Vise programa asus PC probe 2 , realTemp 3,07, everest ultimate.
hm...
jel sigurno baza coolera sjela na cpu kako treba?
koju pastu si koristio?
Vise programa asus PC probe 2 , realTemp 3,07, everest ultimate.
hm...
jel sigurno baza coolera sjela na cpu kako treba?
koju pastu si koristio?
Ponovo sam razmontirao komp i stavio sam malo paste na sredinu procesora nisam je razmazao zatim sam ponovo stavio kuler koji sam kupio i dobro sam ga ucvrstio i ravnomjerno stegao sarafe i ponovo napravio test sa upaljenom turbo funkcijom i najvisa zabiljezena temperatura je bila 55 i mislim da je to i vise nego dobro.Pozz
Super!
Samo bih te zamolio da se probaš sjetiti u čemu je razlika ozmeđu prethodnih slaganja i zadnjeg nakon kojeg su temperature dobre!
Mislim da dobro ne razumijem pitanje pa ako moze preciznije,da nebi kalkulisao.
Ma pokušavam skužiti gdje je prije bila greška u koracima, točnije što si 'krivo' napravio (ako si uopće išta) pa da je zbog toga bilo problema sa temperaturama.
Pa sto se tice trenutne temperature 55 pod stresom sa ventilatorima na pola snage mislim da bi temperatura bila 15 do 20 c manja sa ventilatorima u punom pogonu i boljim kucistem sada je zaista tjesno jedva sam stranicu od kucista zatvorio a tu su kablovi i ostale komponente tako da je tjesno ja smatram da od ovoga ne moze biti tjesnije a prvobitna greska sa visokim temperaturama je bila slabo ucvrscen kuler kao i nanosenje termalne paste a i graficka mi je bila na samo (cirka) 1 cm udaljena od kulera a ispravke koje su donijele bolje rezultate su: postolje kulera je 100 % leglo na procesor(nesmije biti klackanja) svi sarafi su ravnomjerno pritegnuti dokle je to bilo moguce, na srediste procesora sam stavio termalne paste u kolicini malo vecoj od 2 zrna rize ali nisam je razmazao nego sam sa tom kolicinom napravio malo uzvisenje racunajuci na pritisk koji ce izvrsiti sam kuler kada se ucvrsti i pomjerio sam graficku na zadnji slot i tako dobio pristojan prostor(ako se to u ovoj tjeskobi moze reci) izmedju kulera i graficke ,zatim sam na prednjoj strani kucista gdje je vec bio jedan usisni kuler dodao sam jos jedan naravno sve ovo je improvizovano jer kuciste ne dozvoljava dodatne kulere.
Pazi da nisi slučajno grafičku stavio u slot koji omogučuje manju propusnost od onoga u kojem je prije bila!
Da jesam mislim da nemam izbora osim ako kuciste ne promjenim,preporuka je da se stavi u plavi slot zbog boljih preformansi a ja sam je stavio u crni.
znaci zalman zm stg2 je dobra pasta? ja to imam
Isti problem kao ovi gore, komp mi je iz 2008 god 12 mjesec
procesor intel e8400 duo core
graf hd5670 radeon
problem je sto je trenutna temp 46c dok je igri (dota2) dode do 87c
sto je i dobro jer sam danas promijenio pastu dok je proslih dana temp bila i preko 100c :D
stvarno ne mogu skuziti u cem je problem
jel ima ikakve veze sto imam samo 2gb ddr3 ram-a
zasto se toliko grije u cemu jos moze biti problem?
Isti problem kao ovi gore, komp mi je iz 2008 god 12 mjesec
procesor intel e8400 duo core
graf hd5670 radeon
problem je sto je trenutna temp 46c dok je igri (dota2) dode do 87c
sto je i dobro jer sam danas promijenio pastu dok je proslih dana temp bila i preko 100c :D
stvarno ne mogu skuziti u cem je problem
jel ima ikakve veze sto imam samo 2gb ddr3 ram-a
zasto se toliko grije u cemu jos moze biti problem?
Skini hladnjak ocisti od prasine zamjeni termalnu pastu i vrati hladnjak natrag..
hvala na savjetu ali to sam prvo napravio, komp je cisci da ne moze biti, imam problem sa kulerom jer me jedan 'pin' zajebava medutim onda skinem maticnu pa ga namjestim da svi legnu, e da jos pola igara ne mogu alt tabat tj mogu ali treba mi jedno 5 min da spustim pa jos5 da dignem igru jel to isto posljedica pregrijavnja ili mozda premalo rama?
hvala na savjetu ali to sam prvo napravio, komp je cisci da ne moze biti, imam problem sa kulerom jer me jedan 'pin' zajebava medutim onda skinem maticnu pa ga namjestim da svi legnu, e da jos pola igara ne mogu alt tabat tj mogu ali treba mi jedno 5 min da spustim pa jos5 da dignem igru jel to isto posljedica pregrijavnja ili mozda premalo rama?
Jesili overclockirao procesor?
nisam. nisam nista dirao otkad sam dobio komp.
Kako može temp tvog proca, 87°biti "dobro",obzirom na 100° ,možda i da,ali nikako i za njegovu "max radnu" od 72,4°.Neče još dugo,na tim temp,
.
edit-ako i namjestiš,(ako je pin slomljen)od vibracije se on pomakne i...dosta je i vrlo maleni razmak,pa da se toplina dobro ne provodi kroz pastu i cooler,stoga viša temp...
ma znam salio sam se, zato i gledam sta bi jos moglo biti problem, rekao mi je decko u hg spotu ako mi je vec sjeban jedan pin mozda je do kulera iako se namucim da ga stavim dobro. ne zelim bzvz kupovati novi kuler ako nije u njemu problem, medutim izgleda da ce tako biti.