Racunar nece da se upali

poruka: 12
|
čitano: 8.731
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen
Racunar nece da se upali

Pozdrav,

Procitao sam sve teme na ovu temu i nije nista ni slicno.

Prije neki dan sam dizao windows xp kod druga i sve je uspjesno bilo, ostalo mi je bilo samo drivere da instaliram. Onda mi je drug rekao da ocistim kuler od procesora i od napojne. Sve smo to rastavili i ocistili usisivacem. Kada smo pokusali da upalimo racunar, racunar se nije htio upaliti, samo je poceo da pisti zvucnik u kucistu. Bio sam nosio kuciste i kod sebe da vidim da nije do monitora, kod mene na zvucnicima je samo govorilo nesto kao system fail. Prebacivao sam grafu opet nije htjelo. Dakle ovdje je problem sto racunar nece nikako da se upali, dakle ne mogu ni u BIOS da udjem. Inace kod druga grafa mi je integrisana.

Dakle da nismo nesto pokvarili kod napojne i slicno ? Ili kod processora ? Mada opet kada skontam processor sam skidao 8k puta i kuler, ne vjerujem da je do toga.

Edit: Zaboravio sam reci, kada upalim racunar kuleri rade, ali nema slike, samo se pojavi ona crvena, zelena kockica na monitoru i pise nesto sync, mislim nije bitno sta pise, znate i sami sta pise, ono kao da nije monitor ni ustekan u racunar.

Darko
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.9.2011 23:33 (DarkoKwon).

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Racunar nece da se upali

BUMP!

Ljudi ovo mi je jako vazno, pomagajte :D

Darko

0 0 hvala 0
17 godina
Racunar nece da se upali

Bilo bi dobro da kazes koju tocno maticnu imas i koliko beepova napravi (jedan dugi, jedan dugi jedan kratki, ili kako već).

Što se mora, ne mora se
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Racunar nece da se upali

kao sto je rekao bitan je broj beepova i onda to googlas pa vidis sta je. moze bit rami... svasta..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Racunar nece da se upali

ovako ljudi moji,mozda ima vec slicnih pa cak i istih tema al o tom po tom....

ne davnom sam sjedio onak beze za kompom,i sjetim se idm uzeti usisivac pa malo da ga od prasine ocistim,tako je i bilo...no

kad sam sve kablove lijepo spojio,osim kabla napojne....pri ukljicivanju napojnog kabla zaculo se u napojno kao mali bzzzz,sto je normalo kad se spoje zice pod naponom....ali prodje par secundi,i osjeti se neki miris kao da nesto pregori,blaga izgoretina poput plastike tak sl....kad upalim racunar pokrenu se ventilatori svi u kucistu i cuje se harddisk kako ocitava disk,ali nema mi beepa da koji se uvijek cuje kad se sisttem podize...kad izvadim i vracam graficku pored slota mi blinkne crvena lampica.sve sam mu vadio ram ploce,mreznu,harddisc,skido hladnjak s procesora odljiepio pastu bla bla....sve sve.ali monitor i dalje stoji mrtav osim njegove lampice koja svijetluca kao da je ugasen ili na standby-u.prije 2-3 mjeseca mi se isto to desilo....nazovem prijatelja,i dao mi je savjet da izvadim ram iz kucista malo ocistim i vratim natrag...i upali od prve kao da je nov......eeeeh ovaj put tuta brate neda zivota iz sebe...neki mi kazu da je napojna(al kao onda pali)neki mi kazu da je graficka,(sto je moguce jer ventilator na grafickoj bruji i usporeno se vrti)dok mi neki kazu da je mozda i ploca otisla u q...c.

i samo da napomenem radio sam to tako sto sam izvadio ram i cuo se beep na zvucniku malom,kao ne dostaje mu ram,eh sad je problem sta god da mu izvadim ne beepice mi nista....no ipak pali i sve se vrti u njemzu,al bez podizanja sistema

zamolio bi nekog da odvoji vrijeme i da mi pojasni sta bi mogao biti problem....hvala raja,zivjeli vi meni...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Racunar nece da se upali
amok_00 kaže...

ovako ljudi moji,mozda ima vec slicnih pa cak i istih tema al o tom po tom....

ne davnom sam sjedio onak beze za kompom,i sjetim se idm uzeti usisivac pa malo da ga od prasine ocistim,tako je i bilo...no

kad sam sve kablove lijepo spojio,osim kabla napojne....pri ukljicivanju napojnog kabla zaculo se u napojno kao mali bzzzz,sto je normalo kad se spoje zice pod naponom....ali prodje par secundi,i osjeti se neki miris kao da nesto pregori,blaga izgoretina poput plastike tak sl....kad upalim racunar pokrenu se ventilatori svi u kucistu i cuje se harddisk kako ocitava disk,ali nema mi beepa da koji se uvijek cuje kad se sisttem podize...kad izvadim i vracam graficku pored slota mi blinkne crvena lampica.sve sam mu vadio ram ploce,mreznu,harddisc,skido hladnjak s procesora odljiepio pastu bla bla....sve sve.ali monitor i dalje stoji mrtav osim njegove lampice koja svijetluca kao da je ugasen ili na standby-u.prije 2-3 mjeseca mi se isto to desilo....nazovem prijatelja,i dao mi je savjet da izvadim ram iz kucista malo ocistim i vratim natrag...i upali od prve kao da je nov......eeeeh ovaj put tuta brate neda zivota iz sebe...neki mi kazu da je napojna(al kao onda pali)neki mi kazu da je graficka,(sto je moguce jer ventilator na grafickoj bruji i usporeno se vrti)dok mi neki kazu da je mozda i ploca otisla u q...c.

i samo da napomenem radio sam to tako sto sam izvadio ram i cuo se beep na zvucniku malom,kao ne dostaje mu ram,eh sad je problem sta god da mu izvadim ne beepice mi nista....no ipak pali i sve se vrti u njemzu,al bez podizanja sistema

zamolio bi nekog da odvoji vrijeme i da mi pojasni sta bi mogao biti problem....hvala raja,zivjeli vi meni...

Inače no beep znači da je otišla matična.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.5.2012 14:36 (Ikarus01).
12 godina
neaktivan
Racunar nece da se upali

pokusavam racunar da pokrenem pritisnem na gumb nema nikakve rekcije sta bi moglo biti, a ima 6 dana kako je dosao sa servisa

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Možda je iskopčan taj gumb sa matične provjeri

Neznam se potpisat..xDD
12 godina
neaktivan
IMVK kaže...

Možda je iskopčan taj gumb sa matične provjeri

hvala provjerit cu

13 godina
neaktivan
Racunar nece da se upali

Jel ukopčan u struju? Pritisni tipku na napajanju, pa onda gumb za paljenje na kućištu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.12.2012 13:35 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Jel ukopčan u struju? Pritisni tipku na napajanju, pa onda gumb za paljenje na kućištu.

i dalje ne ragira nikako, napajanje sam prije 6 dana promjenila nevjerujem da je do toga a mozda i jeste ako ne odgovara jacina da nebi mozda bilo do toga

13 godina
neaktivan
Racunar nece da se upali

Kakvo napajanje imaš i koje su ostale komponente?

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice