Nepoznati hardverski problem

poruka: 4
|
čitano: 781
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Nedavno sam objavio post u software odjeljku foruma (http://www.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/win-xp-ne-boota-poslije-post/44955.aspx), frendov komp nije htio bootat, odnosno poslije POST-a samo ostane crni ekran...

Napravio sam nekoliko testova na HDD-u (chkdsk...) ali se komp ugasio nakon 54% i čuli su se čudni zvukovi iz njega...

Tako ja sad kupio novi hard, pokrenuo komp, formatirao i počeo sa instalacijom kad odjednom komp se ugasio! Svaki put kad ga ponovo upalim ne traje ni minutu a onda se ponovo ugasi.

Moja pretpostavka je napajanje (pošto frend nije na baš stabilnoj strujnoj mreži, događalo mu se često resetiranje kompa zbog manjka struje), matičnu sam testirao tako da sam vadio komponente jednu po jednu i vidio kako reagira, svaki put je davala adekvatno upozorenje...

Specifikacije kompa su:

MB- Alive nf7g hd720p

CPU - 2,4 Ghz am2 athlon 64

MEM - crucial 2x1 gb

VGA - onboard

HDD - Seagate 80 GB (novi)

PW - 450 W corsair

0 0 hvala 0
17 godina

Prvo probaj preko UPS-a. Kako god da je i Corsair ako UPS ne rijesi stvar - zamjeni i psu. Premda je i RAM kod takvih stvari skakljiv....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nepoznati hardverski problem

Evo priključio sam moj PSU na njegov komp i sve radi... Sad bi me zanimalo još nešto, može li se ova konfiguracija goniti s napajanjem od 300 W i ako ne, koja napajanja od 400 W bi mi preporučili?

Vjerujem da bi ovo napajanje bilo dostatno (http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=052.740.008) jer frend baš i nema para za bacanje... mišljenja?

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.1.2010 18:46 (paradox_freak).
16 godina
neaktivan
RE: Nepoznati hardverski problem

Problem riješen, nabavio corsair 400W TX i sve radi.

Moderator može lock?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice