Problem s... kućištem?

poruka: 14
|
čitano: 2.143
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Problem s... kućištem?

Imam problem s kompjuterom, svako malo mi se srusi i ne mogu ga dignuti vise, odnosno nema signala na monitoru. Povremeno ga uspijem dignuti nakon sta izvadim i vratim sve komponente.

Dijagnostika na maticnoj pokazuje neke neodređene errore iz kojih se ne moze nista zakljuciti.

I na kraju sam metodom eliminacije zakljucio da nije ni proc ni ram ni graficka, sta je ostavilo maticnu i napajanje.

Posto nemam nacin za lako testirati napajanje na stabilnost, a ni drugih komponenti da testiram maticnu, izvadio sam sve komponente iz kućišta i složio ih ponovno samo da mu dam jos jedan pokusaj.

Od tada sve radi normalno. Jedino objasnjenje koje mi pada na pamet je da nekakav izvor struje dodiruje kuciste i utjece na ostale komponente, no posto nemam mjerni instrument, ne mogu to izmjeriti.

Je li netko imao slican problem?

0 0 hvala 0
15 godina
RE: Problem s... kućištem?
Arall kaže...

Imam problem s kompjuterom, svako malo mi se srusi i ne mogu ga dignuti vise, odnosno nema signala na monitoru. Povremeno ga uspijem dignuti nakon sta izvadim i vratim sve komponente.

Dijagnostika na maticnoj pokazuje neke neodređene errore iz kojih se ne moze nista zakljuciti.

I na kraju sam metodom eliminacije zakljucio da nije ni proc ni ram ni graficka, sta je ostavilo maticnu i napajanje.

Posto nemam nacin za lako testirati napajanje na stabilnost, a ni drugih komponenti da testiram maticnu, izvadio sam sve komponente iz kućišta i složio ih ponovno samo da mu dam jos jedan pokusaj.

Od tada sve radi normalno. Jedino objasnjenje koje mi pada na pamet je da nekakav izvor struje dodiruje kuciste i utjece na ostale komponente, no posto nemam mjerni instrument, ne mogu to izmjeriti.

Možda se to meni sada događa. Meni se normalno upali, logiram se u korisnički i račun i odmah se javi blue screen. Par puta. Isto samo tako preslagivao komponente, kablove, je li moguće da se to događa ako jedan od kablova dira kućište. Imam dosta malo kućište. Dosta mi je zgurano sve. Tako da sam i ja zbunjen...

Naime, možda je i napajanje slabo već. imam 3 coolera + konfiguracija na "Moj PC". Napajanje je MSI 400W  (čitaj 250 W) {#}

** Live 4 Music **
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Arall kaže...

Možda se to meni sada događa. Meni se normalno upali, logiram se u korisnički i račun i odmah se javi blue screen. Par puta. Isto samo tako preslagivao komponente, kablove, je li moguće da se to događa ako jedan od kablova dira kućište. Imam dosta malo kućište. Dosta mi je zgurano sve. Tako da sam i ja zbunjen...

Naime, možda je i napajanje slabo već. imam 3 coolera + konfiguracija na "Moj PC". Napajanje je MSI 400W  (čitaj 250 W) {#}

Tvoj problem je vjerojatno drugačije prirode od njegovog. Nažalost, nemam nikakve ideje što bi moglo toliko utjecati na računalo da se ono neda više upaliti. 

@sudy_freak - koji error baca BSOD?

Do as I say, not as I do.
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.1.2011 16:34 (The Unforgiven).
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Sta ti pise kad ti se pojavi BSOD ?

18 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Možda se to meni sada događa. Meni se normalno upali, logiram se u korisnički i račun i odmah se javi blue screen.{#}

Ako je uvijek drugaciji BSOD (greske) onda vjerojatnost da je RAM pokvaren vrlo velika. Skini Memtest i napravi nesto bootabilno i testiraj

Jealousy is a disease, love is a healthy condition. The immature mind often confuses one for the other, or assumes the greater the love, the greater the jealousy. In fact they are almost incompatible.
15 godina
Problem s... kućištem?

Jedno vrijeme mi je bio problem u jednom utoru na MBO-u za RAM-e tako da sam prebacio u drugi utor i sve super. To sam sada riješio. No nisam zapamtio od danas koji mi je BSOD bio. Sada mi se instalira Windows, tako da sada ne mogu. Ako danas još bude, uslikam pa vam javim, slikam. Hvala na zanimanju za pomoć.

** Live 4 Music **
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem s... kućištem?

Ako bude opet problema stavi sliku da vidimo o cemu je rijec.. {#}

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Problem s... kućištem?

By the way, moguće je da su lose izvedene instalacije krive, zgrada je dosta stara, i nema uzemljenje, nego je utičnica "nulovana", samo sta kad dotaknem ispitivačem kućište ili nulu ne svijetli nista. Iako ako je napon manji od 110 ne mogu ispitivacem provjeriti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Problem s... kućištem?

jel mozda bilo na BSOD-u iastor.sys problem? meni je bila identcina instalacija a rjesio sam:reinstalom windoza

BFBC2: Drugar
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
CRT kaže...

jel mozda bilo na BSOD-u iastor.sys problem? meni je bila identcina instalacija a rjesio sam:reinstalom windoza

iastor.sys je Intelov driver za chipset (jedan od drivera) zaduzen za rad HDD-a (Intel Matrix Storage Driver)

BSOD prouzrokovan od tog sistemskog filea je/moze biti ovaj:

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OF_EQUAL

STOP: 0x000000D1 (0x00000018, 0x00000002, 0x00000000, 0xF72BD25F)

Skinuti najnovije drivere sa strane Intela ili sa strane proizvodaca maticne ili jos bolje, prema meni, nadograditi ga preko Windows Update rucno. Ides u Device Manager i sa desnim klikom odaberes Update

Jealousy is a disease, love is a healthy condition. The immature mind often confuses one for the other, or assumes the greater the love, the greater the jealousy. In fact they are almost incompatible.
16 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
sudy_freak kaže...

Možda se to meni sada događa. Meni se normalno upali, logiram se u korisnički i račun i odmah se javi blue screen.{#}

Ako je uvijek drugaciji BSOD (greske) onda vjerojatnost da je RAM pokvaren vrlo velika. Skini Memtest i napravi nesto bootabilno i testiraj

Najbolje je kombinirati više alata i tehnologija.

Primjerice, ja koristim bootabilni CD od HDRegeneratora (miče logičke bad sektore iz zablice).

Program se pokreće u DOS-u, i pritiskom na Escape se ulazi direktno u DOS.

Ako sam prije bootanja tog CD-a na USB stick formatiran u FAT32 stavio AFUDOS za flashanje BIOS-a (te ROM-ove),

ili Memtest+, onda mi je dovoljno ući u C:\ disk (to je najčešće u DOS-u USB stick,

te pokrenuti šta mi treba.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.1.2011 2:32 (Don Kihoty).
18 godina
neaktivan

Kad smo vec kod kreiranja bootabilnih USB-a i ostalih medija ja koristim ovo

XBOOT, Create MultiBoot ISOs On Disk And USB 

Ukratko i da ne gnjavim (procitajte i sami) radi se o programu u kojem nabacite (bukvalno) ISO bootabilne pomocne programe a ovaj vam kreira multi boot USB key ili CD/DVD (svejedno) sa izbornikom

Ima dvije mogucnosti, kao bootloader moze koristiti grub4dos i syslinux (koji je lepsi aliz na raditi probleme sa nekim ISO-ima)

Eto, ja sam nabacio na jedan stari 2GB USB sve :) Od Memtesta, Hirensa, Acronisa pa sve do BitDefenderove i Kaspersky rescue ISO

Oni sa vecim USB stickovima mogu se odvaziti i staviti Ubuntu ili sta vec...

Svaka preporuka. 100 poena :)

15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
CRT kaže...

iastor.sys je Intelov driver za chipset (jedan od drivera) zaduzen za rad HDD-a (Intel Matrix Storage Driver)

BSOD prouzrokovan od tog sistemskog filea je/moze biti ovaj:

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OF_EQUAL

STOP: 0x000000D1 (0x00000018, 0x00000002, 0x00000000, 0xF72BD25F)

Skinuti najnovije drivere sa strane Intela ili sa strane proizvodaca maticne ili jos bolje, prema meni, nadograditi ga preko Windows Update rucno. Ides u Device Manager i sa desnim klikom odaberes Update

a kako ces kad se nemozes logirati u OS?

btw. jel mozes malo bolje opisati ovaj USB "svei  svasta" HOW?

BFBC2: Drugar
15 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...
Arall kaže...

Uhm, hvala na off topicu, ali ipak si mogao otvoriti i svoju temu? Cini mi se da nasi kvarovi uopce nisu niti slicni.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice