vidi na izlazu grafe dali išta puše i jeli zrak topal
ATI Radeon HD 4890 85 °C
- poruka: 140
- |
- čitano: 24.696
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
patch123, znam o cemu govoris ali mom prijatelju je uspilo, 2. sve nove grafe su potpuno zatvorene u svom kucistu i imaju tzv turbo vent koji vuce zrak kroz onaj krug gdje se nalazi i ispuhuje ga na poleđini, cilj toga je da se sto manje toplog zraka zadrzava u kucistu: grafa s turbo ventom - http://www.techpowerup.com/img/09-03-17/48901.jpg
grafa s obicnim ventom: http://www.tcmagazine.com/images/news/Hardware/Sapphire/Sapphire_Radeon_HD_4890_Vapor-X_01.jpg
Hmmm....nebi se slozio s tobom da je ovo drugo obicni vent
vidi se da nemas pojma, pa ovaj drugi je i bolji jer je to vapor-x ali tebi to vjerovatno nista ne govori
radije ne pisi takve gluposti!! (td)
FurMark Score:
SCORE:2220 points (60000 ms) - Options: FX
Max GPU Temp: 77°C (išla je na stabilityju i na 79)
Resolution: 1280x1024 (W) - MSAA: 2X
FPS: min=32 max=53 avg=37
to ye to
OK onda je moj vent sličniji ovome vapor-xu (ali nije vaporX) odnosno ako itko od vas ima Bug (najnoviji) vidio je onu sliku "podebljano hlađenje" u recenziji 5830ice
i na izlazu ima toplog zraka mada, kao da dišem u ruku čak i manje
OK... Sapphire Radeon HD 4890 s ovim crnim a ne crvenim čudom (čudom, LOL)
A MENE KRETENA!!! NAJVEĆI XD U POVIJESTI SVIJETA! PA JA NISAM ENABLE-ao ATI OverDrive I MENI JE VENT uvijek ISPOD 50% HAHAHAHAHAHA
znate li da postoji blamaža, blamaža i totalna blamaža?
e, onda znate da je ovo VAN KATEGORIJE
Gle, jel postoji mogucnost da nisi skinuo onaj drugi zastitni poklopac za slotove jer ta grafa zauzima dva mjesta tj. dva otvora sa straznje strane kucista i na donjem ti je otvor za ispuh toplog zraka iako nevjerujem da je to moguce jer mislim da se nemoze ni grafa staviti ako to nije skinuto.
Edit: ok zanemari post jer sam tek sad vidio sta si napisao i javi sta je sa temperaturama!
E to je to, onda je u redu!
daj sliku grafe
i daj sliku sadašnjih temperatura
ok, ali u tom postu jednostavnom me je pikalo u oci kad si napisao obicni ventilator i ispod slika vapor-x venta!
onda uzmi digitalac u ruke i slikaj je s donje strane EDIT: raptoxx, da znam hahahaha vapori su duplo bolji ali sam mu samo tia dat primjer pa eto prvo sta naletilo hahah.
Ne brini se nista, sjecam se kada je moja stara 9500GT 1 GB Dostizala temperature i do 95 °C.
Sa novom HD5770 imam temperaturu 50-70 °C
Ne brini se nista, sjecam se kada je moja stara 9500GT 1 GB Dostizala temperature i do 95 °C.
Sa novom HD5770 imam temperaturu 50-70 °C
pričamo o 2 totalno različite kartice
9500gt i 4890 nemaju ništa zajedničko
ako mu 4890 doseže 85C u loadu to je previše,jer meni u furmarku (koji više opterećuje grafu nego igra) temperatura ne ide preko 73
vjerovatno je graficka malo starija tako da se nakupilo prasine u ventilatoru, mogao bi sa obicnim kompresorom to ispuhati
Samo kazem, da 90C Nije neka extremna temp. posebno ako je grafika OC.
rekao sam
izmjeri temperature u skroz istim uvijetima sa zatvorenim i sa otvorenim kućištem
onda ćeš vidjeti do čega je....
kao test ti preporučam furrmak hot like hell benchmark
skineš to i odvrtiš prvo sa zatvorenim,nakon toga sa otvorenim kućištem