7750 ne daje sliku na DVI/VGA

poruka: 15
|
čitano: 3.752
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

na konfiguraciju E6750, MSI matična s integriranom grafom, 2Gb DDR2 rama odlučio sam staviti MSI 7750 1GB DDR5 OC.

Monitor je Phillips koji ima samo VGA ulaz. Grafička ima samo DVI-I izlaz, pa sam planirao spojiti DVI/VGA adapter te tako dobiti sliku.

Međutim kada spojim DVI/VGA adapter te uštekam ekran, slike na monitoru nema, a kompjutor se normalno upali (čujem zvuk Windowsa)

Ako pak prebacim na integriranu grafičku, slika se normalno pojavi, ali 7750 nije prepoznata.

Ima li netko nekakvu ideju što bi moglo biti jer ja stvarno nemam nikakvu ideju i nisam naišao na ovakav slučaj.

Hvala unaprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: 7750 ne daje sliku na DVI/VGA
yeo kaže...

Pozdrav,

na konfiguraciju E6750, MSI matična s integriranom grafom, 2Gb DDR2 rama odlučio sam staviti MSI 7750 1GB DDR5 OC.

Monitor je Phillips koji ima samo VGA ulaz. Grafička ima samo DVI-I izlaz, pa sam planirao spojiti DVI/VGA adapter te tako dobiti sliku.

Međutim kada spojim DVI/VGA adapter te uštekam ekran, slike na monitoru nema, a kompjutor se normalno upali (čujem zvuk Windowsa)

Ako pak prebacim na integriranu grafičku, slika se normalno pojavi, ali 7750 nije prepoznata.

Ima li netko nekakvu ideju što bi moglo biti jer ja stvarno nemam nikakvu ideju i nisam naišao na ovakav slučaj.

Hvala unaprijed

Jesi  biosu podesio da ti ta graficka bude primarna. Ako jesi provjeri adapter i provjeri da li grafička podrzava vga preko adaptera.

www.noviportal.net
15 godina
neaktivan

U biosu primarna pcie, probana dva adaptera, ako adapter dolazi u pakiranju, valjda bi trebala podrzavati?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Flashaj najnoviji bios na ploču te resetiraj bios (baš clear cmos napravi) i onda ugradi grafičku pa probaj.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
yeo kaže...

U biosu primarna pcie, probana dva adaptera, ako adapter dolazi u pakiranju, valjda bi trebala podrzavati?

Upravu si nije pisalo u postu a nisam gledao spec graficke ali vidim da podrzava adapter; nista pokusaj ovaj prijedlog  s fleshanjem  biosa.

www.noviportal.net
12 godina
neaktivan

kak može pbičan adapter promijenit digital signal na analog???

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 15:55 (zlatkor).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

DVI-I izlaz trebao bi slati analogni signal na ona 4 dodatna pina.

Ontopic: Potpuno sam zaboravio na BIOS update. Probat ću flešat BIOS pa ću vidit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
yeo kaže...

DVI-I izlaz trebao bi slati analogni signal na ona 4 dodatna pina.

Ontopic: Potpuno sam zaboravio na BIOS update. Probat ću flešat BIOS pa ću vidit.

Tako je i ja imam graficku s dva DVI-a izlaza i jedan je DVI-I i na njega ide adapter i bez problema radi VGA

www.noviportal.net
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.9.2013 17:14 (RealMadrid4Ever).
15 godina
neaktivan

Evo flešao sam bios--ništa

probao grafu na drugom računalu---radi normalno

resetirao CMOS----ništa

Stvarno više nemam ideje grafička je ispravna a neradi na navedenoj konfiguraciji bez ikakvog razloga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Jel vidiš POST i boot Windowsa kad si spojen na grafičku ili ni to ne radi?

samo nešto struže..
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ma windowsi se dignu normalno, cujem zvuk, samo nema slike na ekranu kad sam spojen na graficku. kad prebacim na integriranu dobijem sliku. Kao da ova diskretna uopce ne postoji

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jesi pokusao koju drugu graficku u tom PCI utoru da nije do njega?

www.noviportal.net
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stavljena 9600gt, radi ko vurica.

Jel mogu ja u adm vratit ovu 7750 nakon 2 tjedna?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
yeo kaže...

probao grafu na drugom računalu---radi normalno

Dal je taj drugi komp imao DVI monitor ili si morao isto koristit DVI-VGA adapter ?

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan

Na istom monitoru, dvi/vga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice