Usporen HDD

poruka: 40
|
čitano: 4.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Usporen HDD

Neznam, CRC greške definitivno upućuju da nešto nije uredu sa sata kablom, što i u samom opisu stoji ako se klikne na crc greške u HD TUNE.

Ja sam imao potpuno isti problem, zamijenio slotove, ali ništa nije pomoglo dok nisam stavio potpuno novi kabal i od tada nikakvih problema. - KLIK

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Re: Usporen HDD

Hmm... ja mislim da imam 4 ulaza na maticnoj za to ili 6... btw.. kada stavim u jedan od tih nisam siguran koji tocno PC mi samo smrzne... i tako kada igram neki game, samo mi smrzne pc ono cues zvuk od igre kako ponavlja... i tako stoji dok ne rr pc ... i onda ako ude nekada zna biti ono da provijerava i slicno i onda dok je ugasen pc samo istekam 2 kabla iz harda i ukopcam ponovo i nemoram cekati ono da mi nade gresku sta je bilo i bla bla da moram restore li sta vec

15 godina
neaktivan
Usporen HDD

Imam Caviar Black 1tb.

Promjenio sam sata kabel i utor, svejedno mi je čudna oscilacija reada kad ga usporedim sa drugim (i starijim) diskom.

Pod Health mi ne prikazuje ništa. Error scan je 100% ok.

Da li min/max read mora imati takve oscilacije ili?

drugi HDD drugi HDD
Black prije Black prije
Black poslije Black poslije
Cijeli read Cijeli read
11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 12:31 (ivan dragi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivan dragi kaže...

..

Da li min/max read mora imati takve oscilacije ili?

- loš graf. (oscilacije moraju biti manje). Problem je samo otkriti uzrok, ne mora biti kriv HDD, može kabel, kontroler, pregrijavanje, AV.. OS.

za usporedbu noramalan graf, loš graf (koji je ipak bolji od tvog). Primjeti da graf treba imati pad (parabola), bez dropova (šiljaka).

Tvoj disk se ponaša kao npr WD-Green na stereoidima, provjeri s WDovim alatima stanje i posebno temperatura jer je to ugl razlog dropovima (acoustic / thermal correction).

-MBO s nForceom je čest krivac (chipset-kontroler), možda samo treba noviji deiver. Ako možeš HDD testirati na nekom drugom PCu elminirao bi sumnju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Usporen HDD

nazalost kolko vidim obojica smo u istom problemu jedino sto je meni se nes zbrkalo sa hdd novim koji sam ugradio i sve igre su mi pocele stekat a par sati prije neg sam iso promjenit hdd sve je radilo odlicno,probo novi win,novie drivere za gpu,ponovo instaliro igre,takoder sam izvadio grafu 2 da vidim i ocistio i ram izvadio i sve isto,neznam vise sta bi napravio na rubu zivaca sam :(

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
- loš graf. (oscilacije moraju biti manje). Problem je samo otkriti uzrok, ne mora biti kriv HDD, može kabel, kontroler, pregrijavanje, AV.. OS.

za usporedbu noramalan graf, loš graf (koji je ipak bolji od tvog). Primjeti da graf treba imati pad (parabola), bez dropova (šiljaka).

Tvoj disk se ponaša kao npr WD-Green na stereoidima, provjeri s WDovim alatima stanje i posebno temperatura jer je to ugl razlog dropovima (acoustic / thermal correction).

-MBO s nForceom je čest krivac (chipset-kontroler), možda samo treba noviji deiver. Ako možeš HDD testirati na nekom drugom PCu elminirao bi sumnju.

Da. U usporedbi sa ovim drugim diskom, Black ispada katastrofa. To sam primjetio pri kopiranju, na 500 (sistemski - 2 particije)  nema problema, kopira se odlično, dok na/sa Black (1 particija) šteka. Zamjenio sam danas i kabel i utor na maticnoj, opet ovo. Temperatura mislim da nije problem, HDD je dobro ventiliran sa 2 vantilatora, nije blizu drugog HDD-a.

Speed fan kaze da je temperatura 32C, mislim da nema opcije za pregled temperature pa zato prikazuje ovo.

Sa WD alatima sam provjeravao prekjucer, kaze da je sve 100% ok. Sa jos 2-3 alata sam provjeravao stanje diska i svi su rekli da je stanje good, 100%, healthy.. ovisno o alatu jel.

Bios mi je out of date, al nemam ni CD rom ni Floppy, a nisam 100% ziher da se želim igrat updejta preko usb-a.

E sad, nemam SMART u biosu pa ne mogu pogledati sve stavke (Health itd). Ako znas kako da to dodam u bios bilo bi super (ili mozda ne?), u update logu biosa s evgine stranice nisam vidio SMART opciju.

Prvo backup napraviti pa cu se onda igrat.

Evo sto speedfan kaze o smart-u:

slika slika
17 godina
ivan dragi kaže...
..

E sad, nemam SMART u biosu..

- vjerojatno negdje skrivena (ovisi o proizvođaču, npr GigaByte u BIOSu stisni F1..) jer svi BIOSi unazad 5-10 god imaju SMART. -ali sporedno..

Disk ne izgleda dobro, možda zbog chipseta, možda je u RAID modu.. instaliraj HDD Sentinel (bilo je i free), ima sve relevantne infoe uz to što te možda na vrijeme spasi..

Bilo je svakakvih rješenja, npr ne koristiti prvi SATA (0 ili 1) port nego drugi ili ako MBO ima dva kontrolera (različita-neovisna), probati na oba, pa čak i to da se problem pojavi tek spajanjem SATA-DVDa, dok samo s HDDovima nema problema.. Ako imaš DVD na SATA pokušaj bez njega (test u HD tuneu, mora biti bolji graf).

- Neki filing da je krivac MBO (nForce). Svakako provjeri na drugom računalu i ako je situacija ista, reklamiraj HDD. Ili digni s nekim miniPEom (mora biti win, zbog npr Everesta inače bi neka linux distra mogla), pa eliminiraš sve moguće soft uzroke kao driver kao moguć uzrok...

15 godina
neaktivan

Uff.. Ubio me taj Sentinel.

Dakle evo što kaže o disku:

Erora kolko oš Erora kolko oš

Napravio sam backup najvažnijih podataka, wipeat ću disk i odnest na servis. Kupljen je 09.2010 u ADM-u pa valjda ima garanciju (mislim da ima 3 ili 5 godina).

Osim ako ima neka druga moguća solucija, Sentinel preporučuje zamjenu diska pa se nebum pravil pametan.

Kad vidim ovo u crvenom me zaboli duša, al barem znam na čemu sam. Sva sreća da sam gledao filmove zadnjih par dana pa sam na vrijeme skontao da nešto presporo kopira i da zna zaštekati ako se film pokrene sa Black diska.

Ovaj drugi disk prede ko mačkica. Iako je u pogonu 3 puta dulje.

Disk 2 Disk 2
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 0:59 (ivan dragi).
17 godina

-može (ponekad-možda) pomoći DOSovski WD-diag, ima sve potrebno za test i 'popravak' (format), ponekad uspije ako su greške logičke (relocated counter i sl.). Ako su fizičke, ostaje garancija. Taj Error code je dovoljan za reklamaciju bez objašnjavanja i garancija bi morala biti 5g.

16 godina
neaktivan
Usporen HDD

Ova izbacivanja errora za kabal ne mora uopce biti do loseg s-ata kabla vec moze biti do OS-a, greske u programu ili nesto sl.

Primjer kod mene su ta upozorenja za gresku na kablu...na staroj MBO sam imao prikazane te greske i sada sam stavio novu MBO i glanc nove kablove te su ti isti errori i dalje prikazani.

Znaci, novi kablovi, nova MBO i opet isti errori koji upucuju na kablove, a ocito nisu kablovi u pitanju jer bi se nakon mjenjanja kablova i jos mjenjanja i MBO ti errori sredili.

Uz to na sva tri harda mi pokazuje HD Tune iste greske pa moze biti i bug u samom programu posto je nemoguce da mi pokazuje iste greske nakon sve te zamjene.

Svi ostali programi pokazuju npr da je sve ok sa svim hardovima.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice