Pregrijavanje procesora

poruka: 78
|
čitano: 14.009
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Pregrijavanje procesora
itomic009 kaže...

Pa nema veze kakav ti cooler imaš, maximalna temperatura proccesora je fixna vrijednost !! Valjda si se ti malo zbunio pa pišeš takve gluposti. Ako recimo CPU ima max temp recimo 70C, stock cooler bi se tome približio  sa malo višim naponom i taktom od stocka, dok aftermarket sa puno više napona i takta. To si ti valjda mislio, ali si napisao glupost ;). I dalje je max temp CPU-a isti, kakv god ti hladnjak imao, samo sa boljim hladnjakom možeš imat više napone i taktove , a da CPU temp ostane u preporučenim radnim parametrima. Naravno da aftermarket cooler mora hladiti bolje od stocka, inače nema smisla mjenjati ga.

Znaš ti što sam ja mislio znam da je vrijednost fiksna za oba.Ali mislim bolje imati aftermarket koji prelazi 10 iznad granice što ništa ne znači nego imati stock koji prelazi 35-40 iznad granice što mnogo znači.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.6.2012 22:06 (Ikarus01).
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora
Kuciste nije krivac ako s otvorenom bocnom stranicom ne dobijes puno hladniju temperaturu! To sta u Bios-u pise je jedna stvar a u stvarnosti moze biti nesto sasvim treće. Probaj odnesti kod nekog prijatelja procesor, pa vidi onda. 5 godina je puno za procesor, ako si ga stalno drzao overclockanog mozda mu je prosao život:(
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
chutac kaže...

Procesor je na stocku, voltaza nikad nije dirana, sve je na stocku, hladnjak je dosta pricvrscen, pasta je neki dan mijenjana, napravio sam prime i temp je 77C, svi ventilatori rade, i nista se vise ne pregrijava osim procesora.

EDIT: jel moze kuciste imat utjecaja, malo je i tijesno unutra, nije bas prostrano?

Teško može bit na stocku kad na screenshotu jasno piše CPU Speed 2393MHz, a E4300 stock je 1.80GHz ili ja to gledam krivi E4300?

14 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora
Krive sam ja vrijednosti postavio..isprika.
Ali svejedno 77 stupnjeva? To je i dalje previse.
Nisu iste temp sa otvorenim, jesu nize ali ne puno, uzmi u obzir da je u sobi bilo 30-ak stupnjeva tako da..
Neznam, opet se ponavljam, meni vuce na kuciste.
Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa ako ti je otvorenio kućište, onda nema na šta "vući" !! Ako želiš bolje temperature, kupi bolji hladnjak i amen.

14 godina
chutac kaže...
Krive sam ja vrijednosti postavio..isprika.
Ali svejedno 77 stupnjeva? To je i dalje previse.
Nisu iste temp sa otvorenim, jesu nize ali ne puno, uzmi u obzir da je u sobi bilo 30-ak stupnjeva tako da..
Neznam, opet se ponavljam, meni vuce na kuciste.

Kolega nemaš se šta čudit,probaj raditi neko vrijeme bez kučišta pa ćeš vidjeti dali je kučište krivac ili nije,ali po mojoj procjeni bih cooler bio krivac,provjeri dali ti je ravna površina na njemu i cpu provjeri dali je ravan,i što jače ga stegni tj. dokle ide.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
14 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora
Pa nije otvoreno, zatvoreno je.
Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
kruskar kaže...

Kolega nemaš se šta čudit,probaj raditi neko vrijeme bez kučišta pa ćeš vidjeti dali je kučište krivac ili nije,ali po mojoj procjeni bih cooler bio krivac,provjeri dali ti je ravna površina na njemu i cpu provjeri dali je ravan,i što jače ga stegni tj. dokle ide.

Rekao je da je stegnuo to sam ga i ja pitao al tek sada vidim koji on ima cooler i koji je je clock digao.Ovaj cooler je iz 2004 ako se ne varam i mislim da bi ga trebao mijenjati.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Ja imam istih problema sa asusovom maticnom p5ld2-se i pentium d dual na 3200mhz procesorom, nista nije overclockano. Jucer sam bas mjenjao pastu i ocistio cooler za processor dodao jos jedan za chipset i jedan sa strane. Kad picim po Skyrimu processor se popne na 73c a chipset na 58c. neznam ja sam zabrijo da su mi senzori rikli jer kada spustim skyrima u multitask temperature se naglo spuste u roku od 3 sec na 65 za processor i 55 za chipset.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Pozdrav svima, imam jedan problem.

Imam Intel Dual Core E3300 i overclockao sam ga sa 2.5GHz na 3GHz. Problem su temperature.   U Idleu su temperature 45°C a u Loadu  ≈ 63°C. Termalna pasta je nova, jučer stavio AC MX-2, a cooler je Stock. Kućište je MS Vesper sa otvorenom stranicom i dva 120 mm i jedan 80 mm venta. Cooler radi na 100% ilitiga 2.260 rpm. Prije se nikad nije pregrijavao, a ne vjerujem da je do coolera, ipak nije ovo velik overclock, 500MHz... Sobna temparetura je 26 °C.

OutlawZ NiGGa, 2Pac R.I.P (Rap is Pac) ||| Music As A Weapon!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

26C je solidno visoka teperatura, a 63C NIJE pregrijavanje. Ne trebaš poduzimati ništa dok sve radi kako treba {#}.

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

26C je solidno visoka teperatura, a 63C NIJE pregrijavanje. Ne trebaš poduzimati ništa dok sve radi kako treba {#}.

Zaboravih, 63°C je u nezahtjevnim igrama tipa Morrowind, u CPU Bound Minecraftu skače do 65. Ok temperature?

13 godina
neaktivan
kruskar kaže...
chutac kaže...
 što jače ga stegni tj. dokle ide.

Kuler se nikako nesmije stezati što jače ide nego sa ispraksiranim osječajem,nemojte čovjeku davat krive informacije da si ne  shebe proc{#}.

Dok budale imaju peneze, kramari tržiju!
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.6.2012 21:12 ($inke).
15 godina
Pregrijavanje procesora

Stock cooler , ljeto , lagano clockan proc = 65°C i nije neka prevelika temp. ako uzmemo u obzir navedene cimbenike !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Do kejsa je najvjerojatnije, evo sklopio sam PC na stolu i temperature su za 5 stupnjeva niže. Kućište je u skučenom pod stolom pa je vjerojatno do toga. Hvala na pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pregrijavanje procesora

Skuceni prostor u kojem se nalazi kuciste samo pridonosi vecim temp. jer ako taj topli zrak koji je izbacen iz kucista nema kamo otici , ventovi ga ponovo uvlace u kuciste !

Si se igrao s naponom proca ? Mozda bi ga uspio malo spustit te tako dobit par stupnjeva nize temp. ako ide ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

da,probaj si uzet novo kuciste,meni sad stize za koji dan cooler master elite 370 jer imam neko bezimeno kuciste za 260 kn i uzimam ga najvise zbog coolera novog koji sam uzeo i zbog toga jer ce mi napajanje biti dole a ne gore pa mi nece grijat cpu i takoder jer cu imato bolju regulaciju zraka i vise ventilatora.

12 godina
neaktivan
***Pregrijavanje procesora i7***

Imam problem sa pregrijavanjem procesora i7 860, temperatura u offline modu je oko 37/38 stepeni.Problem nastaje prilikom pokretanja nekih tezih aplikacija kao npr. igri.Nakon samo 5 minuta igre Crysis 2 temperatura poraste na 78c , a kod PES-a 2013 do 61c,a temperatura maticne ploce bude 33c.Imam jeftino kuciste MS u koje sam ugradio 4 kulera.Jedan kuler je na prenjoj strani kucista i ono uvlaci svjez vazduh dalje prema ostatku kucista,dva kulera su na bocnoj strani jedan za graficku a drugi je usmjeren na procesor i cetvrti kuler je na pozdini kucista i on izbacuje topao vazduh napolje i to sve izgleda ne pomaze pa me interesuje dali da uzmem bolje kuciste ili kuler za procesor THERMALTAKE JING.Ako moze neki savjet ili pomoc.Pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

prvo promijeni pastu za procesor, osiguraj da je CPU hladnjak dobro namjesten na CPU pa onda provjeri temperature... iako bi ti preporucio da si uzmes neki aftermarket cooler za CPU ako mozes izdvojiti, nisu tako skupi a svaki je bolji nego stock...

onaj koji jesam
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Slažem se sa kolegom iznad i samo bih još nadodao da očistiš prašinu iz kućišta i najvažnije iz tijela hladnjaka!

Novi hladnjak za procesor bih ti preporučio ako ništa barem zbog manje buke (uz pretpostavku da koristiš onaj koji je došao sa procesorom).

Što se tiće kućišta možeš i novo kupiti (ako želiš), ali iako je MS, pošto nudi mogućnost ugradnje četiri ventilatora, vjerojatno ipak nije toliko loše (mogućnost ugradnje prednjeg i stražnjeg ventilatora su standard).

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Znaci procesor i sve ostalo sam slozio prije 3 sedmice tako da nema prasine sve je novo,na mjestima gdje su ventilatori stavio sam mrezice zbog prasine a kada sam instalirao procesor na njega sam stavio termalnu pastu u kolicini malo vecoj od zrna kafe.Kuciste je bucno zbog ventilatora a  i slazem se  sa vama da drugo bolje kuciste nebi rijesilo problem i da je bolji izbor kupiti ovaj kuler za procesor jer ja naravno koristim ovaj standardni .Da i opet sam pravio test (koristeci bolji program) sa Crysis 2 i najveca zabiljezena temperatura je bila 75 stepeni.Moja konfiguracija je i7 860 , asus p7p55d,8 giga rama kingstone 1600 mhz, radeon hd 7870 gigahz edition 2 gige,hdd 320 gb,i napajanje everest fortron bronzano 500W 80+(ovo napajanje moze se staviti na bilo koju konfiguraciju i uvjek ce raditi 80%).Monitor mi je Lcd tv LG 32 inca full hd i povezan je sa grafickom sa HDMI kablom.

13 godina
neaktivan
herceg24 kaže...

Znaci procesor i sve ostalo sam slozio prije 3 sedmice tako da nema prasine sve je novo,na mjestima gdje su ventilatori stavio sam mrezice zbog prasine a kada sam instalirao procesor na njega sam stavio termalnu pastu u kolicini malo vecoj od zrna kafe.Kuciste je bucno zbog ventilatora a  i slazem se  sa vama da drugo bolje kuciste nebi rijesilo problem i da je bolji izbor kupiti ovaj kuler za procesor jer ja naravno koristim ovaj standardni .Da i opet sam pravio test (koristeci bolji program) sa Crysis 2 i najveca zabiljezena temperatura je bila 75 stepeni.Moja konfiguracija je i7 860 , asus p7p55d,8 giga rama kingstone 1600 mhz, radeon hd 7870 gigahz edition 2 gige,hdd 320 gb,i napajanje everest fortron bronzano 500W 80+(ovo napajanje moze se staviti na bilo koju konfiguraciju i uvjek ce raditi 80%).Monitor mi je Lcd tv LG 32 inca full hd i povezan je sa grafickom sa HDMI kablom.

ha gle, ili nisi pravilno stavio cooler na njega ili mi vise nitko na forumu nemoze rec da je intelima prednost nad AMDu zbog boljih temperatura kad je ovo vec ne znam ni ja koji po redu da se zali da mu se pregrijava neki i7...

onaj koji jesam
15 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Da li su ti prije temperature bile niže?

S obzirom da je to procesor koji se dosta grije i da ti koristiš stock hladnjak možda ovo i nisu katastrofalno loše temperature!

Jedna stvar mi je zapela za oko.

Rekao si da si stavio paste u količini zrna kave.

Čini mi se da je to ipak malo previše paste.

Jedino što mi pada na pamet je da probaš maknuti ono što si stavio i saviti ponovo, samo ovoga puta otprilike 2/3 onoga koliko si stavio prvi put!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Najvisa temperatura koja je zabiljezena je 75 stepeni,kupio sam kuler za procesor Thermaltake Jing uz koji je dosla i thermalteke pasta pa kada to instaliram javit cu rezultate,a ovaj stok kuler koji sada imam mislim da je bio dobro postavljen tj. ucvrscen jer ne vaga tj. ne klacka.

almir
12 godina
neaktivan

Sve komponente su stare 3 sedmice, pregrijavanje sam primjetio dok sam igrao PES 2013 do 60 stepeni,a Crysis 2 sam iskoristio za pravi test,e sada program je zabiljezio najvecu temperaturu 75 c za jednu od 4 procesorske jezgre posto program prati temperaturu svake jezgre  posebno to izgleda ovako 73 - 73 - 72 -75, i cim se test prekine za 5 sekundi temperatura se vrati na normalu.

15 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Da li si možda OC-ao procesor?

Javi rezultate sa novim hldnjakom!

Ove sadašnje možda i nisu toliko strašne za za taj procesor sa stock hladnjakom!

Mislim da si dobro napravio što si kupio novi hladnjak, a za količinu paste, stavi 2/3 onoga što si prvi put stavio!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Javicu rezultate ali ono sto je isto vazno da kazem je da sam u biosu ukljucio turbo funkciju koja omogucava procesoru da kada je to potrebno  radi i do 3,46 to je ustvari turbo bost koji maticna ploca regulise  i to je preporucena frekfencija a default frekfencija od procesora je 2,8 a kada je na default frekfenciji ,Crysis 2 najvisa temperatura je 70 c.

12 godina
neaktivan

Kupio sam Thermaltake culer FRIO overclocking edition najbolji u ponudi, ogroman jedva je stao u kuciste ali opet na testu je zabiljezena temperatura procesora 76c a kuciste je" ledeno hladno" ,tako da ne znam vise sta,i kada je u offline modu i kada pratim temperature svake sekunde je drugacija temperatura npr 33 37 38 34 , 34 41 33 38 i tako stalno mjenja temperature kao i mnozioce ako je manji mnozioc npr 1800 x 8(ovo se odnosi na frekfenciju procesora) i temperatura je manja a on i mnozioce mjenja svake sekunde pa tako se i prikazuju razlicite temperature, to je dosta cudno djeluje mi kao da je poludio.

15 godina
neaktivan
Pregrijavanje procesora

Sa kojim programom mjeriš temperature?

Stavi molim te sliku!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Vise programa asus PC probe 2 , realTemp 3,07, everest ultimate.

almir
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice