TV-Kartice

poruka: 57
|
čitano: 17.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: TV-Kartice
svi najnoviji updateovi
http://cdn.pinnaclesys.com/SupportFiles/PCTV%20Drivers/UpdatePCTV.htm

najnovija verzija drivera za tvoju karticu je izašla 05,09,2007

P.S. iako su stari driveri najćešće ti se popravljaju bugovi tipa: teletekst na nekom brazilskom programu , smrzavanje programa kada se snimaju pakistanski ili neznam koji programi a to ti je nevažno
17 godina
neaktivan
tv kartice-hitno

Imam problem jer svaki put kad dignem sistem ukljuci se iz cista mira zvuk sa tv kartice,a isto tako i kad ubacim disk u komp i kad izbacim ukljuci se zvuk sa tv-a(samo ton,bez slike),pa onda moram da ukljucim tv normalno na ikonicu i da iskljucim da bi nestao zvuk,pa ne znam sta da radim,ne znam da li sam mozda nesto pogresno instalirala ili je to nesto drugo u pitanju

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

(Edit: odgovaram na post malog.ivice, ali sam umjesto "citiraj" kliknuo "odgovori" pa fali njegov tekst "jer mi prijatelj ima u kući,uzeo je neku pretplatu od 40-ak kuna i stavili su mu resiver i sad može gledat samo na jednom tv tu digitalnu televiziju".)

Frend plaća ili kablovsku ili internetsku distribuciju. DVB-T je nešto drugo - signal se distribuira "zrakom" kao i analogna televizija. Ako signal dolazi do tebe, uštekaš karticu i antenu i gledaš. Analogni programi koji se odašilju nekodirano nisu kodirani ni kad su digitalni, niti će biti - to je dio koncesije (kod komercijalnih televizija), odnosno definicije javne TV (kod HTV-a).

Crozoki, Interaktivnu kartu dostupnosti DVB-T signala s parametrima odašiljača imaš OVDJE. OiV nisu dio HRT-a, kako je Tripper rekao, nego samostalno poduzeće.

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.3.2008 13:31 (Bert).
17 godina
neaktivan
TV-Kartice

ja imam pinancle karticu sa 310i čipom ( hybrid ) i nikakve drajvere ne trebam za nju jer ih na visti 64bit skinem bez problema sa win updatea. budući da su BDA drajveri, rade mi sa svim softverom kojii ih podržava. Dscaler za analogiju, ProgDVB, MyTheatar, i najvažnije, vista media centar, sa DVB-T signalom. kartica hhvata bez problema slabe signale.

(p) & (c) Dario - 2008

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I ja sam kupio tu karticu i ne radi. Sve sam uredno instalirao, ali kada tražim signal, tj. programe nikad ništa ne nađe. Pouzdano znam da imam signal na tu vanjsku antenu jer imam još jednu DVB-T karticu koja normalno radi.

Help! Sramim se

noname0107 kaže...

Kupio sam pcmcia karticu točnije PixelView PlayTV Mobile DVB-T (dig.zemaljski resiver),imam instaliranu Windows Vistu,software koji sam dobio uz karticu je katastrofa,dešava mi se da notebook zamrzne,plavi ekran i  td. isto to mi se dešava i na Windows xp-u,pa stoga ako netko zna koji mi je problem  i kako da ga otklonim.

Mislim da je kartica koju dosta spominju po forumima prenapuhana i td.signal mora biti 90% da bi nešto uhvatila a antena koja ide u kompletu ne služi ničemu.

17 godina
neaktivan
TV-Kartice

Imao sam Pinnacle hibridnu karticu ali sam imao problema jer mi se cijeli sistem rušio, poklonio sam je prijatelju, a ovaj mi ju je nako 15 dana vratio Smijeh, znači problem nije bio u mom kompu.

Sada koristim Tarratecovu 2400i sa dva digitalna tunera koja se ušteka na PCI-Ex1 slot tako da sam uštedio na jednom PCI slotu. Koristim i Cyberlinkov PowerCinema i uglavnom sam zadovoljan. Mogu snimati dva programa odjednom gledati sliku u slici i slično. Jedino me smeta jer je PowerCinema jako osjetljiv pa mu smeta ako za vrijeme gledanja TV-a recimo surfam. Samo nisam siguran da li je to do programa ili do kartice, pa bih molio one koji koriste PowerCinema da napišu svoja iskustva s njim. Koristim verziju broj 5.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A što mu smeta kad surfaš?

Ja ga koristim i jedino što mene smeta je to što nema "Always on top" opciju. Jedino što još ne valja je povremeno rušenje (ali vjerujem da je to do kartice, odnosno do drivera). Gdje si kupio karticu?

17 godina
neaktivan
TV-Kartice

Kartici smeta ako bilo što drugo radim osim gledanja TV-a. Ako, recimo, gledam mail, slika preskače i zvuk kao da je korumpiran (čuje se neko skrečanje). Karticu sam kupio u Ve-milu, ali ne vidim kakve to veze ima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

To mi vise zvuci na to da imas athlon procesor :0) doduse, i meni se tu i tamo cini da zvuk malo preskace...

Ja cu za tjedan dana ipak od svih kandidata (Terratec, Hauppage i Pinnacle) ipak kupiti Pinnacle 310I Hybrid... nadam se da ce raditi na Windows Serveru 2008... :0|

17 godina
neaktivan
Elles D. kaže...

To mi vise zvuci na to da imas athlon procesor

Kako si pogodio? Smijeh

17 godina
neaktivan

Pozdrav, evo da ne otvaram novu temu, nadam se da će netko ovdje odgovoriti.

Imam laptop Lenovo N100 (intel core 2, 1.73Ghz, 2GB RAMa, NVidia GeForce go 7300, instalirana Vista), trebala bi mi tv kartica, pretpostavljam da može preko USB (ne znam kamo bi je drugdje smjestio). Nikad nisam u stvarnosti ni vidio kako to radi pa imam par (možda glupavih) pitanja. Koja, analogna ili digitalna i zašto? Imam kućnu antenu na koju mi je prije bila spojena televizija (dosta dobra slika), da li se može to spojiti kao signal za karticu, i na kraju konkretno koja kartica (do 300 kuna)?

Hvala puno

17 godina
neaktivan
TV-Kartice

Imaš kartice za USB ili za laptop imaš i PCMCIA (ili kako se već zovu) utore.

Analogni signal je stariji ali je svugdje  dostupan jer su svi programi emitiraju na njemu (program na TV-u).

Digitalni je noviji kvalitetniji i ima manje programa i manja je pokrivenost signalom)
Gotovo sve važnije programi postoje  ali možda nema neke od lokalnih televizija (npr. RITV,Kanal Ri - u mome slučaju jer sam u Rijeci)

Analogne hvataju samo analogni, digitalne samo digitalni a hybrid oba signala.

Sve TV-kartice imaju ulaz za antenu kao i normalna televizija tako da možeš prikopčati bilo koju antenu na nju.

Preporučujem ti USB karticu (tako da ju možeš spojit i na desktop PC) i hybrid karticu ( a može i digitalnu ali OBAVEZNO provjeri pokrivenost signalom u tvom mjestu - www.oiv.hr/ )

Ja imam TV karticu od Pinnacle-a i prezadovoljan sam, ali nijedna iz njihove ponude (više su high-end proizvođači) ne odgovara tvojoj cijeni. Za druge proizvođače neka ti kažu oni koji imaju više iskustva s njima.

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Provjerio, imam digitalni signal.

Što se tiče cijene, normalno da bi dao i malo više para, a da se vidi kako treba, nego da budem lud jer mi nešto šteka i ne radi dobro.

Malo sam proučavao ponudu ve-mila, pa vidim da se kod dosta njih ne spominje podrška za Vistu, kako to (možda na netu ima drivera za skinut)?

Da li duljina kabela antene utječe na kvalitetu signala? Kakve su ove antenice koje se dobiju uz neke tv kartice (ne ulijevaju mi neko povjerenje)?

Pošto sad ipak znam malo više o tv karticama da napišem koje karakteristike me zanimaju pa da bude lakše za predložit:

-podržana Vista i WinXP SP2 (na laptopu i desktop)

-USB spajanje obavezno

-snimanje poželjno, nije neophodno (koliko GB zauzima 2h snimljenog materijala u MPEG1/2 formatu?)

-daljinski, time shifting, FM tuner nebitno

-digitalno ili hybrid

17 godina
neaktivan
Elles D. kaže...

Evo, bas malo gledam po Pinneacle stranicama i ono sto bi odgovaralo je PCTV Dual Hybrid Pro PCI Express. Međutim, gledam drivere i vidim da su driveri iz 2006 godine, s tim da su x64 driveri tada bili i ostali u beta verziji (2 godine bez ikakvog updejta?!?), a to mi nikako ne uljeva povjerenje.

Nažalost to ti je slučaj sa gotovo svim TV karticama. Iz nekog, ni Bogu znanog, razloga svi proizvođači se nakon plasiranja kartice na tržište gotove i na bave više njome, kamoli nadogradnjom drivera ili , nedaj Bože, softwarea!Smijeh

CORE 2 DUO E4300 @ 1.8GHZ
2 GB RAM 667MHZ
ASUS 7300 GT @ 475/920
17 godina
neaktivan
kuga11 kaže...

Provjerio, imam digitalni signal.

Što se tiče cijene, normalno da bi dao i malo više para, a da se vidi kako treba, nego da budem lud jer mi nešto šteka i ne radi dobro.

Malo sam proučavao ponudu ve-mila, pa vidim da se kod dosta njih ne spominje podrška za Vistu, kako to (možda na netu ima drivera za skinut)?

Da li duljina kabela antene utječe na kvalitetu signala? Kakve su ove antenice koje se dobiju uz neke tv kartice (ne ulijevaju mi neko povjerenje)?

Pošto sad ipak znam malo više o tv karticama da napišem koje karakteristike me zanimaju pa da bude lakše za predložit:

-podržana Vista i WinXP SP2 (na laptopu i desktop)

-USB spajanje obavezno

-snimanje poželjno, nije neophodno (koliko GB zauzima 2h snimljenog materijala u MPEG1/2 formatu?)

-daljinski, time shifting, FM tuner nebitno

-digitalno ili hybrid

Većina Tv kartica podržava Vistu (32bit obavezno, 64bit slabo).

Duljina kabela utječe na kvalitetu signala, a ovisi i o kvaliteti kabela(najbolje su mi izjave zašto 10m ovog kabela dođe 300kn a neki dođe 15 kn - pa kabel je samo kabelNamigiva)
Gubitak signala u kabelu duljine 5-10m se mjeri u promilima tako da se ne moraš brinut.

Neke male antenice od TV-kartica odmah baci - ne biš ih sigurno spojio kao antenu na TV-u u dnevnom boravku, pa zašto biš ih onda spajao na TV na PC-u. (makar su korisne zbog prenosivosti i dimenzija ako imaš laptop).

Ako kartica ima timeshifting, onda ima i snimanje.
Ja kada snimam preko svoje Tv-kartice  Native format mi zauzme oko 2GB za 1 sat (makar većina TV-kartica može snimat direktno u DivX)

Preporučujem da uzmeš TV-karticu sa BSA driverima jer za gledanje programa na tim TV-karticama se može koristiti i drugi softver (npr. Power Cinema, Nero home...), a ne samo softver od proizvođača TV-kartice

Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't
stand one bit of competition
17 godina
neaktivan
TV-Kartice

Posto sam podstanar na Savici,  u stanu u kojem postoji antenski prikljucak  koji daje tako los signal  da se tv uopce ne moze gledati (antenski sustav na zgradi se ocito ne odrzava) zanima me da li ima smisla uopce kupovat tv karticu (hibridnu) za laptop s obzirom da je kvaliteta signala koja se dovodi jako losa. Isto tako, pokusavali smo i sa sobnom antenom, ali opet nista!!! Da li netko ima slicnih iskustava???

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Blaze kaže...

http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=21070

Ja imam ovu-Tiger 2 Hybrid (digital-analog) card,odlična je,još je sada pala cijena,koštala je skoro 400 kada sam je ja uzeo...

i ja imam tu karticu i nebih ju nikako preporucio, nakon nekog vremena zvuk počinje kasniti, nije do codeca il cega drugog, sve isprobao, cak sam radio i one grafove za media portal (i da, u njemu uopce nece radit analogna, dok digitalna proradi nakon dosta zezanja), jedino di je radilo kolko-tolko zadovoljavajuce je beyond-tv, al i on ima svoje musice
17 godina
protjeran
TV-Kartice

Da malo ispričam svoja iskustva sa Leadtek PVR2000 (analogna). Radi super slika i zvuk su super mogu svašt radit dok gledam tv, nije važno jel je iskorištenje procesora 0 ili 100% slika nikad netrza, sve radi super. Jednom sam kodiro video, pržio nešt i snimo sa Tv karticom u MPEG kvalitetu (nisam koristio hardware decoding) i normalno je snimo,nije trzalo, a imo sam i friške windowse. Ja bi ti nju preporučio, ali pošto nema digitalni tuner već samo analogni, kupi si neku leadtek hybrid karticu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TV-Kartice

Pročitajte samo zadnji Bug i recenzije tv kartica :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TV-Kartice

Braco pomagajte!!!

I to brzo pomagajte jer evo jos koji dan i pocinje...

Situacija:

Hocu gledati HDTV i to HRT2 za koji HRT nema (niti na danasnji dan kad sam ih opet zvao) pojma kada ce poceti sa emitiranjem-OiV ista  prica.

Posta sam u zadnjem BUG-u kao preporuku vidi Terratec Piranha USB DVB-T karticu fino sam otisao i kupio je prije tjedan dana.

I tu su moje muke pocele, hvala BUG, hvala Vam od srca.

Prvo i prvo, ne radi na x64 Visti.

Drugo i drugo nakon sto u Dugavama na onu svoju malu brljavu antenu nis nije ulovila otisao sam u Dubravu i na krovnoj anteni sam ulovio Sljemenski signal u MPEG2 sa ona standardna 4 kanala na 27. koja ionako lovim sa integriranim tunerom u Sony LCDu.

Mislio sam da mi nije signal sto se emitira sa Prisavlja u "dohvatu" pa sam fino otisao, ni vise ni manje, neg' pred Prisavlje i to sa laptopom koji ima x32 vistu i prek kojeg sam i ulovio ovo gore spomenuto u Dubravi.

E tu se fakat zakuhalo.

Normalno da je kartica i tamo nasla samo ova 4 kanala u MPEG2, i to, normalno, sa onom svojom brljavom antenom. Od tog dana sam ja nainstaliravao 5 vrsta MPEG4 H264 codeca, programa za gledanje DVB kanala, izmjenjao sve zive postavke sa kojim codecima da mi programi rade, ma sve sto covjeku na pamet pasti moze ja sam instalirao pa pokusavao uloviti HD HRT promo u Dubravi koji je sa 26 prebacen na 56 kanal (btw to niti lik na informacijama OiV nije na danasnji dan znao nego je tvrdio da prebacivanja nije bilo pa mi se kasnije ispricavao kada je kroz 2min. uspio odnekud iskopati tu info.) Plač

i danas opet otisao pred HRT da bi dozivio ponovni debakl opisan ranije sa ona 4 kanala...

I sta sad da radim? Evo ode ja sutra ponovo pred HRT samo mi ljudi dajte neki info sta da radim, sta da instaliram, kako da pronadjem taj HD HRT promo jer cu pojesti i karticu i laptop.

Hvala Vam dobri ljudi, i Bog Vam dao zdravlje i srece koje ja nemam :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

evo i mene..  Sutra pocinje EP a nema HD HRT programa. Kupio sam istu TV karticu, pa ako uspijes kako rjesiti problem i dobiti program, molim te javi..  I jos jednom hvala BUG-u, mogli ste detaljnije napisat kak ste vi dobili HD promo.

16 godina
neaktivan
RE: imam problem na pinnacle tv
hallo majstori pinnacl tv-a
bug100

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
TV-Kartice

Ako se ne varam do 2011 plan je da se cijela hrvatska di8gitalizira odnosno da je u cijeloj hrvatskoj dostupan dvb-t signal , pa valjda bi bilo bolje kupit digitalnu karticu neku koja je mozda bolja od hibridne ali opet moze i hibridna biti jako dobra...

0 0 hvala 0
17 godina
TV-Kartice

Jel DVB-T znači da su i HRT1, 2, RTL i Nova u HD kvaliteti ili samo HDHRT?

Intel E8400 3.0 GHz // HD4850 512Mb // 2×2 Gb Kingmax MARS // WD 640Gb // Corsair VX550 W // Razer Krait
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TV-Kartice

Dakle, pročitao sam cijelu ovu temu, ali mi se sve to nekako smutilo, pa ću sada postaviti vrlo jednostavno pitanje: da li bi s ovom TV karticom mogao gledati TV program bez ikakvog spajanja na vanjske antene i sl. ? Tj. samo utaknem karticu u određeni slot i sve radi? Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Riker kaže...

Dakle, pročitao sam cijelu ovu temu, ali mi se sve to nekako smutilo, pa ću sada postaviti vrlo jednostavno pitanje: da li bi s ovom TV karticom mogao gledati TV program bez ikakvog spajanja na vanjske antene i sl. ? Tj. samo utaknem karticu u određeni slot i sve radi? Hvala

Ili ovu.

16 godina
neaktivan
Riker kaže...

Ni sa jednom karticom nećeš moći gledati tv a da je ne spojiš na antenu. E sad, sa karticama obično dibiješ malu antenicu za koju je upitno da će biti dovoljna osim ako nemaš optičku vidljivost prema odašiljaču (ja npr koristim takvu antenicu i sasvim super je, nikad ne dolazi do trzanja slike, ali "vidim" odašiljač sa prozora na kojem je antenica).

E sad, ovu prvu od AVerMedia bolje izbjegni jer ima jako loš priključak za antenu, tj ima neki adapter (ja sam je imao pa sam je upravo iz navedenog razloga morao baciti, otišao mi taj priključak jer je jako delikatan). Preporučujem ti one na koje se antena "direktno" spaja, bez adaptera. Usto, softver te kartice nije baš najbolji jer nekada slika nije baš ok (npr ako gledaš utakmicu travnjak sav "bliješti", no možda je to i do same kartice), no zauzima malo mjesta i dosta je brz. Ovo drugo ne znam što je jer link ne vodi nikamo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice