Cudan pisak kompjutera

poruka: 12
|
čitano: 2.756
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Cudan pisak kompjutera

Evo ovako ovo mi se desava nekoliko puta.

za vrijeme kad gledam film na kompu,igram igrice ili sam na internetu iz kompjutera se cuje da nesto ubrzava i onda se cuje beep[kratki i vrlo dubok] a nakon toga se cuje klik.

mogao bi se kladiti da onaj bip dolazi iz zvucnika ali nzm.

mene zanima sto to zapisti dok je kompjuter u radu.

PS nema nikakvih problema nakon toga a ni prije a provjerio sam da mozda nije temperatura i nije.

http://www.omgpop.com/?r=dqxd
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Cudan pisak kompjutera

to se i meni događalo...neznam dal govorimo o istom zvuku ali meni je isto tako se čulo beeeeppp i onda odjednom ništa....na kraju sam skužio da mi je ventilator nekako lupao u žicu neku i onda se oglasio alarm od ventilatora...malo sam ga protreso i više se nije to događalo...:D

I U Srcu I U Glavi Uvijek Plavi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Cudan pisak kompjutera
GamerMaster2041 kaže...

iz kompjutera se cuje da nesto ubrzava i onda se cuje beep[kratki i vrlo dubok] a nakon toga se cuje klik.

Provjeri HDD, brine me sto kazes da ispusta "klik". Jeli taj klik "metalan"? To "ubrzanje" sto se cuje je vrlo moguce da dolazi iz HDD-a. Mozda se disk privremeno ugasi ili se prestane vrtiti pa onda pocinje (vrlo specifican zvuk) da ubrzava.

Proveri SATA kabl (zna se rasklimati pogotovo ako je jeftin) na oba kraja. Zatim idi na strani prozivodaca HDD-a i potrazi alat za diagnostiku i pusti ga da se vrti bilo iz "DOS-a" ili live. Pronadi neki freeware utility za otcitavanje S.M.A.R.T podataka

(slika   je uzeta od  Ashampoo HDD Control)

S.M.A.R.T S.M.A.R.T
All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina
Cudan pisak kompjutera

Meni se jako jasno čuje pištanje dok komp. obrađuje podatke za Folding @ home.

Tko visoko leti, štedi gorivo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
GamerMaster2041 kaže...

iz kompjutera se cuje da nesto ubrzava i onda se cuje beep[kratki i vrlo dubok] a nakon toga se cuje klik.

Provjeri HDD, brine me sto kazes da ispusta "klik". Jeli taj klik "metalan"? To "ubrzanje" sto se cuje je vrlo moguce da dolazi iz HDD-a. Mozda se disk privremeno ugasi ili se prestane vrtiti pa onda pocinje (vrlo specifican zvuk) da ubrzava.

Proveri SATA kabl (zna se rasklimati pogotovo ako je jeftin) na oba kraja. Zatim idi na strani prozivodaca HDD-a i potrazi alat za diagnostiku i pusti ga da se vrti bilo iz "DOS-a" ili live. Pronadi neki freeware utility za otcitavanje S.M.A.R.T podataka

(slika   je uzeta od Ashampoo HDD Control)

Ma cuje se neki blesavi klik

neznam kako da objasnim ali to je pocelo odavno i nikakvih problema na racunaru nema.

osim toga da je hard prestao raditi privremeno cijeli bi mi komp zastopao ali nije

anyway hvala

15 godina
neaktivan
Cudan pisak kompjutera

nisam se susreo s ovakvim problem, al pištaje se čuje i kad su rami zeznuti

skols

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...

osim toga da je hard prestao raditi privremeno cijeli bi mi komp zastopao ali nije

anyway hvala

Nemora da znaci da ce se Windows smrznuti. Kada sam imao (davno) Pentium 3 PC i na njemu XP disk je znao ici u sleep ako nista ne radis posto je tako bio stelan u Power Options. Na prvi klik negde po folderima disk bi se aktivirao i cepao dalje...ali koliko vidim to nije slucaj kod tebe.

Ipak provjeri SATA kabl i testiraj disk, nista te nece kostati

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
GamerMaster2041 kaže...

anyway hvala

Nemora da znaci da ce se Windows smrznuti. Kada sam imao (davno) Pentium 3 PC i na njemu XP disk je znao ici u sleep ako nista ne radis posto je tako bio stelan u Power Options. Na prvi klik negde po folderima disk bi se aktivirao i cepao dalje...ali koliko vidim to nije slucaj kod tebe.

Ipak provjeri SATA kabl i testiraj disk, nista te nece kostati

ok evo bas sam sad prebacio onaj ashampoo i registrovao se za trial key

nego kolko traje to skeniranje?

17 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...
Lazarus Long kaže...

Ne traje, podaci se iscitavaju iz diska, naime S.M.A.R.T. se "drzi" u elektronici diska i program jednostavno otcita sta to disk kaze o sebi

S.M.A.R.T je skracenica od Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology ili skraceno...disk nadzire samog sebe pa ponekad najavi kada nesto nije u redu ili kada se sprema ici u vecna lovista :)

16 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
GamerMaster2041 kaže...
Lazarus Long kaže...

Ne traje, podaci se iscitavaju iz diska, naime S.M.A.R.T. se "drzi" u elektronici diska i program jednostavno otcita sta to disk kaze o sebi

S.M.A.R.T je skracenica od Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology ili skraceno...disk nadzire samog sebe pa ponekad najavi kada nesto nije u redu ili kada se sprema ici u vecna lovista :)

a moguli ja da slusam muziku igram igre i to sranj*

17 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...
Lazarus Long kaže...

a moguli ja da slusam muziku igram igre i to sranj*

Da, Ashampoo HDD Control ima komponentu zvanu  Ashampoo HDD Control Guard  koja cuci u tray-u i nadzire disk pa navremeno da predupredenje kada nesto nije u redu (temperatura ili slicno).

Komponenta je malena i ne trosi resurse, doduse Ashampoo ima i takozvani proaktive defragmenter koji bas i nije nesto narocito pa po defaultu moze ti i nadzirati fragmentaciju...iskljuci sve i ostavi SMART.

Ostavi ga 3-4 dana da prikuplja podatke o SMART-u i da nadzire disk i nakon toga mozes ga slobodno disejblati iz startupa ( da se ne pokrece sa Windsima) i privremeno paliti da vidis sta se zbiva...na primjer dali su se "razvili" bad sectori u meduvremenu

16 godina
neaktivan
Cudan pisak kompjutera

evo aktivirao program i cim ga otvorio poceo nesto da ispusta zvukove pise 1 warning 0 critical problems

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice