Gasenje HDD usred rada sistema (windows7)

poruka: 5
|
čitano: 2.368
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Gasenje HDD usred rada sistema (windows7)

Ovako ljudi prije svega dobro vecer svima :). Imam problem i nadam se da sam otrkio kvar. Nabrajam tocan dogadaj gasenja HDD(neznam iz kojeg razloga no misljenje iznasam na kraju.)

1.) Palim cod4 skida mod i setting up game... te se cuje HDD da se gasi. Znao sam da je HDD cim se stisa(cuju se samo cooleri)

2.)Pokusavam ctrl+alt+delete(task manager) te vidim da je to to.Dakle nemoze se radit dalje tj windows je nedostupan daljnjem radu.

3.)Restart PC te pise DISK BOOT FAILURE.INSERT SYSTEM DISK END PRESS ENTER.

4.)Skinem stranicu kucista te vadim cable od HDD te vracam nazad i HDD radi.

Dakle dobro bi mi doslo vase misljenje.Ja mislim da je do kablova ili do napona a vi komentirajte.Nadam se da ima neko iskustva sa takvim kvarom. Hvala unaprijed pozdravljam cijeli Bug! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Gasenje HDD usred rada sistema (windows7)
STORMIIY kaže...

Ovako ljudi prije svega dobro vecer svima :). Imam problem i nadam se da sam otrkio kvar. Nabrajam tocan dogadaj gasenja HDD(neznam iz kojeg razloga no misljenje iznasam na kraju.)

1.) Palim cod4 skida mod i setting up game... te se cuje HDD da se gasi. Znao sam da je HDD cim se stisa(cuju se samo cooleri)

2.)Pokusavam ctrl+alt+delete(task manager) te vidim da je to to.Dakle nemoze se radit dalje tj windows je nedostupan daljnjem radu.

Dakle dobro bi mi doslo vase misljenje.Ja mislim da je do kablova ili do napona a vi komentirajte.Nadam se da ima neko iskustva sa takvim kvarom. Hvala unaprijed pozdravljam cijeli Bug! {#}

Najprije probaj zamjenit SATA kabel, a možeš odmah i probat sa drugim konektorom od napajanja pa budeš vidil.

Valentin
14 godina
STORMIIY kaže...

Imao sam identičan problem s diskom(3 komada promjenio) uzeo u m-san grupi i svaka 3 mjeseca je krepao,i dosadilo mi uzeo WD Black u linksu i radi preko 2 godine kako treba,,ja sam mom bio uspio radni vjek produžiti za 3 mjeseca(6mj radio) stavio ga na 48 sati u duboki na -35 umotan u krpu i ubačen u vrečicu za meso.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 9:03 (kruskar).
13 godina
neaktivan

Ma ja isto mislim da je do SATA cable.Stari su 2 i pol godine tako da me ne cudi. A sto se tice napajanja sumnjam jer je staro 6mjeseci.

16 godina

-problem je u: HDDu ili nečemu drugom... {#}

-za HDD imaš konkretne diag-alate, svakog proizvođača (skini s njihove str. ili npr Hiren's..,WDdiag, Hitachi toos itd.). Testiraj i ako je problem u disku imaš konkretan odgovor.

- ili otkrivaš dalje, kabel, chipset-kontroler, pregirjavanje, napajanje, RAM... pa sve do malwarea ili samo (pogrešno) podešen powermanagment.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 21:17 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice