Ludo računalo, još luđi ja

poruka: 13
|
čitano: 1.886
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Ludi pc, još luđi ja

Pozdrav,

već prošle godine sam vas gnjavio s problemom oko pc-a, (no video connection, entering sleep mode), na kraju od svih stvari ispalo da je napajanje problem. Ali zahvaljujući vama naučio sam tonu korisnih stvari.

Od tog vremena ja sam malo pojačao pc konfiguraciju koja sada izgleda ovako: mb (ASUS M5a97 PRO), cpu (amd fx x4 4300 box, s.AM3+, 8Mb cache, Quad Core), GSkill Ripjaw X 2x2 1600OC, gpu (Gainward gtx550Ti 1024 gddr5), a zadnja kupnja mi je novi hard Seagate 1000GB st1000m003, sata3, 64mb cache, 7200 okr/min (prije 2 dana). Sve komponente sam kupio u Linksa.

Zadnjih mjesec, dva pc mi se stalno smrzava u prosjeku 2-5 sec (otprilike) čak i kad sam na netu, kursor od miša mijenja konstantno oblike, a nekad mi kartica čisto reda radi zacrni na 1 ili 2 sec, čuje se nekakav zvuk, slika se vrati i dobijem poruku da je pc restore nvidia grafic drivers 331.82. U igricama npr. wot i far cry 3 mi sve radi normalno dok u civ 5 nekad imam crni ekran, a sve radi i ne mogu se vratiti u glavni izbornik već moram restartat pc pa ući u igru ponovno. Zadnjih puta u civ 5 ne mogu ući nikako a i rome 2 mi radi iste probleme (koliko sam svatio radi svima :)) Međutim ima dana kad sve radi normalno. Ima dva - tri dana čak i s novim hardom (maknuo sam stari seagate 320 gb star 10 godina) računalo se zna kreširat i pri podizanju win 7 x64 uopće ne detektira hard, tek kad sam zamjenio kabele sve za sada radi. Danas mi se upalilo memOK! i nastanu problemi s memorijom, konkretno jedan utor ne radi (provjerio sve kombinacije 12 puta) pc detektira 2 gb rama. Kad sam testira oba keksa rama u istom portu pc se ne boota, ostala 3 utora sve uredno. Prije 30-ak min ja ponovim test na istom utoru koji sada radi super uredno, ko da nije ništa njegov problem???wtf?????.  Flashnuo sam i bios te je s v1204 sad na v1604 i trenutno je sve ok, rušio sam i win 7 (3 puta), ali imam gadan feeling da moj pc nije baš u najboljem redu. Ako što znate ljudi pomagajte i unaprijed vam hvala.

1 0 hvala 0
13 godina

Za pocetak stavi najnovije Beta drivere za Nvidiju!

Ispravljaju nekoliko gadnih greski vezanih uz rusenje sustava i nestabilnosti graf. kartice.

Ako nece ici, a ne znas puno o podesavanju sustava, mislim da ti slijedi format i ponovo snimanje Windowsa.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Uglavnom pc mi zna i trzati, čak i prilikom izrade power point prezentacija, uz korištenje interneta, a par puta mi se dogodilo da gpu ne radi tj, ventilator na noj ne mrda, a sve ostalo radi. Trenutno je sve ok, ali pitanje je do kada.

Nikola Grgić

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Ludo računalo, još luđi ja
BrotherBobo kaže...

Uglavnom pc mi zna i trzati, čak i prilikom izrade power point prezentacija, uz korištenje interneta, a par puta mi se dogodilo da gpu ne radi tj, ventilator na noj ne mrda, a sve ostalo radi. Trenutno je sve ok, ali pitanje je do kada.

Oprosti, nisam primjetio da si napisao da si 3 puta ponovo snimao Windowse {#}

Zvuci ko hardverska greska {#} Al se uvijek nadamo da nije! {#}

Aj, probaj Beta drivere pa javi.

13 godina
neaktivan

Np, već postajem ekspert u instalacijama win{#}, taman skidam drajvere pa javim kakva je situacija. Uglavnom sve su komponente pod garancijom još uvijek ali bih htio izbjeći linksov servis, brzi su čudo neviđeno {#}

Nikola Grgić
13 godina
BrotherBobo kaže...

Np, već postajem ekspert u instalacijama win{#}, taman skidam drajvere pa javim kakva je situacija. Uglavnom sve su komponente pod garancijom još uvijek ali bih htio izbjeći linksov servis, brzi su čudo neviđeno{#}

Ja sam bio iznenadjen kad im je trabalo manje od 3 tjedna da mi rjese problem {#}

Sretno! {#}

13 godina
neaktivan

Meni kad je problem bilo napajanje, tribalo im je skoro 3 mjeseca {#}

Hvala, nadam se da će ovo sve rješiti se s drajverima.

Nikola Grgić
13 godina
neaktivan

ako išta još pomaže, od nedavno mi se znalo i događat da kad izgasim pc, on se ne izgasi, sve se zacrni ali on uredno radi sve dok ga ne ugasim na tipku shut down.

Nikola Grgić
13 godina

Imas najnoviji BIOS?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Ludi pc, još luđi ja
Najbolje ako imas negdje da testiras sve redom recimo frenda...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan

Trenutno je najnoviji bios za ovu matičnu ploču, a mislio sam i kod frenda probat sve komponente pa vidit jeli išta pomaže. Nekako mi djeluje da je matična ploča glavni krivac za sve.

Nikola Grgić
13 godina
neaktivan

Trenutno sam instalirao nvida beta drivere (zadnju verziju), da eliminiram i probleme  koje mogu uzrokvati starije tipkovnice i miševi (tipkovnica stara 8 god), neki lik na nekom američkom forumu kaže da je njemu to bio problem, kupio novog miša i tipkovnicu pa gledam. Za sada sve stabilno. Instalirat ću štogod igre npr. civ 5 i rome 2 pa vidit kako reagira. Cak su mi sestre i cura skontale zastajkivanje pc-a, a one se razumiju u pc-e ka ja u šminku {#}

Nikola Grgić

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo samo da javim trenutnu situaciju, pc radi normalono otkako sam promjenio položaj RAM-a u utorima. Od igara WoT i Space Hulk rade odlično.

Nikako stići zaigrati nešto drugo, planira za vikend instalirati Civ 5 i novog Batmana, pa vidjeti kakva je situacija, trenutno sam u poslu pa prije niti ne stignem.

Instalirao sam nVidia Beta drivere pa vjerojatno ne bude problema.

Nikola Grgić

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice