Pozdrav,
već prošle godine sam vas gnjavio s problemom oko pc-a, (no video connection, entering sleep mode), na kraju od svih stvari ispalo da je napajanje problem. Ali zahvaljujući vama naučio sam tonu korisnih stvari.
Od tog vremena ja sam malo pojačao pc konfiguraciju koja sada izgleda ovako: mb (ASUS M5a97 PRO), cpu (amd fx x4 4300 box, s.AM3+, 8Mb cache, Quad Core), GSkill Ripjaw X 2x2 1600OC, gpu (Gainward gtx550Ti 1024 gddr5), a zadnja kupnja mi je novi hard Seagate 1000GB st1000m003, sata3, 64mb cache, 7200 okr/min (prije 2 dana). Sve komponente sam kupio u Linksa.
Zadnjih mjesec, dva pc mi se stalno smrzava u prosjeku 2-5 sec (otprilike) čak i kad sam na netu, kursor od miša mijenja konstantno oblike, a nekad mi kartica čisto reda radi zacrni na 1 ili 2 sec, čuje se nekakav zvuk, slika se vrati i dobijem poruku da je pc restore nvidia grafic drivers 331.82. U igricama npr. wot i far cry 3 mi sve radi normalno dok u civ 5 nekad imam crni ekran, a sve radi i ne mogu se vratiti u glavni izbornik već moram restartat pc pa ući u igru ponovno. Zadnjih puta u civ 5 ne mogu ući nikako a i rome 2 mi radi iste probleme (koliko sam svatio radi svima :)) Međutim ima dana kad sve radi normalno. Ima dva - tri dana čak i s novim hardom (maknuo sam stari seagate 320 gb star 10 godina) računalo se zna kreširat i pri podizanju win 7 x64 uopće ne detektira hard, tek kad sam zamjenio kabele sve za sada radi. Danas mi se upalilo memOK! i nastanu problemi s memorijom, konkretno jedan utor ne radi (provjerio sve kombinacije 12 puta) pc detektira 2 gb rama. Kad sam testira oba keksa rama u istom portu pc se ne boota, ostala 3 utora sve uredno. Prije 30-ak min ja ponovim test na istom utoru koji sada radi super uredno, ko da nije ništa njegov problem???wtf?????. Flashnuo sam i bios te je s v1204 sad na v1604 i trenutno je sve ok, rušio sam i win 7 (3 puta), ali imam gadan feeling da moj pc nije baš u najboljem redu. Ako što znate ljudi pomagajte i unaprijed vam hvala.