Problem sa grafičkom i pregrijavanjem laptopa

poruka: 6
|
čitano: 1.675
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam ATI Radeon hd 4330 na 3 godine starom HP-ovom Probooku 4710s i već neko vrijeme mi stvara probleme. Prije par dana mi se laptop počeo gasiti dok sam gledao serije i sažetke NBA lige i kupio sam hladnjak (onaj što se stavi ispod) i sada se više ne gasi ali je i dalje jako vruć.
Čini mi se da se cijeli laptop ljuto pregrijava. Speedfan mi pokazuje sve temperature osim one hard diska u crvenom, a AIDA kaže da procesori rade na 75-80 stupnjeva, kao i GPU diode i RAM memorija, dok je matična na 60 stupnjeva. A upaljeni su mi samo programi za nadgledanje temperature i internet preglednik. Kada ekstraktam datoteke iz rara ili gledam serije temp matične skoči na preko 70, a u pravilu se kreće između 55 i 72.

Kada upalim igrice (2k od 2011-13) slika mi počinje lagati i zastajkivati. I tako već neko vrijeme.

Što da napravim da znam da će zaista rješiti problem a da me ne iziđe preskupo? Naime, već sam kupo eksterni hladnjak ali ne pomaže previše. Usisao sam laptop koliklo mogu, ali ne znam ga otvoriti... Može li se išta napraviti da mi se laptop ne pregrijava i da barem mogu igrati NBA i gledati serije?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Evo ovako se rastavlja:

Dečo mešalica je v morju.
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 18:05 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Otvori ga prema ovom tutorialu, skini vent, propusi temeljito od prasine i promijeni termalnu pastu. Pomoci ce bolje od ijednog coolera i slicno.

clock2much

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Vidio sam taj tutorial ali nikada to nisam radio pa me strah da nešto ne sje.b.em jer vidim da nije samo odvidavanje već da ima i odvajanja nekih djelova koje prvi puta vidim.
Gdje je najjeftiniji servis za ovako nešto u Zagrebu pošto mi je garancija istekla i ima li veze koja se termalna pasta stavlja?

I postoji li neki drugi način rješenja problema osim rastavljanja ovako kompliciranog (makar meni) laptopa?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Problem sa grafičkom i pregrijavanjem laptopa
Al.Capone.zd kaže...

Vidio sam taj tutorial ali nikada to nisam radio pa me strah da nešto ne sje.b.em jer vidim da nije samo odvidavanje već da ima i odvajanja nekih djelova koje prvi puta vidim.
Gdje je najjeftiniji servis za ovako nešto u Zagrebu pošto mi je garancija istekla i ima li veze koja se termalna pasta stavlja?

I postoji li neki drugi način rješenja problema osim rastavljanja ovako kompliciranog (makar meni) laptopa?

Imaš servise za to: Zel-cos, Moj servis itd. Čišćenje i zamjena termalne paste je 200kn.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.11.2012 19:58 (Valentin17).
14 godina
neaktivan

Ili daj to radije nekom pouzdanom forumasu iz svog grada koji se razumije u to da ti rijesi, proci ces jeftinije a vrlo lako moguce i bolje.

clock2much

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice