Dok sam igrao na XFX 9600GT Medal of Honor Airborn (na visokim postvkama) igra mi se nakon pola sata ugasila, odnosno komp mi se ugasio(nije se restrtao, morao sam ga sam opet upaliti). Kada sam malo pretraživao net naišao sam da na mojoj grafičkoj temp prilikom mirovanja je 44 celsijeva stupnja, a prilokom opterečenja 64 celsijeva stupnja, meni je prilikom mirovanja 57-60 celsijeva stupnja (fan speed je na 60%), a kada sam izašao iz igre (GRID) i provjerio temp, bila je 75 celsijevih stupnjeva, da li zna itko da li je to pre velika temp i da li mi se komp ugasio zbog temperature.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa 75 stupnjeva i nije toliko strasno... npr. radeonka 4850 pod opterecenjem dodje i do 90... al vjerojatno je do temperature, samo sto ona mora bit veca od 75... mozda je i do temperature cpu-a
Dok sam igrao na XFX 9600GT Medal of Honor Airborn (na visokim postvkama) igra mi se nakon pola sata ugasila, odnosno komp mi se ugasio(nije se restrtao, morao sam ga sam opet upaliti). Kada sam malo pretraživao net naišao sam da na mojoj grafičkoj temp prilikom mirovanja je 44 celsijeva stupnja, a prilokom opterečenja 64 celsijeva stupnja, meni je prilikom mirovanja 57-60 celsijeva stupnja (fan speed je na 60%), a kada sam izašao iz igre (GRID) i provjerio temp, bila je 75 celsijevih stupnjeva, da li zna itko da li je to pre velika temp i da li mi se komp ugasio zbog temperature.
Koliko ti je stara grafička?
Možda ti se previše prašine uvuklo u ventilator pa slabije vrti. Ako ti ima prašine pokušaj to očistiti.
Još jedan prijedlog: ostavi otvorenu lijevu stranicu kučišta na ovo vruće vrijeme, tako ćeš drastično smanjit temperaturu i poboljšati protok zraka.
Jedino čundo je to što ti je na mirovanju tako visoka temperatura grafičke, a kod igranja ti je normalno stanje.
Možda ti nešto nije uredu sa napajanjem pa se zato ugasio, možda ti je nakupljeno puno prašine oko napajanja pa to može stvarat probleme
Napajanje mi nije pretjerano kvalitetno, došlo je s kučištem, ovim: http://www.ms-start.com/hr/default.aspx?tabid=1656&newsType=ArticleView&articleId=1944 , Grafička mi nije stara, neznam ako je uopće prošlo mjesec dana, nego mene brine to što mi se komp isključio. imate li kakav savijet kako očistit napajanje?
to se i meni znalo dešavat kad mi je temperatura procesora prelazila 100
Izvadis napajanje iz kucista, skines sa njega par sarafica, budu inace cetir, i polako sve ispuse nekom pumpisom, prebrises sve suhom krpicom, ocistis vent, sklopis sve i to je to
Izvadis napajanje iz kucista, skines sa njega par sarafica, budu inace cetir, i polako sve ispuse nekom pumpisom, prebrises sve suhom krpicom, ocistis vent, sklopis sve i to je to
Koliko vidim imaš MS-ovo napajanje (koje sam imao neko vrijeme). Nebi trebao gledati samo temperaturu grafičke nego svih komponenata. Predpostavljam da ti se općenito komp nakon nekog vremena prilično zagrije, k tome još vrućine pa se komponente nemogu ni adekvatno ohladiti (a na takvim vrućinama MS-ova napajanja jednostavno vrište). Svakako preporučujem efikasnije napajanje jer s MS-ovi ćeš imati samo problema preko ljeta. Neznam koliko novaca misliš izdvojit ali ja bih uzeo Corsair VX450W. Osim toga provjeri u BIOS-u postavke na kojoj temp je namješteno da ti se komp gasi. Čišćenje napajanja je samo privremeno riješenje.
LC-Power PFC LC6550GP 550w ja bi to uzeo jer je dosta jako a 320kn sto nije prevelika cijena. Ja imam to napajanje i sve mi radi ko urica.
Ovo bi trebalo biti dosta :
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=3798