Kompjuter se gasi - ozb problem

poruka: 9
|
čitano: 2.388
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

Poštovanje svim forumašima.. Prvi put ovako nešto pišem ali uglavnom imam ozbiljniji problem što se tiće gašenja kompjutera no da ne duljim.. Znaci kada upalim neku igru (sve igre su mi na low graphic zbog fpsa) kompjuter se totalno izgasi nakon par minuta te mi ostane napon u tipkovnici (Num lock zeleno svijetlo), taj problem imam i sa rendiranjem videa.. Kompjuter kada se ugasi nemoze se upaliti, moram vaditi kabel napajanja i vratiti ga ili jednostavno ugasiti na gumbu na napajanju (ugasen kompjuter ugasiti i na napajanju) te ponovo upaliti kako bi se upalio. Sumnjam na napajanje no dobro bi mi došla vaša pomoć. Mogu igrati igre postavljanjem afiniteta sa 8 core na 5, isto tako i sa rendiranjem videa. Na procesoru je nova pasta i sve temperature pracene raznim programima za pracenje temperatura su super

Konf kompa: 

amd fx 8120 - proc

asrock 970 extreme3 - maticna

geforce 450 - graf

1tb - hard

8gb corsair - ram

modecom feel II-500atx - napajanje

0 0 hvala 0
17 godina

Grafička ti je gotova ili ti je napajanje staro i ne može povući kada grafička radi punom snagom.

mag.iur.

0 1 hvala 0
12 godina

Najprije probaj s drugim napajanjem.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
3 0 hvala 1
9 godina
neaktivan

Pozz druze sta treba da uradis otvori racunar to jest kuciste pogledaj na ploci da nemas napuhane kondezatore drugo ocisti ga od prasine stavi paste na procesor n ploci na graficki onda uzmi programe da testiras graficku furmark skini taj program i testiraj graficku ako ti se racunar ugasi onda je napajanje otislo zbog toga sto kad palis neki game u pc svi komponenti vucu vise struje i ako je napajanje oslabelo naravno ugasi se ako ti se ne ugasi na test graficki onda skini  (HeavyLoad) da testiras procesor ako se ugasi onda je isto napajanje samo do toga vodi prob,, Do napajanja sry za serbian nisam dobar u tome pozz i srecno 

Deki suga

0 3 hvala 0
9 godina
neaktivan

pozz. imam jedan problem. imam delov racunar. u njemu je integrisana graficka kartica. skoro sam kupio  GE FORCE 9600GT. kada je prikljucim ventilator bruji, kompijuter se oali i radi dok bruji ventilator, cim on stane komp se gasi, a za to vreme monitor ugasen,on se ne pali uopste. kupio sam kabal za napajanje grafike karte ali mi se azlikuje taj dzek sto ide sa napajanja,nisu isti

ivansta
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav, probat cu sa novim napajanjem ovih dana pa vam javim, 

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

ulazi li ko ovde???

Moj PC  
0 3 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Kompjuter se gasi - ozb problem
ivanSTAN kaže...

ulazi li ko ovde???

Ako ti je potrebno napajanje za gpu a nemaš kabla onda je to jer nempže bez napajanja da radi, također moguće da ti je ventlator pokvaren pa se gpu zagrije, provjeri napajanje moguće da je slabo ili pokvareno

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 20:50 (jigsaw5063).
9 godina
neaktivan
Re: Kompjuter se gasi - ozb problem

ako si kupio bilo kakav adapter obično molex na pci 6 pin to je znak da je psu slab a dell je poznat po tome da stavlja nestandardne konektore na sve i svašta

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice