PC se ne želi upaliti

poruka: 6
|
čitano: 1.541
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
PC se ne želi upaliti

Evo ovako, imam računalo staro oko godinu i pol (ajde malo vise od toga) koje se jednostavno ne želi upaliti. Bio sam na njemu jučer i radio je normalno. Ugasio sam ga na par sati i kada sam ga opet pokušao upaliti jednostavno nije išlo. 

PC-eva reakcija prilikom pokušaja paljenja je bila ta da kada bih pritisnuo dugme, lampice na matičnoj bi zasvijetlile i ventilatori bi se pokrenuli (za cm) na svakoj komponenti ali samo na sekundu (kratki trenutak). Ne mogu ga bootati nikako. Vadio sam RAM-e, malo prčkao po njima i slično (ništa od toga). U čem bi bio problem? Hvala unaprijed...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
PC se ne želi upaliti

Moguce je da je napajanje otislo.

Vidjeo sam video gdje jedan lik nije mogao upalit komp[Isti tvoj slicaj]

Na kraju je svatio da je napajanje bilo preslabo nakon nadogradnje.

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
PC se ne želi upaliti

Nemoguće da je napajanje preslabo. Imam "Corsair" napajanje 650W, a konfiguracija je sljedeća: procesor: Intel Core 2 Quad Q6600, 4 GB Ram 800Mhz, ATI- GAINWARD HD4870 GOLDEN SAMPLE, maticna: Gigabyte X48-DS4- DYNAMIC NEŠTO NEŠTO, a ostalo je manje važno kao čitač i slično. NAPOMENA: nisam ništa overclockao, prčkao po bios-u i takve stvari.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
RE: PC se ne želi upaliti
GamerMaster2041 kaže...

Moguce je da je napajanje otislo.

---
saynom kaže...

Nemoguće da je napajanje preslabo. Imam "Corsair" napajanje 650W, ....

ON veli da je otislo, pregorjelo, postalo neispravno pokvarilo se...E covjece i Corsairi se kvare...

Pinky je zakon... I ♥ π
17 godina
neaktivan
PC se ne želi upaliti

Ja sam imao identičan slučaj nedavno. Provjerio sam sve kablove i ništa. Izvadio sam memoriju i stavljao jedan po jedan stick, probao hardove jedan po jedan. Rastavio sam cijeli kompjuter i sastavio ga natrag i ništa. Probao sam s dva druga napajanja i opet isto. Uglavnom, na kraju sam zaključio da je otišla matična ploča.

I tebi bih preporučio da sve to provjeriš.

Najčešći i najgluplji komentari vijesti: 'Kod nas će to bit skuplje' i 'U, kak bu ovo vrtilo Crysis!'
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.5.2010 21:07 (štojedosadnaovaregistracija).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PC se ne želi upaliti

meni ja na  starom kompu isto maticna otisla ali se bar dao upalit do startupa.od toga dalje nije islo...

probaj kod frenda isprobavat jednu po jednu komponentu pa ces znat o cemu je rijec.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice