Problemi sa hard diskom

poruka: 13
|
čitano: 3.705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Problemi sa hard diskom

Dobro veče svima.

Uglavnom, imam hard disk (Wd Caviar blue 500gb) i kada imam browser tipa mozillu ili chrome upaljeno obavezno mi se svake 3-4 minute zamrzne na 10-15 sekundi, i tako stalno.Cijeli kompjuter se zamrzne i onda prestane i počne normalno raditi.

Jel zna itko do čega je ovo?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problemi sa hard diskom

prvo popuni moj pc ili napisi komponente konfe...vjerojatno neki virus sa softwerske strane sa hardw.moze bit dosta toga prvenstveno do harda ili rama!!

15 godina

Skini HDtune i napravi error scan, pazi da opcija quick scan bude isključena.

Link na program:

http://www.softpedia.com/get/System/Hard-Disk-Utils/HD-Tune.shtml

Kad završi scan stavi sliku ode.

12 godina
neaktivan
Problemi sa hard diskom

Konfa je

Intel pentium dual core 2.7 Ghz

Hard disk 500gb

Ram 4gb (ne znam koji točno, mislim da radi na 667Mhz)

Grafička Hd 4670 1 gb ddr3 (Trenutačno nešto ne radi pa je na Intel G41 intergiranoj)

Napajanje 400W

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

instaliraj najnovije drivere za garfu i testiraj rame jednu po jednu plocicu

12 godina
neaktivan
Problemi sa hard diskom

Instalirao sam drivere za intergriranu, a ova hd4670 mi se od jučer opće ne pojavljuje, ni u device manageru.

Btw trenutačno skeniram pa ću stavit ss za desetak minuta.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Problemi sa hard diskom

Mislim da to nije do Hdd-a instaliraj najnoviju verziju ptrtrazivaca kojim se sluzis najnoviju javu najnoviji netframework naj noviji flash player adobe izdefragmentiraj windowse i kroz task manager prati iskoristenost rama i procesora kad ti se to dogodi pa ces moci utvrdit uzrok mozda

Zamolba za clanove foruma BIK i Itomic009 da ne komentiraju moje poruke, Hvala !
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Problemi sa hard diskom

Evo ga, uglavnom pustio sam do kraja ali sam zaboravio screenshotat, ali nije imao nijedan damaged block do kraja osim ovih gore.

hd tune hd tune
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 12:34 (Maki24).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Disk ti je vjerojatno gotov ali nebi bila loša ideja zamijeniti SATA kabel i onda opet pokrenuti error scan. Ako opet pokaže isto, možeš ga poslati na servis da ti daju novi ili ako nemaš garanciju, baci ga slobodno. Gotov je.

[edit] - možeš pokušati i sa low-level formatom diska sa alatom od proizvođača. Možda imaš sreće pa su samo logički bad sectori koji se daju popraviti sa formatiranjem diska. Ako su i dalje tu (nakon formatiranja i novog kabela), disk je 99% gotov. Di je ovih 1%? Posudi neki HDD za koji znaš da je 100% ispravan i stavi ga u svoj komp. Ako se i na njemu misteriozno pojave bad sectori, MBO ti je neispravna - točnije SATA kontroler/čipset. Moguće čak i RAM ali bi tada ima daleko većih problema...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.12.2012 13:55 (Sum_of_all_fears).
12 godina
neaktivan
Problemi sa hard diskom

Zamjenuo sam si SATA kabele i isto mi hrpe damaged blokova prikazuje, sada sam prebacio vazne podatke pa ću sve formatirat i vidjet jel je mozda do nekog virusa greška.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Maki24 kaže...

Zamjenuo sam si SATA kabele i isto mi hrpe damaged blokova prikazuje, sada sam prebacio vazne podatke pa ću sve formatirat i vidjet jel je mozda do nekog virusa greška.

nije to od virusa - lagano ti ode hdd - mozda ces ga i uspjeti privremeno ispravit ali riknuti ce ti

Zamolba za clanove foruma bik i itomic009 da nekomentiraju moje poruke, Hvala !
12 godina
neaktivan
Sto posto je do hard diska?Mislim da je možda do matične problem, jer mi je i grafička nedavno crkla.
14 godina
Maki24 kaže...
Sto posto je do hard diska?Mislim da je možda do matične problem, jer mi je i grafička nedavno crkla.

E sada je to to, stavio si rezultate scana, disk ti je gotov, nikakva matična, probao si sa drugim kabelom i opet isto, znači trebaš drugi disk, preporučio sam ti disk u temi za odabir diskova, znači svakako odi na WD, na prvom mjestu je WD CAVIER BLACK (pouzdanost, brzina, 5 godina garancije, ali i košta), a onda slijedi WD CAVIER BLUE (jeftiniji, 2 godine garancija, nešto sporiji od blacka).

Evo, a ti kako hoćeš.

Valentin
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice