HP Skener ispravljač

poruka: 9
|
čitano: 3.577
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
HP Skener ispravljač

Otkazao mi je ispravljač od skenera HP2400C, i obišao sam sve trgovine i nigdje nemaju zamjenske, a novi da naručim košta me kao novi skener. Inače originalni ispravljač je od 12V i može dati struju 1.2A. Najjači ispravljač koji sam našao je neki kineski id 1A, međutim previše je slab i izbaci mi grešku prilikom skeniranja. Na internetu sam našao da se može iskoristiti napajanje od PC-a. Prije nego što bilo šta pokušam volio bi čuti vaša mišljenja i savjete.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HP Skener ispravljač

Prije ispitaj dali je taj ispravljač moguće popraviti i koliko će ta opcija doći. Većinom unutar takvih ispravljača ima osigurač koji može pregoriti, a drugi osigurač je svega 2-3 Kn. Tako je i bilo na mom HP-ovom printeru, zamjenio sam i radi sasvim normalno.

0 0 hvala 1
16 godina
RE: HP Skener ispravljač
Life's Good kaže...

Prije ispitaj dali je taj ispravljač moguće popraviti i koliko će ta opcija doći. Većinom unutar takvih ispravljača ima osigurač koji može pregoriti, a drugi osigurač je svega 2-3 Kn. Tako je i bilo na mom HP-ovom printeru, zamjenio sam i radi sasvim normalno.

Probao sam ga otvoriti ali ne ide. Nema vijaka, izgleda da je spojen plastičnim kukicama, mogu ga jedino pilom prerezati. Nosio sam ga na servis i kažu da ne popravljaju nego da rade improvizaciju sa PC napajanjem, jer jedino sa njim mogu dobiti dovoljnu snagu za napajanje lampe skenera.

16 godina
HP Skener ispravljač

Ne trebaš ni pokušavati jer ti je sigurno otišao trafo. Ne znam koliko se kužiš u elektroniku ali ja bi na tvom mjestu sam izradio novi ispravljač. Bitno je samo naći odgovarajući trafo i stabilizirati ga na 12V

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
BlackMoon kaže...

Ne trebaš ni pokušavati jer ti je sigurno otišao trafo. Ne znam koliko se kužiš u elektroniku ali ja bi na tvom mjestu sam izradio novi ispravljač. Bitno je samo naći odgovarajući trafo i stabilizirati ga na 12V

Znam izraditi punovalni ispravljač sa grecovim spojem i kondenzatorom, ali teško je naći odgovarajući trafo. U svakom slučaju ću nešto morati napraviti jer novi ne kupujem.

17 godina
neaktivan

eBay? Ispravljac od laptopa? Punjac baterija?

██████████████████████
16 godina
Lazarus Long kaže...

eBay? Ispravljac od laptopa? Punjac baterija?

Probao sam ispravljač od HP štampača, maksimalne snage 20W, ali ni on nije mogao napajati lampu skenera, i izbaci mi grešku pri pokušaju skeniranja. 20W bi trebalo biti dovoljno, ali očito da skener troši malo više. Sigurno je radi toga pregorio njegov orginalni ispravljač. Zato mi se ne kupuje napamet, jer ne znam da li će raditi.

17 godina
neaktivan
uss kaže...

i izbaci mi grešku pri pokušaju skeniranja.

Ovo se desava na bilo kojoj rezoluciji? Isto je i kada skeniras na 72, 150 i 300 dpi?

██████████████████████
16 godina
Lazarus Long kaže...
uss kaže...

i izbaci mi grešku pri pokušaju skeniranja.

Ovo se desava na bilo kojoj rezoluciji? Isto je i kada skeniras na 72, 150 i 300 dpi?

Da. Ne mogu ni preview uraditi. Inače mu treba 30-tak sekundi kod prvog skeniranja da zagrije lampu, ali sada ne može. Pokušava možda 1min i izbaci error.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice