Dual channel ne radi ?

poruka: 39
|
čitano: 5.716
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Dual channel ne radi ?

vidim da mi nitko ne odgovara na staru temu pa moram novu pokrenut , dakle u vezi asrocka 890 gx extreme 3 i gskill ripjaws( ostatal pod moj pc ) ploča nikako nece radit u dual chanelu , prvi put kad sam sve upalio sve je radilo sa dual chanelom , preko starog hdd-a sam uso na stari windows i igrao nfs pola sata, naime otkad sam je drugi put pokrenuo dual chanel vise nikako ne radi , radi jedino ako se jedan keks memorije umetne u prvi plavi slot tj slot broj 4 , da bi memorija radila u dual chanelu 2 keksa moraju bit u 2 utora iste boje , oba keksa memorije provjereno rade jer ako je bilo koji od njig u prvom slotu radi , cim se neki keks stavi u drugi slot na dr debug lcd--u se prikazuje naizmjenice d1,d3,d7  , prema onome sto manual kaze nekuzim sto bih trebao napravit , dakle ja pokrenem komp u single chanelu s jednim keksom meme i mogu uc u bio i radit sto hocu , ali sto god pokusao dual chanel ne radi , bios je najnovij, updjetao sam ga ??

EDIT: ako se stavi dual chanel na ekranu nema apsolutno nicega

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 11:03 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Dual channel ne radi ?
g.skill i 890gx Am3? Ti ripjawsi su "pravljeni" za intel i3,i5 i i7 tako da su problemi očekivani

Probaj sve kombinacije, pogledaj postavke biosa...
15 godina
pod009 kaže...
g.skill i 890gx Am3? Ti ripjawsi su "pravljeni" za intel i3,i5 i i7 tako da su problemi očekivani

Probaj sve kombinacije, pogledaj postavke biosa...

na ripjawsima pise da su kompatibilni sa intel i amd platformama , ali okej , i da ima problema moralo bi ih se rijesit, sta bih trebao radit, pokusao sam sve s bios postavkama, tj nisam jer je bios kompliciran i ne shvacam ga bas

17 godina

Ma u biosu u principu nemaš što tražiti.

Na tvojoj matičnoj kad staviš dvije identične ram pločice ili u dva plava ili u dva bijela utora, DUAL CHANNEL bi se trebao pokrenuti sam od sebe, bez ikakvog namještanja u BIOSu. 

Probaj poslati mail tehnočkoj službi od Asrocka, vjerojatno je došlo do nekakve nekompatibilnosti  između rama i matične.

I rather like the restless nights
15 godina
Dual channel ne radi ?

ma vec su mi 3 maila odgovarali , samo to su bili mailovi dok ga jos uopce nisam mogao pokrenut , sad kad sam vidio da radi u single chanelu opet sam ih pitao sto da radim pa cu vidjet , nemogu vjerovat da mi nece usran i  dual chanel da radi

EDIT: jednino mi nije jasno kako je kod prvog pokretanja sve radilo ko sat , pa igrao sam nfs pola sata i sve je radilo na dua chanelu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 11:20 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dual channel ne radi ?

oni su mi vratili mail i kazu da promjenim dram voltazu , da flexibility option stavim na enable , spred spectrum disable

e sad mi nije jasno , kaze da promjenim voltazu memoriji ?? jesu oni normalni , pa ne clockam je , jos mi samo fali da je spalim

a flexibility option nemogu nac u biosu , spread spectrum sam stavio na disable, jos jedino nisam resetirao cmos otkad novi bios imam

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dual channel ne radi ?
Flashaj BIOS na najnoviju verziju.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
microman kaže...
Flashaj BIOS na najnoviju verziju.

napisao sam vec da sam stavio najnoviju verziju samo sto odtad nisam resertirao bios , mislis da bi moglo pomoc resertiranje biosa otkad je novija verzija

15 godina
Dual channel ne radi ?

evo odgovorili su mi da stavim voltazu memorije na 1.5 a ne auto jer mi je to voltaza za moju memoriju i da namjestim latencije koje mi memorija ima , valjda pretpostavljaju da automatske postavke nisu dobre, idem probat

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dual channel ne radi ?

no way, nece ni to sran_je

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
to će vjerojatno rješit problem,iako ripjaws ne voli visok napon,1.5v ne smeta
15 godina
pod009 kaže...
to će vjerojatno rješit problem,iako ripjaws ne voli visok napon,1.5v ne smeta

a stavio sam na 1.477 jer je druga opcija 1.577 a to mi se cinilo visoko, sto kazes daprobam s 1.577, nece je ubit

17 godina
neaktivan
ja sam držao ddr2 na 2.4v,a ddr3 na 1.95v za oc,i danas rade bez problema
15 godina
Dual channel ne radi ?

btw sto znaci onaj chanel interleaving , imam dosta mgoucnosti vezano za njega , tipa memory chanel interleaving enabler or diasbled , ima jos neke 2 mogucnosti veezanje za njega ali mijenjao sam to i opet ne radi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dual channel ne radi ?
Vijerojatno ti ploca nije kompaktibilna sa tvojim Ripjawsima,tako je i moja UD5 radila probleme sa Pi seris,al nakon nadogradnje BIOS-a na F10 verziju radilo je ko podmazano.
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
microman kaže...
Vijerojatno ti ploca nije kompaktibilna sa tvojim Ripjawsima,tako je i moja UD5 radila probleme sa Pi seris,al nakon nadogradnje BIOS-a na F10 verziju radilo je ko podmazano.

a hebemu pa stavio sam zadnji bios i opet problemi , joj neda mi se sad mijenjat memoriju , mozda kad bi uletio u linksa i rekao da ssam samo jednom upalio ( Pakiranje je ostalo kao novo , pa se ni ne vidi) mozda bi mi zamjenili ) doduse mogao bih na forumu pitat nekoga da se zamjeni a da mi da neke dominatore , neznam ni sam sad

15 godina
Dual channel ne radi ?

a mogo bi popodne ic u linksa i zamijenit to sa neku drugu , imaju cors dominatore dole i muskhin silverline stiletto ili nesto tako , ovi mushini rade na 1600 mhz i kostaju isto ko i moji ripjawsi pa bi mogo samo zanijenit a za dominatore moram nadoplatit jos 150kn sto mi i nije bas drago , sta kazete na muskhine , jesu li dobri

http://www.links.hr/index.php?naziv=Memorija+PC-12800%2C+4+GB%2C+MUSHKIN+SilverLine+Stiletto%2C+996946%2C+DDR3+1600+MHz%2C+kit+2x2GB&option=artikl&id_kategorija=05121011&id_artikl=051.210.093

EDIT: dakle mogu za mushine li corsair xms3 zamijenit , mislio sam za xms 3 jer su u onom bugu sa testom memorija bili prolicno dobri , sta kazete na xms3 , jel to dobra memorija relativno visokih preformansi i jel se isplati davat 150kn vise za dominatore

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 12:42 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dual channel ne radi ?

Ajd Ccmos, pa nabaci ove postavke: Unganged, 1.577V,CL8-8-8-24, flexibility option enable , spread spectrum disable i javi kako je prošlo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dual channel ne radi ?
Nema šta isprobavat,meni je bila ista stvar sa mojim G-skillovima PI seris na UD5 sa F9 BIOS-om.Kako god bi postavio postavke RAM-a ploca bi prepoznavala samo jedan keks.
Mislim da bi najbolje bilo da zamijeni(ak već može) za Corsaira koj je ipak podrzaniji na plocama
I'll be back
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Dual channel ne radi ?

evo kupio corsair xms 3 i opet ista stvar , pa ovo e za poludit , nije mi jasno zasto samo prvi slot radi, sad cu zvat adm i rec cu im sta mi je

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pa postoji značajna šansa da ti je i matična pokvarena.

15 godina
Bladepu kaže...

pa eto vidim , a ploca je nova, trazit cu od adm-a da mi posalju drugu

17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
Bladepu kaže...

pa eto vidim , a ploca je nova, trazit cu od adm-a da mi posalju drugu

Ništa čudno, ja sam je isto kod njih uzeo i nije bila ispravna, zamijenili mi za novu i to e to :))

15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...

Na tvojoj matičnoj kad staviš dvije identične ram pločice ili u dva plava ili u dva bijela utora, DUAL CHANNEL bi se trebao pokrenuti sam od sebe, bez ikakvog namještanja u BIOSu. 

Probaj poslati mail tehnočkoj službi od Asrocka, vjerojatno je došlo do nekakve nekompatibilnosti  između rama i matične.

nisi u pravu, imam ovu matičnu i dual chanel radii bez ikakvih problema ako treba slika šaljem, imam corsar xms3 1600mhz 2x2GB

naime da bi radio dual chanel na ovoj  asrock moraš staviti u prvi plavi i u prvi bjeli, ili drugi plavi ili drugi bijeli

naime kombinacija neparna ili parna (1 i 3 ili 2 i 4)

na matičnoj ti piše iznad svakog utora, plavi su a1 i a2, a bijeli b1 i b2 i kombiniraš a1 sa b1

nadam se da nisam nekoga zbunio sa odgovorom

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 19:59 (hd22sb).
17 godina
hd22sb kaže...
Bladepu kaže...

nisi u pravu, imam ovu matičnu i dual chanel radii bez ikakvih problema ako treba slika šaljem, imam corsar xms3 1600mhz 2x2GB

naime da bi radio dual chanel na ovoj  asrock moraš staviti u prvi plavi i u prvi bjeli, ili drugi plavi ili drugi bijeli

na matičnoj ti piše iznad svakog utora, plavi su a1 i a2, a bijeli b1 i b2 i kombiniraš a1 sa b1

Ja tu matičnu nikad nisam koristio, i jedina stvar koja mi je dostupna je manual od matične, a on kaže sljedeće:

I tu piše da su plavi slot A1 i B1 i bijeli slot A2 i B2.

EDIT: 

Čak i slika podupire moju teoriju. 

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.9.2010 20:08 (Bladepu).
17 godina
neaktivan
hd22sb kaže...
Bladepu kaže...

A vidis kod mene su ubodena oba keksa RAM-a u plave i radi bez problema. 

Čak su mi u ADM-u rekli da je preporučljivo ubosti prvo u plave pa onda u bijele jer me zafrkavalo resetiranje računala a na kraju se ispostavilo da su matična i napajanje bili  neispravni (nove komponente)

15 godina
Dual channel ne radi ?

pa koliko pise u uputstvu , za dual chanel mod bi trebala bit 2 keksa u utorima iste boje , dakle ovakva je situacija , koju god memoriju da se stavi radi samo ako je jedan keks u 4. utoru , tj prvom plavom , ako se ta jedna stavi negjde drugdje ne radi , ako se druga stavi negdje opet ne radi , dakle nikako nego u 4 utoru

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

pa koliko pise u uputstvu , za dual chanel mod bi trebala bit 2 keksa u utorima iste boje , dakle ovakva je situacija , koju god memoriju da se stavi radi samo ako je jedan keks u 4. utoru , tj prvom plavom , ako se ta jedna stavi negjde drugdje ne radi , ako se druga stavi negdje opet ne radi , dakle nikako nego u 4 utoru

ne znam da li si cijeli komp kupio u adm-u ili ne, nosi to u ADM. 

Ja sam imao problema sa maticnom, rekao im da zamijene (reset kompa nikako rijesiti) i ispostavilo se da ona i napajanje nisu ispravni iako su novi

15 godina
Dual channel ne radi ?

iz adm-a je sve osim kucista i memorije koji su iz linksa, problem je sto sam ja iz splita i morao bih to sve slat gore pa da mi oni vracaju dole, ugl izjeba t cu se ziv

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Bladepu kaže...
hd22sb kaže...
Bladepu kaže...

e čovječe stvarno sorry, ja i jesam tako spojio, sad pogledao, nemam pojma zašto sam bio uvjeren da se tako treba spojiti, u glavi mi ostala slika prvi plavi i prvi bijeli i znam da mi to bilo totalno čudno, pogledam sad cpu-z kad ono popunjena prva 2 slota, jesam biser mili bože Smijeh

vidi ja te mogu jedino reći da upitaš ovog čovjeka http://www.bug.hr/forum/user/don-kihoty/20776.aspx

on je napravio review ove ploče i mogu samo reći da se čovjek dosta kuži u hardware, evo i review

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/asrock-890gx-extreme3-review-by-don-kihoty/52132.aspx

još jednom se ispričavam , stvarno sam si zabrio u glavu, s obzirom u kojem sam stanju to sve spojio sretan sam što nisam nešta krivo spojio Smijeh

poz

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice