kupio sam danas novu maticnu asrock i procesor sempron 64 le-1150 i sve pospajo na maticnu i kad upalim nema mi slike samo cujem resertiravanje cd roma onak koda restartam i on krece iz pocetka takav se zvuk cuje iz cd roma kaj bi to magolo bit pls help,napajanje je neznam neko 300W?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa di ste svi sad hhitno mi je helpp
Ajd da probam - gledam tvoju MB na ASROCK siteu (valjda je to ona koju si već naveo na forumu - AM2NF3-VSTA) i ona podržava LE-1150 od BIOS verzije 1.9. U međuvremenu je ASROCK na verziji BIOS-a za tvoju ploču došao do 2.60. Koja je tvoja verzija?
Nego, probaj upalit komp samo sa grafičkom, znači bez mrežne, diskova... tek toliko da isključiš da nekaj drugo ne štima.
U uputi piše da trebaš spojiti ATX (onaj 20-pinski) i onaj 4 pinski (ATX12V1) konektor. Inače neće raditi.
Probaj spojiti oba i pogle dal je memorija dobro sjela. Zna se dogoditi da je tu bed. I da, AGP zna nekad zaj.... pa vidi dal je dobro sjela. Al' ti opet velim - probaj bez hdd, cdrom-a i onog kaj ti ne treba. Znači, samo memoriju i grafičku ostavi za početak.
Nažalost ne, msn izbacujem iz windowsa odmah.
Nego, sve si mislim da bi moglo biti do verzije BIOS-a. Jer je LE-1150 podržan tek od 1.9 (mada bi mislim i onda nekaj morao pokazivati, bar si mislim). Što bi značilo da ak imaš kog frenda ko ima podržani procesor od ranijih verzija ( da ti ga posudi na 10 minuta, tek da updateaš BIOS i isključiš mogućnost da je proc neispravan, ili ploča. Probaj još koju mogućnost - nijedan servis nije jeftin.
http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=AM2NF3-VSTA&s=AM2
Tu ti je popis podržanih procesora.
e di da vidim koji je sad bios?
Jedino kad se pojavi boot slika. Onda stisni PAUSE i vidjet ćeš koja je verzija. Samo kaj se to kod tebe ne može, jer ti ne pokazuje sliku koliko sam skužio.
Ovako mislim da nema šanse.
Jedino ak na nekoj naljepnici na matičnoj ili uputi nije zalijepljeno koja je verzija.
Bad luck!
Jedino kad se pojavi boot slika. Onda stisni PAUSE i vidjet ćeš koja je verzija. Samo kaj se to kod tebe ne može, jer ti ne pokazuje sliku koliko sam skužio.
Ovako mislim da nema šanse.
Jedino ak na nekoj naljepnici na matičnoj ili uputi nije zalijepljeno koja je verzija.
Bad luck!

Ne može raditi bez spojenog 20 pinskog i 4 pinskog napajanja. Znači, ukopčaj oba. A kaj se tiče žutog i narančastog utora za memoriju - to ti je za dual channel. Znači, da bi ti radio dual channel moraju biti u utoru iste boje memorijske pločice istog kapaciteta, karakteristika itd. Ak to nije tak, probaj ih rasporediti po redu - dimm 1, dimm 2 ... Koliko ih imaš?
Pa ak je nova memorija nije puno. Inače vidim po cjenicima da je 512 ddr2 oko 55 kn. A tu je ipak i garancija od cca 3 godine. A na polovnu imaš garanciju 0 bodova. Pričekaj kad nabaviš memoriju pa ćeš vidjeti dal matična radi sa njom. Naravno, ubacuj jedan po jedan ram modul.
Pa ak je nova memorija nije puno. Inače vidim po cjenicima da je 512 ddr2 oko 55 kn. A tu je ipak i garancija od cca 3 godine. A na polovnu imaš garanciju 0 bodova. Pričekaj kad nabaviš memoriju pa ćeš vidjeti dal matična radi sa njom. Naravno, ubacuj jedan po jedan ram modul.

Nema beda. Bitno da radi. Ušparal si si lovu od servisa za garant 4 gb rama.
1gb je 95 kn (kingmax), 99 za A-data.
2 gb u komadu je cca 185 kn.
Možda da razmisliš o tome da otkažeš narudžbu i uzmeš 2 gb u komadu sada, a kad se skupi lova još 2 gb.
4 gb je i više nego solidno.
4 gb je i više nego solidno.
Ploča mu podržava 8gb rama (4 puta po 2 gb) - zato mu velim da nek si lijepo kupi 2 gb sada, 2 kad skupi lovu. A ak dobije na lotu, onda si isto ko i ja kad ušparam na pivi, može kupiti još 2 puta po 2 gb rama.
A 4GB nije maksimum. Zašto bi bio? Nije napisao koji OS koristi.