Može li mi itko reći za što se koristi kopirni instruktor i ako možete dati koji primjer :)
Kopirni konstruktor se koristi za slučaj deep copy tj. kada se u klasi nalaze pokazivači. Npr;
#include <iostream>
using namespace std;
class Student{
private:
    char* JMBG;
public:
    // konstruktor s parametrom
    Student(char* jmbg){
       JMBG = new char[11];
       strcpy(JMBG, jmbg);
    }
    // kopirni konstruktor
//    Student(const Student& s){
//       JMBG = new char[11];
//       strcpy(JMBG, s.GetJMBG());
//    }
    char* GetJMBG() const{
       return &JMBG[0];
    }
    void SetJMBG(char* noviJMBG){
       strcpy(JMBG, noviJMBG);
    }
    //destruktor
    ~Student(){
       delete JMBG;
    }
};
int main(){
    Student Ante("1122334455");
    Student Ivica = Ante;  // poziv kopirnog konstruktora!
    cout << Ante.GetJMBG() << endl;  // 1122334455
    cout << Ivica.GetJMBG() << endl; // 1122334455
    Ante.SetJMBG("6677889900");
    cout << Ante.GetJMBG() << endl;  // 6677889900
    cout << Ivica.GetJMBG() << endl; // 6677889900 ?!?! a trebao bi biti 1122334455
    return 0;
}
U ovom primjeru u funkciji main se poziva defaultni kopirni konstruktor koji radi shallow copy. Problem s time je da sada Ante i Ivica dijele isti pokazivač (JMBG). Iz tog razloga kada se mijenja JMBG Anti odmah se mijenja i Ivici. Da bi se to spriječilo mora se napraviti deep copy tj. napisati vlastitu implementaciju kopirnog konstruktora koji će za svaki pokazivač u klasi napraviti novu memorijsku lokaciju.
Kada prvi put pokreneš ovaj program izbaciti će ti kao u komentarima (isti JMBG za Antu i Ivicu), a gore (komentirano u klasi) je napisana implementacija kopirnog konstruktora koja će riješiti ovaj problem (Ivičin JMBG se neće mijenjati jer više ne dijeli pokazivač JMBG s Antom).

ali se bliži ispit pa ispitujem sitnice koje me bune.. nadam se da ćeš odvojiti još koju minuticu (oćigledno u tvom slučaju sekundicu) vremena da mi pomogneš oko još kojeg .., ako bude potrebno?!
  ali se bliži ispit pa ispitujem sitnice koje me bune.. nadam se da ćeš odvojiti još koju minuticu (oćigledno u tvom slučaju sekundicu) vremena da mi pomogneš oko još kojeg .., ako bude potrebno?!