Temperatura processora velika

poruka: 31
|
čitano: 2.532
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Temperatura processora prevelika ili ne.

Pozdrav Forumaši: Dali mi neko može reci jeli ovo prevelika temp, procesora.

ponekad bude 71C 75C temp, a da ne radim ništa.

Drugo pitanje: dali bi pomoglo da uzmem ovaj Cooler ili možda neki jeftiniji a da mi  Pomogne snizit temp . 

https://www.links.hr/hr/cooler-scythe-grand-kama-cross-3-scgkc-3000-socket-775-1150-1151-1155-1156-1366-2011-am2-am2-am3-am3-fm1-fm2-fm2-050903328

Povijest je samo spisak, zlocina i nesreca, jedan mrtav čovijek je tragedija tisucu mrtvih je statistika.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ponovno stavi cooler jer možda nije dobro sjeo, stavi novu termalnu pastu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Temperatura processora velika

Jesam stavio sam novu termalnu pastu Arctic MX-2 I opet su iste temp.

Povijest je samo spisak, zlocina i nesreca, jedan mrtav čovijek je tragedija tisucu mrtvih je statistika.
15 godina
Re: Temperatura processora prevelika ili ne.
rappy kaže...
 dali bi pomoglo da uzmem ovaj Cooler ili možda neki jeftiniji a da mi  Pomogne snizit temp .

Stavi si kvalitetniju termalnu pastu kao AC MX-4 i LC CC 120 hladnjak za procesor, ništa više ti ne treba.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
rappy kaže...
 dali bi pomoglo da uzmem ovaj Cooler ili možda neki jeftiniji a da mi  Pomogne snizit temp .

Stavi si kvalitetniju termalnu pastu kao AC MX-4 i LC CC 120 hladnjak za procesor, ništa više ti ne treba.

LC CC 120 Hladnjak ne odgovara za moju ploču, samo socket 775/1150/1155/1156/1366/2011/FM1/FM2/AM2/AM3 tako piše

11 godina
Odgovarat će
11 godina
Imam lc cc 120 i jako sam zadovoljan. Snizio mi temp za oko 10 stupnjeva.
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
rappy kaže...

LC CC 120 Hladnjak ne odgovara za moju ploču, samo socket 775/1150/1155/1156/1366/2011/FM1/FM2/AM2/AM3 tako piše

Odgovara, samo ti to kupi, ugradi i to je to.

Možeš uzeti i ovaj vent. i staviti ga otraga da izvlači vrući zrak van iz kućišta.

https://www.links.hr/hr/ventilator-coolermaster-jetflo-120mm-r4-jfdp-20pw-r1-bijeli-led-050908354

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 20:59 (Valentin17).
15 godina
neaktivan

Znam da Smaram više, a jel bolje da ipak kupim onaj što sam ja stavio, je da skuplji za duplo.

12 godina
neaktivan

Imaj na umu da kad je ljeto da su temp komponenti dosta vise zbog povisene temperature prostorije. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
rappy kaže...

Znam da Smaram više, a jel bolje da ipak kupim onaj što sam ja stavio, je da skuplji za duplo.

Normalno da nije bolje, da je bolje, a onda bih ti to preporučio.

15 godina
neaktivan

Imam Vec Vent. i sa zadnje i prednje strane kučišta, ok kupim onda taj Cooler LC POWER LC-CC-120 i Termalnu pastu ARCTIC COOLING MX-4 pa javim dali su niže temp.

15 godina
rappy kaže...

Imam Vec Vent. i sa zadnje i prednje strane kučišta, ok kupim onda taj Cooler LC POWER LC-CC-120 i Termalnu pastu ARCTIC COOLING MX-4 pa javim dali su niže temp.

Pošto imaš već MX-2 pastu, ne moraš kupovati MX-4, kupi samo LC 120 i stavi MX-2 gore i to je to.

ps. kod ugradnje svakako pastu razmaži ravnomjerno i u čim tanjem sloju po procesoru.

13 godina
protjeran

trenutno zanemari sve postove prije jer:

mozes ti stavljati 20 coolera nebus spustio temperature jer ti doticni cpu radi na skoro bolesnih 1,5V

dakle trk u bios ili u fx temu po par savjeta kako spustiti napon tj podesiti da to radi kako i treba:

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/amd-fx-club/179902.aspx

lp

edit. i koliko vidim cpu fan ti se vrti na samo maximalnih 29%...dakle imas laganu katastrofu!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.6.2016 21:46 (Stjepanj).
Moj PC  
3 0 hvala 2
15 godina
Stjepanj kaže...

Upaljen mu je turbo (pogledaj takt na slici) i ploča sama puuno previše povećava napon, jebga, ovo mi je promaklo, ISPRIKA SVIMA.

Može otići u BIOS i samo ugasiti turbo, to bude pomoglo, a ako želi OCati, trk po hladnjak i negdje po savjet za OC.

ps. po meni je svejedno dobra solucija staviti LC CC 120, okretaje smanjiti na min. i miran je.

15 godina
neaktivan

evo valjda sam sad iskljucio turbo taj

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
rappy kaže...

To je to, pokreni nešto i preko HW monitora prati takt., mora ići do 3600 MHz i temp. bi trebale pasti.

15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
rappy kaže...

To je to, pokreni nešto i preko HW monitora prati takt., mora ići do 3600 MHz i temp. bi trebale pasti.

Evo upalio Assassin's Creed Syndicate i evo sad je ovako

15 godina
rappy kaže...

Evo upalio Assassin's Creed Syndicate i evo sad je ovako

Po meni trebaš aftermarket hladnjak kako sam i rekao.

Probaj još potražiti opciju da povećaš okretaje ventilatoru koji hladi procesor, CPU piše fan ....

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 18:35 (Valentin17).
15 godina
neaktivan

Dobro hvala uzet cu ovih dana hladnjak. jel problem sad ako radi ovako par dana možda tjedan dva dok ne uzmem hladnjak

15 godina
rappy kaže...

Dobro hvala uzet cu ovih dana hladnjak. jel problem sad ako radi ovako par dana možda tjedan dva dok ne uzmem hladnjak

A nije ti ovo nikako dobro.

Podesi u BIOSu CPU fan opciju na HIGH ili što već nudi, da povećaš okretaje ventu. koji hladi procesor.

15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
rappy kaže...

A nije ti ovo nikako dobro.

Podesi u BIOSu CPU fan opciju na HIGH ili što već nudi, da povećaš okretaje ventu. koji hladi procesor.

evo podesio sam

sad kad igram igru je ova temp

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 19:13 (rappy).
15 godina
rappy kaže...

evo podesio sam

sad kad igram igru je ova tem

Opet ništa, žao mi je, ali ne znam kaj da ti više predložim osim da kupiš aftermarket hladnjak kako sam bio rekao na početku.

15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
rappy kaže...

evo podesio sam

sad kad igram igru je ova tem

Opet ništa, žao mi je, ali ne znam kaj da ti više predložim osim da kupiš aftermarket hladnjak kako sam bio rekao na početku.

Ma ništa kupit ču hladnjak pa ču vidit. samo se bojim da i onda budu temp. ovakve

15 godina
rappy kaže...

Ma ništa kupit ču hladnjak pa ču vidit. samo se bojim da i onda budu temp. ovakve

Ajoj, taj procesor bi trebao moći OCati i preko granice na kojoj je bio na početku sa tim hladnjakom i temp.

ne bi trebale prelaziti 60*C, iskreno hladnjak si trebao kupiti odmah na početku, stock je trebao ostati

neraspakiran u kutiji jer stock koristi 80 mm vent., LC koristi 120 mm, LC ima veći heatsink koji je sposoban

preuzeti na sebe puno više topline od stocka i šećer na kraju, LC ima toplovodne cijevi koje puuuno znače

za prijenos topline na hladnjak dok stock nema ništa.

ps. dovoljno je pogledati slike, pa da nemaš pojma o ničemu, malo je reći da je razlika nebo i zemlja.

ps. 2 samo ti to kupi, pravilno montiraj i preporodio se budeš garantiram.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 19:31 (Valentin17).
15 godina
neaktivan

Ovaj hladnjak što sad imam je došo sa kompom kupio sam gotovu konfu, samo sam ubacio SSD i to je to. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
rappy kaže...

Ovaj hladnjak što sad imam je došo sa kompom kupio sam gotovu konfu, samo sam ubacio SSD i to je to. 

Ti si imao i3 3220 i hd 7850 MSI, nije mi jasno zašto nisi uzeo polovan i5 Ivy koji podere i FXa, a kamoli taj jadni APU,

grafu GTX 960 i da vidiš mašine.

Suma sumarum je da si prije imao jaču mašinu nego sada, taj APU je X4 čistokrvni, ali badave mu to kad u igrama nije jači

od nekog Pentiuma.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 19:34 (Valentin17).
17 godina
rappy kaže...

Pozdrav Forumaši: Dali mi neko može reci jeli ovo prevelika temp, procesora.

ponekad bude 71C 75C temp, a da ne radim ništa.

Drugo pitanje: dali bi pomoglo da uzmem ovaj Cooler ili možda neki jeftiniji a da mi  Pomogne snizit temp . 

https://www.links.hr/hr/cooler-scythe-grand-kama-cross-3-scgkc-3000-socket-775-1150-1151-1155-1156-1366-2011-am2-am2-am3-am3-fm1-fm2-fm2-050903328

Prvo bi trebalo izmjeri prave CPU temperature, dakle pogledaj dolnji link i onda ti bude sve jasno.Dakle zaboravi na Speecy očitanja, i prati samo HWmonitor/Aida64 ali gledaj na pravo mjesto ili tablicu očitanja.

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/koji-cpu-cooler-kupiti/122115.aspx?page=203&jumpto=5067780&sort=asc&view=flat

Kod tebe HWmonitor očitava normalne CPU temperature. To je ovo kaj sam na tvojoj fotki označil crveno, znači gotovo sigurno brojka od 38 stupnjeva.

Kaj se tiče komentara da ti je previsok CPU napon, na to isto zaboravi(označeno žuto ili MAX 1.496V)jer očitanja u Windowsima preko bilo kojeg programa nikad nisu točna i pouzdana.Ako je matična ispravna=ne overvolta ko Kamion, CPU napon je po defoltu na normalnoj razini za određeni model procesora.Uostalom zna se kako to ide kod AMD procesora, sve ispod 1.500V CPU napona nema nikakvih problema, e sad CPU temperature to je več druga priča.

rappy kaže...

E sad opet ponovo uključi, "TurboCore obavezno moraš isključit samo u situaciji kad i ako ideš klokat procesor".

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
rappy kaže...

Ti si imao i3 3220 i hd 7850 MSI, nije mi jasno zašto nisi uzeo polovan i5 Ivy koji podere i FXa, a kamoli taj jadni APU,

grafu GTX 960 i da vidiš mašine.

Taj komp je crko. ubiti grom je udario i izgorila je matična i procesor. ovo je bila jeftinija solucija

15 godina
neaktivan

Evo sa Aida64 ne prelazi 41C 

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.7.2016 19:58 (rappy).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice