovatno i je bolji zbog boljeg CPU-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XFX 7870 Problem

ja sam davno pekao 8600gt prijatelju. mozda je proslo vise od 2-3 godine. jos dan danas radi.

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Lord_Marko kaže...

ja sam davno pekao 8600gt prijatelju. mozda je proslo vise od 2-3 godine. jos dan danas radi.

Ajme legendo bas si me lipo oraspolozia, nadan se da ce i ova gurat, eto jos san je odlucia i ne tlacit.

A da je dozivila sok nakon pecenja, to nije uopce upitno :D

Sta se tice WoWa, mene je iznenadilo sta ja uopce mogu vrtit to na ultra, jer je on sa clockanim FX8320 i 7950 clockanom vrtia samo 5-10 FPS vise.

A ja shitty Phenom B45.

17 godina

a gle ostavi ju par dana nek radi u pcu

ak ne krepa kroz tjedan dva vjerojatno ni nece. nadam se da imas kvalitetno napajanje. po mogucnosti cim manje gasi/pali pc.

11 godina
neaktivan

Evo vec 3 dana radi uredno, nisan je tlacia jer san igra igre nekih pola sata sve skupa, ostatak kopanje po internetu.

Napajanje je LC Power 650w Green Power Silent Giant, cita san o njemu dobre stvari tako da se nadan da nebi tribalo bit sa njin problema.

17 godina

ostavi ti nju jos nutra da budes siguran da ce radit...

11 godina
neaktivan

Ocu jos koji dan, pa onda javin rezultate. :D 

Fala asu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice