Problem s ATI HD 2600 grafickom

poruka: 13
|
čitano: 2.080
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav.
Prije nekoliko dana sam dobio novu graficku karticu kao zamjenu za staru koja mi je bila preslaba. Inace racunalo koristim vecinom za igranje igara. Nova graf. kartica se zove ATI Radeon HD 2600 XT AGP (512Mb). Nije nesto posebno ali bi trebala biti bolja od one stare koja je imala samo 128Mb. Stare sam drivere uredno uninstalirao i u safe modu obrisao sa DriverCleanerom i nakon toga instalirao nove. Kada sam upalio COD4 nakon 2-3 minute mi se graf. kartica iskljucila. Ekran se zacrnio ali je jos uvijek bio upaljen. Tako ostaje sve dok ne restartiram komp a onda mi se sve vrati na normalno ali se rezolucija smanji na 800x600 i sve moram ponovno namjestati.

Sve sam pokusao da popravim problem. Imam napajanje od 400W koje je dovoljno za ovu karticu. Probao sam i najnovije ATI drivere i Omega drivere ali ni jedni nisu pomogli. Googlam vec danima ali ne nalazim rjesenje za problem.
Ovdje sam nasao moguce rjesenje ali ne znam kako da to napravim:
http://www.phoronix.com/forums/showpost.php?p=57876&postcount=269
Trebao bi povecati voltažu AGPa u BIOSu ali ne znam kako. Moze li mi netko pomoci u vezi s ovim problemom? (vracanje kartice ili kupovina nove nije opcija)

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.4.2010 19:23 (Fe3nux).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem s ATI HD 2600 grafickom
Fe3nux kaže...

Pozdrav.
Prije nekoliko dana sam dobio novu graficku karticu kao zamjenu za staru koja mi je bila preslaba. Inace racunalo koristim vecinom za igranje igara. Nova graf. kartica se zove ATI Radeon HD 2600 XT AGP (512Mb). Nije nesto posebno ali bi trebala biti bolja od one stare koja je imala samo 128Mb. Stare sam drivere uredno uninstalirao i u safe modu obrisao sa DriverCleanerom i nakon toga instalirao nove. Kada sam upalio COD4 nakon 2-3 minute mi se graf. kartica iskljucila. Ekran se zacrnio ali je jos uvijek bio upaljen. Tako ostaje sve dok ne restartiram komp a onda mi se sve vrati na normalno ali se rezolucija smanji na 800x600 i sve moram ponovno namjestati.

Sve sam pokusao da popravim problem. Imam napajanje od 400W koje je dovoljno za ovu karticu. Probao sam i najnovije ATI drivere i Omega drivere ali ni jedni nisu pomogli. Googlam vec danima ali ne nalazim rjesenje za problem.
Ovdje sam nasao moguce rjesenje ali ne znam kako da to napravim:
http://www.phoronix.com/forums/showp...&postcount=269
Trebao bi povecati voltažu AGPa u BIOSu ali ne znam kako. Moze li mi netko pomoci u vezi s ovim problemom? (vracanje kartice ili kupovina nove nije opcija)

A koja je grafa bila prije? ATI ili n(e)vidija? Ako je bila nevidija, ja bi napravio format diska i dignuo sve nanovo...

To što ti na napajanju piše 400W, ne znači da je dovoljno jako. Mada bi se to uglavnom manifestiralo gašenjem cijelog kompa ili restartom.

Link ti ne radi...

Alfa Romeo is latin for: Yes I will, but only because of your special car. Audis are mainly built for German cement salesmen.
15 godina
neaktivan

Formatirao sam disk i ponovno instalirao windowse. Editirao sam link, trebao bi raditi, evo i ovdje

http://www.phoronix.com/forums/showpost.php?p=57876&postcount=269

A napajanje je ovo

http://www.ms-start.com/bih/default.aspx?tabid=1871&newsType=ArticleView&articleId=857

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako nikad nisi overlockirao ili ne znaš što ono u linku znači onda to nemoj ni pokušavat jer možeš donijeti više štete nego koristi.

Za početak pogledaj koje su temparature grafičke pa ih navedi ovdje. Događa li ti se to u drugim igrama??

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.

0 0 hvala 0
17 godina
Imam istu grafu doduše moja je PRO. To se i meni događa kod cod4. Kad uđem u igru nesmijem prekinut onaj video na početku i nesmijem mijenjat video postavke. Ako to uradim igra se sruši. Mislim da za to nema rjesenja. Ps. Imam sve najnovije patcheve za igru.
17 godina
Usput moja je clokana na 660/550 preko catalysta.
17 godina

Treba jednostavno koristiti Catalyst drivere s AGP Hotfixom a ne obične.

Ivan Marijanović, univ. bacc. ing. comp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To se događa sa svim igrama, cak i na WarCraft III, koja je dosta stara. Probao sam sve drivere, ni jedni ne pomazu. Izluduje me ova kartica. Temperature cu pokusat objaviti kasnije. sada ne mogu

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Pero kaže...
Imam istu grafu doduše moja je PRO. To se i meni događa kod cod4. Kad uđem u igru nesmijem prekinut onaj video na početku i nesmijem mijenjat video postavke. Ako to uradim igra se sruši. Mislim da za to nema rjesenja. Ps. Imam sve najnovije patcheve za igru.

Imam i ja istu grafičku kao u tebe no kod mene sve radi pa i cod4. Možda se grafička autoru previše zagrijava.

Ako slučajno pomognem molimo pritisnite gumb hvala.
17 godina

Probaj ove drivere za tu grafu.

We are nothing but the stones to pave the way...

0 0 hvala 0
17 godina
Ja imam hotfix i to mi se samo događa kod coda4.
15 godina
neaktivan

Da je pretjerano zagrijavanje problem, sto da napravim da to sprijecim? Ocistio sam cijeli komp od prasine, ugradio dodatni ventilator i kompjuter stavio na stol da ima dovoljno zraka.

Usput, instalirat cu sada Ad4pt3rove drivere pa cu vam javiti rezultate

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.4.2010 15:43 (Fe3nux).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nista jos uvijek ne pomaze

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: