Pozdrav,
Procitao sam sve teme na ovu temu i nije nista ni slicno.
Prije neki dan sam dizao windows xp kod druga i sve je uspjesno bilo, ostalo mi je bilo samo drivere da instaliram. Onda mi je drug rekao da ocistim kuler od procesora i od napojne. Sve smo to rastavili i ocistili usisivacem. Kada smo pokusali da upalimo racunar, racunar se nije htio upaliti, samo je poceo da pisti zvucnik u kucistu. Bio sam nosio kuciste i kod sebe da vidim da nije do monitora, kod mene na zvucnicima je samo govorilo nesto kao system fail. Prebacivao sam grafu opet nije htjelo. Dakle ovdje je problem sto racunar nece nikako da se upali, dakle ne mogu ni u BIOS da udjem. Inace kod druga grafa mi je integrisana.
Dakle da nismo nesto pokvarili kod napojne i slicno ? Ili kod processora ? Mada opet kada skontam processor sam skidao 8k puta i kuler, ne vjerujem da je do toga.
Edit: Zaboravio sam reci, kada upalim racunar kuleri rade, ali nema slike, samo se pojavi ona crvena, zelena kockica na monitoru i pise nesto sync, mislim nije bitno sta pise, znate i sami sta pise, ono kao da nije monitor ni ustekan u racunar.