Temperatura grafičke

poruka: 14
|
čitano: 1.871
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Temperatura grafičke
pitanje

Dok sam igrao na XFX 9600GT Medal of Honor Airborn (na visokim postvkama) igra mi se nakon pola sata ugasila, odnosno komp mi se ugasio(nije se restrtao, morao sam ga sam opet upaliti). Kada sam malo pretraživao net naišao sam da na mojoj grafičkoj temp prilikom mirovanja je 44 celsijeva stupnja, a prilokom opterečenja 64 celsijeva stupnja, meni je prilikom mirovanja 57-60 celsijeva stupnja (fan speed je na 60%), a kada sam izašao iz igre (GRID) i provjerio temp, bila je 75 celsijevih stupnjeva, da li zna itko da li je to pre velika temp i da li mi se komp ugasio zbog temperature.

AMD Athlon 6000+ BOX, 2gb DDR 2 RAM, XFX 9600 GT 740 mhz-GPU Clock. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Temperatura grafičke

pa 75 stupnjeva i nije toliko strasno... npr. radeonka 4850 pod opterecenjem dodje i do 90... al vjerojatno je do temperature, samo sto ona mora bit veca od 75... mozda je i do temperature cpu-a

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Temperatura grafičke
Dodinho kaže...

Dok sam igrao na XFX 9600GT Medal of Honor Airborn (na visokim postvkama) igra mi se nakon pola sata ugasila, odnosno komp mi se ugasio(nije se restrtao, morao sam ga sam opet upaliti). Kada sam malo pretraživao net naišao sam da na mojoj grafičkoj temp prilikom mirovanja je 44 celsijeva stupnja, a prilokom opterečenja 64 celsijeva stupnja, meni je prilikom mirovanja 57-60 celsijeva stupnja (fan speed je na 60%), a kada sam izašao iz igre (GRID) i provjerio temp, bila je 75 celsijevih stupnjeva, da li zna itko da li je to pre velika temp i da li mi se komp ugasio zbog temperature.

Nije previsoka temperatura. Nisam siguran, ali sumnjam na napajanje. Možeš li reći koje je napajanje?
http://s6.ba.bitefight.org/c.php?uid=16442
17 godina
neaktivan
Temperatura grafičke

Koliko ti je stara grafička?

Možda ti se previše prašine uvuklo u ventilator pa slabije vrti. Ako ti ima prašine pokušaj to očistiti.

Još jedan prijedlog: ostavi otvorenu lijevu stranicu kučišta na ovo vruće vrijeme, tako ćeš drastično smanjit temperaturu i poboljšati protok zraka.

Ne učimo za školu nego za ocjenu
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.8.2008 17:41 (vistma).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jedino čundo je to što ti je na mirovanju tako visoka temperatura grafičke, a kod igranja ti je normalno stanje.

Možda ti nešto nije uredu sa napajanjem pa se zato ugasio, možda ti je nakupljeno puno prašine oko napajanja pa to može stvarat probleme

17 godina
Temperatura grafičke
autorov komentar

Napajanje mi nije pretjerano kvalitetno, došlo je s kučištem, ovim: http://www.ms-start.com/hr/default.aspx?tabid=1656&newsType=ArticleView&articleId=1944 , Grafička mi nije stara, neznam ako je uopće prošlo mjesec dana, nego mene brine to što mi se komp isključio. imate li kakav savijet kako očistit napajanje?

AMD Athlon 6000+ BOX, 2gb DDR 2 RAM, XFX 9600 GT 740 mhz-GPU Clock. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Temperatura grafičke

to se i meni znalo dešavat kad mi je temperatura procesora prelazila 100

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Temperatura grafičke
prihvaćeno rješenje

Izvadis napajanje iz kucista, skines sa njega par sarafica, budu inace cetir, i polako sve ispuse nekom pumpisom, prebrises sve suhom krpicom, ocistis vent, sklopis sve i to je to

0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
Amrapheus kaže...

Izvadis napajanje iz kucista, skines sa njega par sarafica, budu inace cetir, i polako sve ispuse nekom pumpisom, prebrises sve suhom krpicom, ocistis vent, sklopis sve i to je to

Ok, hvala na pomoći, probati ću to napraviti. Još jedno pitanje, dali mogu izvaditi fiksno napajanje koje je došlo s kučištem?
17 godina
neaktivan
Dodinho kaže...
Amrapheus kaže...

Ok, hvala na pomoći, probati ću to napraviti. Još jedno pitanje, dali mogu izvaditi fiksno napajanje koje je došlo s kučištem?
 Možeš. Po mogućnosti ga promjeni barem za Fortrona 350/400W. Fortron 350W je 190 kn, a Fortron 400W 260 kn.. Ja ne bi više držao grafu na tom napajanju. Vjerojatno ti se gasi zbog toga.
http://s6.ba.bitefight.org/c.php?uid=16442
17 godina
autorov komentar
kompotko kaže...
Dodinho kaže...
Amrapheus kaže...

Možeš. Po mogućnosti ga promjeni barem za Fortrona 350/400W. Fortron 350W je 190 kn, a Fortron 400W 260 kn.. Ja ne bi više držao grafu na tom napajanju. Vjerojatno ti se gasi zbog toga.
 Može link tog napajanja?
17 godina
neaktivan
Temperatura grafičke

Koliko vidim imaš MS-ovo napajanje (koje sam imao neko vrijeme). Nebi trebao gledati samo temperaturu grafičke nego svih komponenata. Predpostavljam da ti se općenito komp nakon nekog vremena prilično zagrije, k tome još vrućine pa se komponente nemogu ni adekvatno ohladiti (a na takvim vrućinama MS-ova napajanja jednostavno vrište). Svakako preporučujem efikasnije napajanje jer s MS-ovi ćeš imati samo problema preko ljeta. Neznam koliko novaca misliš izdvojit ali ja bih uzeo Corsair VX450W. Osim toga provjeri u BIOS-u postavke na kojoj temp je namješteno da ti se komp gasi. Čišćenje napajanja je samo privremeno riješenje.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Temperatura grafičke

LC-Power PFC LC6550GP 550w ja bi to uzeo jer je dosta jako a  320kn sto nije prevelika cijena. Ja imam to napajanje i sve mi radi ko urica.

01101 01111 10010 00100 10011 01000 01001 00111 01001-LordShigi
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2008 14:48 (LordShgi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovo bi trebalo biti dosta :

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=3798

http://img237.imageshack.us/img237/8337/801214821455cj9.png http://img440.imageshack.us/img440/1372/341214821329xd0.png http://img237.imageshack.us/img237/8337/801214821455cj9.png
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice